Miksi bloggaaja tarvitsee mediakortin? | TOP 10 mediakorttia bloggaajille

|| Postaus sisältää affiliate-linkkejä || Affiliate-linkit merkitty (*) merkillä

Monet bloggaajat haaveilevat yritysyhteistyöstä. Myös yrittäjät tekevät mielellään bloggaajien kanssa yhteistyötä. Mutta kuilu bloggaajien ja yritysten välillä on vielä valitettavan suuri. Ajatukset ja tavoitteet eivät välttämättä kohtaa, ja moni bloggaaja kokee epävarmuutta siitä, miten yrityksiä kannattaisi lähestyä.

Yritysyhteistyön aloittamisessa on tärkeää, että bloggaaja osaa asettua yrityksen kenkiin. Mitä yritys oikeastaan haluaa? Ainakin:

 • auttaa yritystä rakentamaan luottamusta ja hyvää mainetta
 • laadukasta viestintää yrityksestä ja heidän tuotteistaan/palveluistaan
 • bränditietoisuuden kasvattamista
 • uusia kohdennettuja asiakkaita

Yritysyhteistyötä ei siis kannata ensimmäisenä ajatella rahantekokoneena vaan mahdollisuutena palvella yrityksiä ja auttaa heitä saamaan lisää asiakkaita.

Aiheesta lisää: Mediakortit eri medioissa (Heidi Huuskosen blogi)

Monet yritykset välttävät tekemästä yhteistyötä harrastebloggaajien kanssa. Siksi olen muun muassa tässä blogissa ja valmennuksissani korostanut laadukasta ulkoasua, mielenkiintoista sisältöä ja lukijoiden auttamista.

Miksi bloggaaja tarvitsee mediakortin? | TOP 10 mediakorttia bloggaajille

Tässä postauksessa kerron sinulle vielä yhden tavan, miten esittelet itsesi ammattimaisena bloggaajana, joka panostaa omaan blogiinsa ja jolle on tärkeää yrityksen menestys. Ja se on Media Kit eli kavereiden kesken mediakortti.

Etsin ja valitsin tähän postaukseen sinulle 10 upeaa valmista mediakorttipohjaa, joiden avulla näytät ammattitason bloggaajalta ja teet lähtemättömän ensivaikutelman.

Nämä mediakorttipohjat ovat täysin valmiita, ja voit helposti muokata niitä joko:

 • Photoshopilla
 • InDesign-ohjelmalla
 • Canvalla

Merkitsen jokaisen mediakortin kohdalle, minkä ohjelman tarvitset.

Photoshopista voit ladata 30 päivän ilmaisen kokeiluversion täältä >>

Jos Canva ei ole tuttu, suosittelen lämpimästi tutustumaan ystäväni Minnan Canva-kurssiin täältä >> (*)

HUOM!

Tyypillisesti mediakorttien mukana ei tule kuvia, joita on käytetty alkuperäisen mediakortin tekemisessä. Joissakin mediakorteissa saattaa tulla 1–3 kuvaa mukana, mutta on tärkeää, että korvaat alkuperäiset kuvat omilla kuvillasi. Valitse siis parhaat kuvat itsestäsi ja blogistasi ja hyödynnä niitä mediakorteissa.

1 | Stephanie Design Media Kit Template

Tässä mediakortissa pääset esittelemään omaa blogiasi monipuolisesti. Ensimmäisellä sivulla pääset nostamaan esille blogin tilastoja ja lukijoiden demograafisia tietoja. Nämä ovatkin tärkeitä yrityksen kannalta. Yritykset haluavat aina tietää, millainen ja miten suuri yleisö sinulla on.

Toisella sivulla pääset kertomaan sosiaalisen median seuraajistasi sekä antamaan eri vaihtoehtoja yhteistyölle, kuten:

 • sponsoroitu postaus
 • kilpailu
 • tai vaikkapa sosiaalisen median kampanja

Kolmannella sivulla sinun on mahdollisuus kertoa, mitkä ovat blogisi suosituimmat aihealueet. Viimeinen sivu on varattu niiden yritysten logoille, joiden kanssa olet jo tehnyt yhteistyötä, ja parhaiden yhteistöiden palautteille.

Ensimmäisellä kerralla voit jättää viimeisen sivun pois ja ottaa sivun mukaan sen jälkeen, kun sinulla on vähintään kolmen yrityksen logot ja palautteet.

Mediakortin ulkoasu on kaunis ja yksinkertainen ja huokuu ammattimaisuutta ja osaamista. Eikä mediakortin hintakaan päätä huimaa: se on nimittäin vain 12,90 euroa. Klikkaamalla kuvaa (*) pääset tutustumaan tähän mediakorttiin tarkemmin.

Muokkaamista varten tarvitset Photoshopin.

Miksi bloggaaja tarvitsee mediakortin?

2 | Media Kit + Sponsorship Set | Glory

Tämä mediakorttipaketti sisältää useamman sivun ja sitä voi hyödyntää monipuolisesti. Mediakortti sisältää kaikkiaan 10 sivua, mutta voit itse valita, mitä sivuja lähetät yrityksille. Koska varsinaisessa mediakortissa on seitsemän sivua, pystyt kirjoittamaan itsestäsi ja blogistasi laajemmin.

Voit nostaa esille muun muassa:

 • arvoja, joiden mukaan toimit
 • bränditarinaa
 • sekä tietoa sinusta ja blogista

Mediakortissa on varattu oma sivu esimerkkitöille, blogin ja somen tilastoille sekä menneille yhteistöille ja palautteille.

Mediakortin hinta on 16,40 euroa. Klikkaamalla alla olevaa kuvaa (*) pääset tutustumaan sisältöön tarkemmin.

Muokkaamista varten tarvitset Photoshopin.

Miksi bloggaaja tarvitsee mediakortin?

3 |  Media Kit Template | Nancy Ingersoll

Mediakortin ei tarvitse olla monisivuinen. Tässä on yksi esimerkki yksisivuisesta mediakortista, joka toimii vallan mainiosti. Mediakortti on sommiteltu siten, että tarvittavat tiedot tulevat tiiviisti mutta kauniisti esille.

Mediakortin hinta (*)  on vain 5,20 euroa, ja se sopii useille bloggaajille ja blogiaiheille.

Muokkaamista varten tarvitset Photoshopin.

Miksi bloggaaja tarvitsee mediakortin?

4 | Blogger Kit Co.

Nostin tämän 3-sivuisen mediakortin esille, sillä se on kauniisti muotoiltu ja sommiteltu. Etusivun kuvan leikkaus on mainio. Etusivulla pääset kirjoittamaan itsestäsi ja blogistasi monipuolisesti, mikä helpottaa kokonaiskuvan saamista.

Toisella sivulla pääset nostamaan parhaat suosituimmat postaukset esille. Esimerkiksi aikaisemmat yhteistyöt saat kauniisti esiteltyä tällä sivulla. Viimeinen sivu on varattu blogin ja somen tilastoille, yhteistyövaihtoehdoille sekä hinnastolle.

Tämän mediakortin hinta on 12,90 euroa, ja pääset tutustumaan siihen lähemmin klikkaamalla (*)  alla olevaa kuvaa.

Muokkaamista varten tarvitset Photoshopin.

Miksi bloggaaja tarvitsee mediakortin?

5 | Media Kit by Eesome Design Studio

Älä anna tämän yksinkertaisen kansikuvan hämätä, nimittäin tämä mediakortti sisältää yllätyksen.

Tämä mediakortti sopii ensisijaisesti muotibloggaajille, mutta on sovellettavissa myös muihin blogiaiheisiin. Mediakortissa on tilaa upeille muotikuville sekä tietysti blogin ja somen tilastoille.

Mikä tekee tästä mediakortista esiin nostamisen arvoisen? Mainospaikkataulukko. Jos tavoitteenasi on ansaita tuloja, pystyt tämän mediakortin avulla määrittelemään blogiisi erikokoisia mainospaikkoja ja niille hinnat. Alla olevassa kuvassa on esitetty keskiarvot esimerkkihinnoista. Voit itse päättää, kuinka pitkän ajan mainos on voimassa, ja sen mukaan joko laskea tai nostaa hintoja.

Tämän avulla yritykset saavat oman mainoksensa suosittuun blogiisi ja sinä tienaat tuloja ”ilman työtä”. Tämän mediakortin hinta on 16,40 euroa, ja pääset tutustumaan siihen klikkaamalla (*)  alla olevaa kuvaa.

Muokkaamista varten tarvitset Photoshopin.

Miksi bloggaaja tarvitsee mediakortin?

Miksi bloggaaja tarvitsee mediakortin?

6 | Media Kit / Proposal Bloggers Canva by Basil & Bark

Tämä mediakortti on muokattavissa Canvalla. Käytän itse Canvaa lähes päivittäin ja tykkään siitä, sillä pystyn tekemään paljon erilaisia töitä ilmaisversiolla.

Mediakortti sisältää kaikkiaan 14 sivua. Tämä on todellakin kattava paketti. Mediakortissa on tilaa muun muassa:

 • blogin tilastoille
 • hinnastolle
 • case study -esimerkeille
 • palautteille
 • sekä sisältöesimerkeille

Voit liittää mediakorttiin kuvakaappauksia, muokata fontteja ja värejä sekä päivittää tilastoja. Ja mikä parasta, tämä onnistuu jopa vartissa sen jälkeen, kun olet hankkinut tämän mediakorttipaketin itsellesi.

Tämän mediakortin hinta on 23,70 euroa, ja pääset tutustumaan siihen klikkaamalla (*)  alla olevaa kuvaa.

Muokkaamista varten tarvitset ilmaisversion Canvasta.

Miksi bloggaaja tarvitsee mediakortin?

 

7 | Services + Pricing Guide for Canva by Basil & Bark

Otin tämän ”mediakortin” mukaan, sillä monet bloggaajat tarjoavat myös palveluja yrityksille. Mikäli tarjoat sisällöntuotantoa, sosiaalisen median päivittämistä tai vaikkapa copywritingia, tämä mediakortti sopii sinulle loistavasti.

Tuo selkeästi esille mitä osaat, millaista palvelua tarjoat, millainen työskentelyprosessi sinulla on ja minkä hintaisia palveluja tarjoat.

Yhtenä esimerkkinä nostan sivun, jossa voit kertoa, onko tuottamasi palvelu sopiva yritykselle. Tämä antaa erittäin laadukkaan ja ammattimaisen vaikutelman, koska pystyt suoralta kädeltä kertomaan, millaisia yrityksiä pystyt palvelemaan ja millaisia et.

Miksi tämä onkaan tärkeää? Koska tämän avulla pystyt valitsemaan juuri sinulle parhaat ja miellyttävimmät yhteistyöt ja saat laadukkaat palautteet asiakkailtasi.

Toinen esiin nostamisen arvoinen sivu on työskentelyprosessi. On tärkeää, että pystyt kertomaan asiakkaille, miten työskentely etenee, jotta he osaavat odottaa laadukasta yhteistyötä.

Tämän mediakortin hinta on 32,50 euroa, ja pääset tutustumaan siihen klikkaamalla (*)  alla olevaa kuvaa.

Muokkaamista varten tarvitset ilmaisversion Canvasta.

Miksi bloggaaja tarvitsee mediakortin?

8 | Canva Blog Media Kit | 3 pages by Graphica Studio

Halusin ottaa Canvalle myös yksinkertaisemman version mediakortista. Tämä mediakortti sisältää kolme sivua, ja pääset helposti muokkaamaan blogin tilastoja ja päivittämään omia tietojasi.

Tässäkin mediakortissa on mahdollisuus esitellä mainospaikkoja blogiin sekä niiden hinnat. Samalla sivulla voit kertoa, mitä muita yhteistyömahdollisuuksia tarjoat, kuten esimerkiksi sponsoroidun postauksen tai sosiaalisen median kampanjan.

Tämän mediakortin hinta on 13,20 euroa, ja pääset tutustumaan siihen klikkaamalla (*) alla olevaa kuvaa.

Muokkaamista varten tarvitset ilmaisversion Canvasta.

Miksi bloggaaja tarvitsee mediakortin?

9 | Canva Media Kit Template 5 pg by ProductiveandFree

Tämä mediakortti antaa sinulle mahdollisuuden tuoda esille enemmän persoonaasi ja rakentaa yhteys lukijoihin pelkkien numeroiden kautta. Hyödyntämällä mediakorttia pääset erottumaan selkeästi niistä bloggaajista, jotka ovat pelkästään rahan ja seuraajamäärän perässä.

Kenties tätä mediakorttia 😉

Tämä mediakortti sisältää viisi sivua, ja heti ensimmäisellä sivulla pääset kirjoittamaan lämpimän tervehdyksen, joka tuo esille upeaa persoonaasi. Etusivulle voit myös lisätä niiden yritysten logot, joiden kanssa olet jo tehnyt yhteistyötä.

Sitä mukaa, kun brändit ja yritykset ovat suurempia, päivitä heidän logonsa etusivulle. Toisella sivulla pääset kirjoittamaan enemmän blogistasi ja päivittämään sosiaalisen median seuraajat. Tällä sivulla kerrot myös, kuka blogiasi lukee ja missä he asuvat.

Sitten pääsetkin esittelemään yhteistyömahdollisuudet, hinnat sekä aikaisempien yritysyhteistyökumppaneiden palautteet sinusta. Ja näitä palautteita kannattaa pyytää ihan jokaiselta yritykseltä.

Tämän mediakortin hinta on 13,20 euroa, ja pääset tutustumaan siihen klikkaamalla (*) alla olevaa kuvaa.

Muokkaamista varten tarvitset ilmaisversion Canvasta.

Miksi bloggaaja tarvitsee mediakortin?

10 | Media Kit Template InDesign + Canva by Blog to Biz

Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä esittelen mediakortin, joka on tämän listan arvokkain. Hinta muotoutuu kuitenkin enemmän siitä, että mukana tulee kaksi eri versiota, joista toista pääset muokkaamaan Canvalla ja toista Adoben InDesign-ohjelmalla.

Mediakortti sisältää kolme sivua. Viimeisellä sivulla pääset tuttuun tapaan kertomaan yhteistyömahdollisuuksista sekä hinnoista. Viimeisen sivun alalaidassa on myös tilaa mahdollisille mainospaikoille ja niiden hinnoille.

Tämän mediakortin hinta on 51,80 euroa, ja pääset tutustumaan siihen klikkaamalla (*) alla olevaa kuvaa.

Muokkaamista varten tarvitset ilmaisversion Canvasta tai maksullisen Adobe InDesign-ohjelman.

Miksi bloggaaja tarvitsee mediakortin?

Onko sinulla mediakortti? Entä innostuitko oman mediakortin tekemisestä? Mikä näistä mediakorteista on sinun suosikkisi?


** (*)  merkityt linkit ovat affiliatelinkkejä. Linkin klikkaaminen ei aiheuta sinulle kuluja eikä minulle tuloja, joten voit rauhassa tutustua näihin mediakortteihin ja miettiä niiden hankintaa niin pitkään kuin tarvitset. Mikäli päädyt hankkimaan jonkin mediakortin linkkini kautta, saan siitä rahallisen komission. **

Pinnaa minut Pinterestiin

Miksi bloggaaja tarvitsee mediakortin
TOP 10 Mediakorttia bloggaajille
Julkaistu kategoriassa: