TOP 3 työkalua, joita käytän affiliatemarkkinoinnissa

|| Postaus sisältää affiliatelinkkejä ||

Kukapa ei rakastaisi ajatusta tehdä töitä missä haluaa, milloin haluaa ja miten vähän (tai paljon) haluaa? Voisi ottaa rennosti, matkustaa ympäri maailmaa tai olla kotona ja viettää kiireetöntä aikaa läheisten kanssa…

Noh, kaikille tämä ei ole pelkkää haaveilua. Affiliatemarkkinoijille tämä on mahdollista. Ja tässä postauksessa kerron sinulle pari salaisuutta, miten he siinä onnistuvat.

Itsekin käytän affiliatemarkkinointia omassa blogissani sillä lopputuloksella, että yksi postaus on tuonut minulle tähän mennessä keskimäärin 10 600 euroa automatisoitua tuloa (14.1.2019). Avoimuuden nimissä mainitsen vielä, että tuo summa on kertynyt heinäkuusta 2016 lähtien.

TOP 3 työkalua, joita käytän affiliatemarkkinoinnissa

Affiliatemarkkinointi on edelleen suosittua, ja varsinkin Yhdysvalloissa siitä on tullut oikea bisnes. Monet bloggaajat tienaavat kymmeniä ja jopa satoja tuhansia euroja pelkästään suosittelemalla muiden tuotteita.

Miten he sen tekevät?

Tässä postauksessa kerron sinulle kolme tärkeintä työkalua, joita itse käytän ja joiden avulla affiliatemarkkinointi on astetta helpompaa.

1. WordPress-blogi

Voit saada hyviä tuloksia, vaikka sinulla olisi Blogger-blogi, mutta henkilökohtaisesti suosittelen WordPressiä. Syy on siinä, että voit rakentaa blogista ”rahantekokoneen” erilaisia laajennusosia käyttäen. Käyn niitä läpi hieman myöhemmin.

Mutta ylipäätään monilla affiliatemarkkinoijilla tärkein työkalu on blogi. Blogin avulla he voivat kirjoittaa yleisöä hyödyttävää ja auttavaa sisältöä. He rakentavat luottamusta ja uskottavuutta. He tulevat tutuiksi omalle yleisölleen. Ja kun tulee aika suositella, yleisö ostaa mielellään.

Lue tämä: 101 testattua blogiaihetta, joiden avulla jopa anonyymit bloggaajat tienaavat 500 € – 1500 € kuukaudessa

Mutta blogi mukautuu myös toisenlaiseen muotoon. Blogista voidaan rakentaa ”verkkokauppa” ilman WooCommercea tai maksujenvälitystä. Juju on siinä, että etsit verkosta saman aihepiirin tuotteita ja tarjoat niitä yleisöllesi.

Otan esimerkin.

Rakastat matkustamista ja haluat hyödyntää affiliatemarkkinointia matkojen kustantamisessa. Sinulle on kertynyt hyvin sisältöä eri maista. Rajaat blogin aiheen ja mietit sille houkuttelevan nimen. Hankit domainin ja perustat WordPress-blogin.

Sen jälkeen ostat parilla kympillä itsellesi valmiin teeman, johon voit lisätä eri matkakohteita, kuten esimerkiksi tämä teema. <<– on muuten affiliatelinkki, lue lisää postauksen lopusta.*

Seuraava askel on liittyä esimerkiksi Momondon affiliateohjelmaan. Kun sinut on hyväksytty, etsit sopivia matkakohteita ja kirjoitat niistä postauksia. Rakennat blogia pari kuukautta, kirjoitat postauksia valmiiksi ja osan postauksista ajastat tulevaa varten.

Lopuksi julkaiset koko sivuston. Julkaisun jälkeen jaat postauksia aktiivisesti somessa samalla, kun kirjoitat uutta sisältöä. Piece of cake!

P.S. Ennen kuin ostat teeman, tarkista ja varmista, että osaat asentaa ja muokata sitä ja että se toimii sinun WordPress-versiosi kanssa.

3 helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen

 

2. PrettyLink

Seuraava työkalu on mun suosikki! Nimittäin WordPress-laajennusosa, joka on kaiken hyvän lisäksi ilmainen! PrettyLink. Olen puhunut tästä aikaisemminkin muun muassa postauksissa ”Näin lisäät affiliatelinkin tekstiin osa 1” sekä ”Näin lisäät affiliatelinkin kuviin osa 2”.

Okei, jos olet koskaan nähnyt affiliatelinkkejä, nehän ovat oikeita hirvityksiä. Pitkiä ja monimutkaisia. PrettyLinkin avulla pystyt muotoilemaan affiliatelinkeistä kauniimpia ja blogisi mukaisia.

Otetaanpa esimerkkinä kohdassa 1 oleva affiliatelinkki. Linkin ankkuritekstinä on tämä (johon voit lisätä eri matkakohteita, kuten esimerkiksi tämä teema (*) )

Kun viet hiiren tuon ankkuritekstin päälle, muttet klikkaa sitä, saat tämän tekstin sivun vasempaan alalaitaan näkyviin (tiiakonttinen.fi/travel-agent).

Tuo ”travel-agent” on tehty PrettyLinkillä. Ja tässä tulee syy.

Linkki ei paljasta, mihin se ohjaa. Jos kiinnostuit rakentamaan kohdassa 1 kuvatun blogin, sinun on melkein pakko klikata linkkiä, jotta pääset näkemään, mitä teemaa suosittelen.

TOP 3 työkalua joita käytän affiliatemarkkinoinnissa

Tämä aiheuttaa sen, että sinun selaimeesi lisätään eväste. JOS päädyt ostamaan kyseisen teeman tietyn ajan kuluessa, eväste tunnistaa, että kyseessä on minun affiliatelinkkini, jolloin minä saan pienen komission. Kyseinen firma maksaa minulle 10 prosentin komission, joten saan huikeat 3,40 euroa teeman hinnasta. Wuhuu! 😀

Tämä voi tuntua pieneltä summalta (kyllä tuolla nyt yhden kahvin saa Espresso Housessa). Mutta tavoite on, että iso osa lukijoista hankkisi teeman samaa linkkiä käyttäen.

  • 10 teeman hankkinutta kasvattaa komission 34 euroon
  • 25 teeman hankkinutta kasvattaa komission 85 euroon
  • 65 teeman hankkinutta kasvattaa komission 221 euroon

On tärkeää ymmärtää, että komissio ei välttämättä tule kerralla vaan pidemmän ajan kuluessa, kuten postauksen alussakin mainitsin.

Palataanpa takaisin varsinaiseen aiheeseen.

Noh, nyt paljastin sen, että PrettyLinkillä tehtyjen linkkien loppuosat on strategisesti valittu ja mietitty, jotta lukija ei pääse etukäteen selville siitä, mihin linkki johtaa. Tämä voi tuntua inhottavalta sinusta nyt, mutta jos HALUAT tuloja affiliatemarkkinoinnilla, tällaisia pieniä kikka kolmosia on vain käytettävä.

Hyvin suurella todennäköisyydellä sinun lukijasi ei edes kiinnitä näihin huomiota. Sinä kiinnitit, koska kerroin sen sinulle. 😀

3. Yoast 

Yoast on myös WordPress-lisäosa, josta riittää ilmainen versio. Yoast tekee hakukoneoptimoinnista helppoa ja vaivatonta.

Mieti hetki tätä. Kirjoitat postauksen, jossa suosittelet tuotetta A. Yritys maksaa jokaisesta ostosta sinulle 15 euron komission. Postauksen lukee 800 ihmistä, joista 2 prosenttia ostaa suositeltavan tuotteen. Olet tienannut 240 euroa, onneksi olkoon!

Mitä sen jälkeen tapahtuu? Postauksen momentum laskee. Postauksesta ei välttämättä tule suosittua, joten se ei jää näkyviin ”Luetuimmat”-kategoriaan blogisi sivupalkkiin. Viikkojen ja kuukausien sujahtaessa ohi postaus unohtuu ja komissio kuihtuu pois.

 

Mutta jos hakukoneoptimoit postauksen, sinulla on mahdollisuus saada jatkuvaa lukijavirtaa suoraan Googlesta.

Yoast antaa sinulle valmiin sabluunan, jota noudattamalla optimoit affiliatepostauksen helposti.

Aiheesta lisää: WordPress-blogin SEO-optimointi Yoast pluginilla

Kas näin! Näitä kolmea työkalua minä käytän affiliatemarkkinoinnissa enkä vaihda niitä mihinkään. Vuonna 2018 sain affiliatekomissioita lähes 10 000 euron edestä ja uskallan väittää, että näillä työkaluilla oli oma osansa siinä.

Haluatko lukea lisää affiliatemarkkinoinnista?


* (*)-merkillä varustetut linkit ovat affiliatelinkkejä. Linkin klikkaaminen ei aiheuta sinulle kuluja eikä minulle komissioita, joten voit rauhassa vierailla sivustolla ja tutustua tuotteeseen. Suosittelen vain niitä tuotteita, joita itse käytän ja joihin olen tyytyväinen. Suosittelemaani sivustoa käytän työssäni useamman kerran kuukaudessa.

Älä koskaan osta tuotteita, joita et tarvitse. Huomioithan, että suosittelemani tuotteen käyttö edellyttää englannin kielen taitoa. Ostaessasi tuotteen affiliatelinkkini kautta saan siitä rahallisen komission.

Pinnaa minut Pinterestiin

TOP 3 työkalua, joita käytän affiliatemarkkinoinnissa

Julkaistu kategoriassa:
Tiia_kuva

Hei, olen Tiia Konttinen ja olen Suomen tuloksellisin yritysblogivalmentaja. Autan kunnianhimoisia yrittäjiä ja verkkovalmentajia kasvattamaan liikevaihtoa automatisoimalla myyntiä yritysblogin ja markkinointiautomaatioiden avulla.

Olen valmentanut yli 4000 bloggaajaa ja yrittäjää vuodesta 2016 alkaen hyödyntämään yritysblogia ja sisältömarkkinointia myynnin kasvattamiseksi.

Olen myös auttanut useita yrittäjiä nostamaan vuosiliikevaihtonsa yli 100 000 euroon hyödyntämällä sisältö- ja digimarkkinointia.

Jos olet kunnianhimoinen, haluat kasvattaa omaa liiketoimintaa ja rakastat kirjoittamista, olet tullut oikeaan paikkaan. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Uusin videoni:

Tarvitsen apua

Tilaa postaukset sähköpostiin

Tilaa tästä uusimmat blogipostaukset suoraan sähköpostiin.

Liity 222 tilaajien joukkoon

Mitä etsit?