Näin piilotat Pinterest -kuvat blogipostauksista

Pinterestiin pinnattavat kuvat voivat viedä paljon tilaa blogista. Jos kuvia on jo muutenkin paljon, pinnattavien kuvien lisääminen voi luoda mielikuvan sotkuisesta postauksesta. Lukija kuitenkin tykkää siitä, että postaukset ovat selkeitä ja helposti silmäiltäviä.

Toinen hyvä syy piilottaa Pinterest kuvat postauksista on se, että haluat testata erilaisia kuvia ja tekstejä. Haluat nähdä, mitkä kuvat lähtevät nopeammin viraaliksi ja mitkä eivät tuo uusia lukijoita ollenkaan.

Tässä postauksessa annan sinulle kuvaruutuohjeet, miten

  • teet Pinterest kuvia ilmaiseksi
  • miten pienennät kuvat
  • miten piilotat kuvat postauksista

 

Näin piilotat Pinterest -kuvat blogipostauksista

1. Tee kuvat Pinterestiin

Itse teen yleensä 2 – 3 erilaista kuvaa, jotka lisään postauksiin. Kuvien pohjana käytän ilmaisen Canvan omia Pinterest pohjia.

Näin piilotat Pinterest -kuvat blogipostauksista

Parasta Canvassa on se, että valmiit pohjat jäävät käyttöösi ja voit jatkossa vain muokata tekstejä tai taustakuvia. Tämä nopeuttaa kuvien tekemistä ja lataamista postauksiin. Pyri suunnittelemaan Pinterest grafiikat oman blogin brändin mukaiseksi. Tällä tavalla Pinterest kuvat jatkavat yhtenäistä brändilinjaa eikä sinulta kulu aikaa uusien kuvien miettimiseen.

Voit valita suoraan valmiin pohjan Canvasta tai tehdä grafiikan täysin itse. Tähän tutoriaaliin valitsin valmiin pohjan, josta vain vaihdoin taustakuvan. Tein pohjalla kolme erilaista kuvaa.

Näin piilotat Pinterest -kuvat blogipostauksista Näin piilotat Pinterest -kuvat blogipostauksista Näin piilotat Pinterest -kuvat blogipostauksista

2. Pienennä kuvat tarpeen mukaan

Itse pienennän kuvat tinypng sivuston avulla. Tinypng pakkaa kuvat, jolloin ne eivät vie liikaa tilaa. Yllä olevat kuvat on pakattu ja pienennetty vielä blogissa jotain resoluutio ei ole paras mahdollinen. Mutta kunhan kuvat jaetaan Pinterestiin, ne näyttävät paremmilta.

3. Nimeä kuvat ja lataa ne blogiin

Muista nimetä kuvat ilman ääkkösiä ja hakukoneoptimoinnin periaatteiden mukaan, jotta ne näkyvät oikein myös Pinterestissä. Itse käytän aika usein sitä tekniikkaa, että nimeän kuvat postauksen otsikon mukaan – ilman niitä ääkkösiä.

4. Lataa kuvat blogiin ja lisää tämä koodi

Seuraavaksi alkaa hieman teknisempi osuus. Kun olet ladannut kuvat blogiin, siirry Html puolelle (Blogger) tai Teksti puolelle (WordPress).

Näin piilotat Pinterest -kuvat blogipostauksista

Näin piilotat Pinterest -kuvat blogipostauksista

Etsi oikeat kuvat ja lisää kuvien eteen alla oleva koodi

<div style=”display: none;”>

ja kuvan koodin loppuun

</div>

Varmista vain, että koodi tulee oikeaan kohtaan. Tämä on tarkkaa puuhaa, mutta vaikka koodi menisi väärään kohtaan, ei hätää. Kyse on vain tästä yhdestä postauksesta. Jos olet epävarma koodin lisäämisestä, harjoittele sitä yhden kuvan kanssa. Esimerkiksi niin, että et kirjoita postaukseen mitään, lisäät vain kuvan ja sen jälkeen lisäät koodin, tallennat ja esikatselet. Tällä tavalla saat varmuutta siihen, mihin kohtaan kuvan koodia lisäys tulee.

Näin piilotat Pinterest -kuvat blogipostauksista Näin piilotat Pinterest -kuvat blogipostauksista

5. Tarkista kuvien ”näkymättömyys”

Kun olet lisännyt koodin kuviin, muista tallentaa postaus. Sen jälkeen esikatsele ja varmista, että kuvat eivät näy.

Näin piilotat Pinterest -kuvat blogipostauksista

Mutta mistä voit olla 100 % varma, että kuvat saadaan pinnattua Pinterestiin? Noh, esimerkiksi tällä tavalla. Lisäsin tähän postaukseen 3 muuta kuvaa. Jos klikkaat postauksen ylä- tai alapuolella olevaa Pinterestin jakopainiketta, nämä kolme kuvaa tulevat näkyviin ja voit pinnata ne omaan Pinterest tauluusi.

Näin piilotat Pinterest -kuvat blogipostauksista

 

Näin piilotat Pinterest -kuvat blogipostauksista

Muut tutoriaalit