Mitä passiivinen tulo oikeasti on ja miten sillä on mahdollista ansaita?

Passiiviseen tuloon suhtaudutaan monella eri tavalla. Toiset haluavat sitä, toiset inhoavat sitä ja toiset eivät ymmärrä, miten sitä saadaan. Ei hätää, jos sinua kiinnostaa tietää mitä passiivinen tulo oikeasti on (muutakin kuin osakkeista saatavaa osinkoa tai sijoitusasunnoista saatavaa vuokratuloa) suosittelen lämpimästi lukemaan tämän postauksen loppuun.

Passiivinen tulo ei oikeasti ole passiivista.

Heti alkuun minun on pakko pudottaa sinut pilvilinnoista alas. Tästä maailmasta et löydä sellaista tulovirtaa, joka olisi täysin passiivista ja josta saisit tuloa ilman, että sinun tarvitsee tehdä mitään asian eteen. Sen sijaan löytyy paljonkin sellaisia tulovirtoja, joita sinun tarvitsee vain ylläpitää sen jälkeen, kun olet saanut tulovirran valmiiksi.

Ainoa keino saada täydellisesti passiivista tuloa, on ulkoistaa kaikki työt ja tulonhankinta muille. Toisin sanoen, kun siirrytään yrittäjyydestä yrityksen omistajiksi. Mutta ehkäpä silloinkin haluaa aika ajoin osallistua liiketoiminnan strategian kehittämiseen ja kasvattamiseen, joten tämäkin on laitettava kategoriaan ”melkein passiivinen tulonhankinta”.

Uskon vahvasti passiiviseen tuloon. Sen saaminen vaatii etupainotteista työtä. Joudut valmistelemaan ja rakentamaan passiivisen tulovirran ja vasta sen jälkeen nauttimaan työsi tuloksista. Tällä hetkellä noin 45 % yritykseni kassaan kilahtelevista summista on passiivista. Tavoitteena on päästä 90 % vuoden 2018 loppuun mennessä.

Passiivinen tulo ei ole epäeettistä, eikä muita ihmisiä huijaava keino hankkia rahaa. Parhaimmillaan autat lukijaasi ratkaisemaan jonkin akuutin ongelman suosittelemalla hänelle sopivaa tuotetta. Passiivinen tulo ei ole ”4-tunnin työviikko” – ainakaan alussa. Sen sijaan se on oman osaamisen tuotteistamista, paketoimista ja skaalaamista.

Jos et halua tuotteistaa omaa osaamista, voit silti päästä aika lähelle passiivista tuloa suosittelemalla muiden tekemiä tuotteita. Mutta katsotaan tätä vähän myöhemmin.

Mitä passiivinen tulo on?

 • rahaa, jonka saat tilillesi ilman, että sinun tarvitsee tehdä aktiivisesti sen eteen työtä
 • rahaa, joka ei ole sidottu työmäärään, työaikaan eikä työkavereihin
 • skaalattavaa, koska sinun on mahdollista saada enemmän rahaa vähemmällä työmäärällä
 • automatisoitua tuloa
 • mahdollistaa sinun moninkertaistaa tulosi – kun rakennat yhden tulovirran, voit monistaa sen vaikka kuinka monta kertaa

Mitä passiivinen tulo ei ole?

 • tee ja unohda” tyyppinen tulonhankkimisratkaisu
 • rikastu-yhdessä-yössä” keino hankkia rahaa
 • helppoa ja vaivatonta – se vaatii sinulta kurinalaisuutta ja pitkäjänteisyyttä etsiä sopivia tuotteita, sopivia kohderyhmiä, rakentaa myyntitunneli ja testata sitä
 • se ei ole koskaan passiivista, sinun tarvitsee ylläpitää sitä ja saada uusia ihmisiä kiinnostumaan siitä mitä tarjoat
 • markkinointi ei ole koskaan passiivista – ilman markkinointia ei ole mahdollisuutta saada tuloja
 • mutta sinun on aina mahdollista automatisoida tai ulkoistaa markkinointi ja vähentää omaa työmäärää

 

Mitä passiivinen tulo oikeasti on ja miten sitä on mahdollista ansaita?

Näissä maisemissa allekirjoittanut viettää useimmat kahvitauot kesäisin…

Passiivista tuloa e-kirjamyynnillä

Oletko koskaan harkinnut oman e-kirjan kirjoittamista? E-kirja on kuin oikea kirja mutta sitä myydään digitaalisessa muodossa. Paras mahdollinen kirjamuoto, sillä sinulle ei synny

 • painatuskustannuksia
 • varastointikustannuksia
 • lähetyskustannuksia

Voit ensin kirjoittaa 30 sivuisen e-kirjan ja testata, onko kirjallesi kysyntää. Sen jälkeen voit laajentaa kirjaa tai tehdä sille jatko-osia. Jos teet 5 e-kirjaa ja myyt niitä 15,90 € kappalehintaan, teet myyntiä yhteensä jo 79,50 €.

Parhaimmillaan möin omaa talouskirjaani 7 kpl päivässä. Jos saat myytyä jokaista viittä e-kirjaa 7 kpl päivässä vaikka 5 päivänä viikossa, sinun on mahdollista saada noin 145.000,00 € myyntiä vuodessa!

Mutta ennen kuin mennään niin pitkälle, lähdetään liikkeelle siitä yhdestä testikirjasta.

Passiivista myyntiä verkkokursseilla

Verkkokurssit ovat laajempia kokonaisuuksia kuin e-kirjat. Niillä on myös mahdollista ansaita enemmän ja nopeammin. Verkkokurssin tekeminen saattaa vaatia enemmän aikaa, kuin e-kirjan kirjoitus.

Jos verkkokurssilla on valmennusvideoita ja työkirjoja, yhden viikon materiaalien tekemiseen on syytä varata 2 – 3 työpäivää. Toki osan tehtävistä voi ulkoistaa, jolloin sinun työmääräsi helpottuu. Mutta jos olet vasta aloittanut eikä budjettia ole, silloin kannattaa varata tekemiselle kunnolla aikaa.

Click here to subscribe

Rekisteriseloste ja tietosuoja

 

Verkkokursseissa suosittelen aina lähtemään liikkeelle lyhyellä kurssilla (1 – 4 viikkoa pitkä). Voit testata kurssiaihetta ennakkoon pilotoimalla sen, vaikka et olekaan tehnyt materiaalia valmiiksi. Riittää, että sinulla on

 1. kurssin sisältö hahmoteltu
 2. varattu aikaa materiaalin tekemiselle, jos/kun riittävä määrä osallistujia ilmoittautuu
 3. lasket, kuinka monta osallistujaa tarvitset, että kurssi kannattaa tehdä loppuun

Kumppanit

Sinun on mahdollista hankkia omille tuotteillesi kumppaneita tai jämyjä (jämy = jälleenmyyjä), jotka suosittelevat tuotteitasi ja palveluitasi muille. Varsinkin, jos olet yksinyrittäjä, et pysty rakentamaan koko myyntiverkostoa yksin. Tarvitset innokkaita apureita, jotka auttavat sinua mielellään.

Kumppanuusmarkkinointi on itseasiassa yksi suosittelumarkkinoinnin muodoista.

Kumppanit saavat tietyn prosentin verran heidän kauttaan tulleista alvittomista myynneistä. Suositus on 35 % – 50 % myyntihinnasta riippuen.

Otetaanpa esimerkki:

Olet tehnyt verkkokurssin, jossa ohjaat mindfulnesin saloihin. Tutustut bloggaajaan, joka on kiinnostunut aiheesta mutta ei ole tehnyt omia verkkovalmennuksia. Saat selville, että bloggaajalla on 50.000 kuukausikävijää. Otat häneen yhteyttä ja tarjoat mahdollisuutta suositella verkkokurssiasi komissiota vastaan.

Sovitte seuraavaa:

Tuotteen hinta 49,00 € (alv 0%). Kumppani saa 35 % eli 17,15 € / toteutunut myynti.

Jos bloggaajalla on 50.000 aktiivista lukijaa kuukaudessa, yhden yksittäisen blogitekstin lukijamäärä on keskimäärin 30 %. Tämä tarkoittaa, että 50.000 lukijasta 15.000 todellisuudessa lukee postauksen.

Näistä lukijoista keskimäärin 2 % ostaa tuotteen, eli 300. Sinä saat 9.555 € ja bloggaaja saa 5.145 €. Kysymys, joka varmasti nousee tässä hetkessä mieleen on tämä: Miksi maksaa bloggaajalle 5.145 €, kun voisin tehdä saman itsekin? Niinpä. Onko sinulla 50.000,00 € aktiivista lukijaa? Osaatko kirjoittaa postauksia, jotka houkuttelvat lukijat ostamaan? Onko sinulla aikaa tehdä tämä?

Sillä, kun löydät itsellesi 4 muuta samankaltaista bloggaajaa, sinun on mahdollista tehdä 38.220 € ilman, että olet tehnyt postausten eteen oikeastaan mitään. Sait siis passiivista tuloa.

Mikä parasta, kun bloggaajat näkevät, miten vaivatonta on ansaita tällaisia summia rahaa, he pitävät huolen, että sinun kurssisi on aktiivisesti lukijoiden nähtävillä – ja ostettavissa.

Mitä mieltä sinä olet passiivisesta tulosta?

Julkaistu kategoriassa:
tiialogolla

Hei, olen Tiia Konttinen ja olen Suomen tuloksellisin yritysblogivalmentaja. Autan kunnianhimoisia yrittäjiä ja verkkovalmentajia kasvattamaan liikevaihtoa automatisoimalla myyntiä yritysblogin ja markkinointiatomaatioiden avulla.

Olen valmentanut yli 3000 bloggaajaa ja yrittäjää vuodesta 2016 alkaen hyödyntämään blogia ja sisältömarkkinointia myynnin kasvattamiseksi.

Olen myös tehnyt 500 000 € myyntiä hyödyntämällä yritysblogia ja digitaalisia tuotteita.

Jos olet kunnianhimoinen, haluat kasvattaa omaa liiketoimintaa ja rakastat kirjoittamista, olet tullut oikeaan paikkaan. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Uusin video 21.9.

Tarvitsen apua

Tilaa postaukset sähköpostiin

Tilaa tästä uusimmat blogipostaukset suoraan sähköpostiin.

Liity 303 tilaajien joukkoon