Mikä on affiliateblogi? [Lukijan toivepostaus]

”Mikä on affiliateblogi? En ole koskaan kuullutkaan sellaisesta. Miten sellainen tehdään? Voinko minä tehdä sen?”

Tällaisen kysymyksen sain eräältä lukijaltani. Tässä postauksessa kerron sinulle

 • millainen affiliateblogi on
 • kuka sellaisen voi tehdä
 • mitä ehdottomasti pitää ottaa huomioon affiliateblogia rakennettaessa

Jos affiliatemarkkinointi on sinulle tuntematon (tai olet kuullut siitä, muttet aivan tiedä, mitä se pitää sisällään), suosittelen tutustumaan näihin postauksiin:

Mikä on affiliateblogi?

[Lukijan toivepostaus]

Affiliateblogi on nimensä mukaan blogi, joka rakennetaan puhtaasti tuomaan affiliatekomissioita. Aivan samalla tavalla kuin ”normaalikin” blogi, affiliateblogi rajataan ja fokusoidaan. Tulojen hankinnan näkökulmasta tämä on erityisen tärkeää.

Sen lisäksi affiliateblogi täytyy rakentaa tarpeen tai ongelman ympärille. On turha perustaa affiliateblogia kuusenkasvatuksen ympärille, jos Suomesta löytyy 200 ihmistä, joita tämä aihe todellisuudessa kiinnostaa.

Aiheesta lisää:

Hyvä uutinen on se, ettet tarvitse saada satoja tuhansia ihmisiä blogiin, jotta voit saada komissioita. Aiheen tulee kuitenkin olla mielenkiintoinen, sillä pitää olla riittävästi lukijoita ja lukijoiden tulee olla sellaisia, että heillä on

A) halua käyttää rahaa tuotteisiin, joita suosittelet

B) varaa käyttää rahaa tuotteisiin, joita suosittelet

Kuten sanon valmennuksissani:


”On turha yrittää myydä Ferraria työttömälle”


Affiliateblogin aiheen rajaus ja fokusointi

Mitkä asiat sinua itseäsi kiinnostavat? Mistä aiheesta olisit toivonut aikoinaan enemmän tietoa? Mihin harrastukseen käytät mielelläsi rahaa?

Näitä kysymyksiä kannattaa pohtia ensimmäisenä, kun lähdet etsimään affiliateblogille aihetta. On tärkeää, että olet itse kiinnostunut aiheesta, sillä silloin haluat käyttää aikaa postausideoiden mietintään ja sisällön tuottamiseen.

Aiheesta lisää: 5 ammattilaisen vinkkiä, miten rajaat blogin aiheen 5 minuutissa

Tyypillisesti aiherajaus menee niin, että ensin valitaan laaja aihe, jota lähdetään kaventamaan. Esimerkiksi:

 1. terveys
 2. fyysinen terveys
 3. jooga
 4. hot jooga

Jos käymme katsomassa Googlen avainsanatyökalulla jooga-sanan hakuja, saamme tulokseksi 1000–10000/kuukausi.  Hot jooga puolestaan saa 100–1000 hakua kuukaudessa.

Tiedän, mitä ajattelet. Affiliateblogi kannattaa perustaa joogan ympärille, koska se saa paljon enemmän hakuja.

Väärin.

Suurempi määrä hakuja ei tarkoita, että saat kaikki tulemaan juuri sinun blogiisi. Enemmän hakuja tarkoittaa myös enemmän kilpailua, eli joudut kamppailemaan paljon enemmän näkyvyydestä.

Mitä tarkemmin rajaat affiliateblogisi, sitä helpompaa erottuminen lopulta on. Koska kilpailua on yksinkertaisesti vähemmän.

Mistä tiedät, mitä kirjoitat affiliateblogissa?

Kuten edellisessäkin kohdassa mainitsin, mitkä ovat niitä asioita ja kysymyksiä, joihin itse olisit toivonut vastausta silloin, kun tutustuit aiheeseen ensimmäisen kerran?

Koska jos sinä olet pohtinut näitä kysymyksiä, niin pohtii moni muukin.

On turha ajatella, että kaikki tietävät enemmän kuin sinä. Eivät tiedä. Minä en tiedä, miten ratsastetaan. En tiedä, miten istutetaan mansikoita. En tiedä, miten saadaan ääni parhaiten kuuluviin ilman, että se rasittaa ääntä.

Mutta Suomesta löytyy (kokemus)asiantuntijoita, jotka tietävät enemmän kuin minä ja voivat auttaa minua. Aivan samalla tavalla sinulla on jo nyt tietotaitoa, jota jollakulla muulla ei ole. Ja siitä sinä voit kirjoittaa.

”Mutta en ole asiantuntija. En voi kirjoittaa, koska en tiedä tarpeeksi…”

Oletko koskaan katsonut Tom Hanksin ja Leonardo DiCaprion tähdittämää elokuvaa Ota kiinni jos saat? Elokuvan juoni menee suurin piirtein niin, että Leo esittää huijaria, joka toimii muun muassa lääkärinä, perämiehenä lentoyhtiössä, asianajajana sekä professorin assistenttina kokonaisen lukukauden opettaen opiskelijoille sosiologiaa Bringham Young Universityssa.

Kun päähenkilö jäi kiinni, häneltä kysyttiin, miten ihmeessä hän pystyi opettamaan sosiologiaa koko lukukauden, vaikkei hänellä ollut pätevyyttä.

Frank, päähenkilö vastasi: ”Minun tarvitsi vain opetella seuraava kappale ja olla yksi askel opiskelijoiden edellä.”

Sinun ei tarvitse olla täydellisen oppinut** siinä aiheessa, josta haluat affiliateblogin tehdä. Tärkeintä on, että tiedät enemmän kuin lukija etkä johda lukijaa harhaan. Luottamus on kaiken a ja o. Lukijoiden täytyy pystyä luottamaan, että se, mitä kerrot heille, on totta ja että haluat vain heidän parastaan.

Mikä on affiliateblogi

Mistä raha sitten tulee? En voi myydä, koska en ole myyjä…

Tässä on muutamia esimerkkejä affiliateblogeista ja -sivustoista:

Myös pikavipit ja pikavippivertailut ovat olleet useiden vuosien ajan suosittuja affiliate-tyylisiä sivustoja. Näissä on vain se ongelma, että ne tuovat rahaa sivuston ylläpitäjälle, mutta ajavat pikavippien ottajat entistä suurempaan ahdinkoon. En siis suosittele rakentamaan pikavippeihin (enkä sitä myötä uhkapeleihin) liittyviä affiliatesivustoja.

Parastahan affiliateblogissa on, ettei sinun tarvitse myydä mitään. Tuotat vain hyödyllistä sisältöä, joka liittyy valitsemaasi aiheeseen. Sisällöstä voi rakentaa tietopankkityyppisen hakemiston, josta löytyy mahdollisimman kattavasti aiheeseen liittyvää, sinun itsesi tuottamaa sisältöä.

Sisältöä ei tarvitse tuottaa joka päivä. Riittää, että alussa julkaiset 5–15 postausta nopeasti, ja sen jälkeen julkaiset vähintään yhden postauksen viikossa.

Jos käytän edelleen hot joogaa esimerkkinä, mahdollisia affiliatetuotteita ovat muun muassa:

 • vaatteet ja asusteet
 • joogamatot
 • juomapullot
 • juomat
 • hot jooga -koulutukset
 • hot jooga -verkkovalmennukset
 • hot jooga -studiot

Tuotteita voi kerätä useammalta yritykseltä ja tehdä ns. verkkokauppatyylisen sivuston.

Entä miltä kuulostaisi affiliateblogi näistä aiheista:

 • Parhaat punaviinit
 • Parhaat valkoviinit
 • Hääkoristelut
 • Miesten rannekellot
 • Naisten rannekellot
 • Kissojen lelut
 • Koirien lelut

Vaihtoehtoja on lukemattomia. Tärkeintä kuitenkin on, että aihe kiinnostaa sekä sinua että lukijaa. Siksi sinun täytyy käyttää riittävästi aikaa markkinatutkimukseen ja löytää sellaisia rajattuja aihealueita, joissa on potentiaalia tuoda sinulle affiliatekomissioita.

Tällaisia tuloksia voi parhaimmillaan affiliatemarkkinoinnilla saada (2016 – 2020):

komissio


*Nettivalmennus.com ei vielä toimi komissiopohjaisena

**Se, mitä kirjoitat ja mitä mahdollisesti opetat lukijoillesi, ei saa koskaan asettaa heitä vaaraan

|| Tämä postaus ei sisällä affiliatelinkkejä ||

Pinnaa minut Pinterestiin

Mikä on affiliateblogi

Mikä on affiliateblogi
Julkaistu kategoriassa:
Tiia_kuva

Hei, olen Tiia Konttinen ja olen Suomen tuloksellisin yritysblogivalmentaja. Autan kunnianhimoisia yrittäjiä ja verkkovalmentajia kasvattamaan liikevaihtoa automatisoimalla myyntiä yritysblogin ja markkinointiautomaatioiden avulla.

Olen valmentanut yli 4000 bloggaajaa ja yrittäjää vuodesta 2016 alkaen hyödyntämään yritysblogia ja sisältömarkkinointia myynnin kasvattamiseksi.

Olen myös auttanut useita yrittäjiä nostamaan vuosiliikevaihtonsa yli 100 000 euroon hyödyntämällä sisältö- ja digimarkkinointia.

Jos olet kunnianhimoinen, haluat kasvattaa omaa liiketoimintaa ja rakastat kirjoittamista, olet tullut oikeaan paikkaan. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Tarvitsen apua

Tilaa postaukset sähköpostiin

Tilaa tästä uusimmat blogipostaukset suoraan sähköpostiin.

Liity 228 tilaajien joukkoon

Mitä etsit?