Näin vaihdat Blogger blogiin maksullisen templaten (kuvaruutuohjeet)

 || Postaus sisältää affiliatelinkkejä ||

Bloggerissa olevien ”teemojen” eli Templatetien määrä on laskettavissa melkein kahden käden sormilla ja varpailla. Jos haluat tehdä itsellesi blogin, joka erottuu selkeästi muista Blogger blogeista, valmiilla teemoilla se on haastavaa.

Olen saanut useamman kerran kyselyitä, miten Bloggerissa voi vaihtaa teeman. Koska aihe ei ollut itselleni ennestään tuttu, otin härkää sarvista ja opettelin. Lopputuloksesta voidaan olla montaa mieltä.

Näin vaihdat Blogger blogin teeman (kuvaruutuohjeet)

Ennen kuin aloitetaan, on hyvä miettiä, millaisen lopputuloksen haluat. Tänä päivänä yhä useampi lukija vierailee blogeissa joko puhelimella tai tabletilla.

Siksi Templaten valinnassa on syytä kiinnittää huomiota responsiivisuuteen eli mobiiliystävällisyyteen.

Responsiivisuus tarkoittaa, että ulkoasu mukautuu käytettävän laitteen mukaan.

Lue myös: Miten perustat blogin ilmaiseksi

HUOM! Haluan heti alussa mainita, että en ole Bloggerin asiantuntija, joten voi olla, että en ole osannut ottaa huomioon kaikkia kohtia teeman vaihdossa. Siksi suosittelen, että jos olet epävarma teema vaihdosta, anna se suosiolla ammattilaisen tehtäväksi.

Tällä tavalla varmistut, että kaikki olennaiset asiat tulevat huomioon otetuksi. Uskallan tehdä omassa Blogger blogissani muutoksia, koska en käytä sitä aktiivisesti.

Olen pitkään tykännyt käyttää Creative Marketista(*)  löytyviä tuotteita, kuten kuvia ja teemoja. Toki sieltä löytyy paljon muutakin, kuten

 • taustakuvia
 • fontteja
 • grafiikkaa
 • ja lisäosia

Creative Market (*)  on siitä mielenkiintoinen, että kuka tahansa voi lisätä sinne tuotteita myyntiin ja myydä niitä. Blogger Templateja sieltä ei kovinkaan montaa löytynyt mutta siitä valikoimasta, yksi oli ylitse muiden. Eikä hintakaan ollut kuin $18 (n. 17,00 €).

Jos hankit Blogger Templaten Creative Marketin kautta, löydät niitä parhaiten ”Etsi” toiminnolla. Koska olen jo aikaisemmin ostanut Creative Marketin kautta tuotteita, luottokortin tiedot olivat valmiina. Voit käyttää maksutapana joko luottokorttia tai PayPalia.

Näin vaihdat Blogger blogin teeman

Maksamisen jälkeen oikeaan sivupalkkiin ilmestyi Download painike, josta sain ladattua Templaten .zip tiedostona koneelle. .zip tiedosto tulee avata ennen sen lataamista Bloggeriin.

Pro Tip

Bloggeriin ladattava tiedosto on .xml kun taas WordPressissä .zip. Bloggerissa .zip tiedosto täytyy purkaa, jotta sen sisällä olevan .xml tiedoston voi ladata Bloggeriin. WordPressiin ladattavaa .zip tiedostoa EI SAA purkaa.

.zip tiedoston avaaminen ja purkaminen on hieman erilainen riippuen tietokoneesta. Omalla Macilla riittää, että klikkaan hiirellä olevaa tiedostoa ja se purkautuu automaattisesti. HP:n koneilla tiedosta piti klikata hiiren oikealla näppäimellä, jolloin avautuvasta valikosta klikattiin ”Pura tiedosto” linkki.

Näin vaihdat Blogger blogin teeman

Tiedostossa oli paljon muutakin materiaalia kuin pelkästään Template. Onkin erittäin tärkeää käydä tiedostot läpi, sillä siellä Templaten tekijä antaa ohjeet, miten ulkoasua muokataan sen jälkeen, kun Template on ladattu Bloggeriin.

Näin vaihdat Blogger blogin teeman

Muuten…

Alla on kuva ihka ensimmäisestä Unelma Onnellisuudesta blogista, jolla lähdettiin liikkeelle tammikuussa 2014 😀 Otin blogista viimeisen kuvaruutukopion, jotta näen kunnolla, millaisen muutoksen uusi Template blogiin tuo.

Näin vaihdat Blogger blogin teeman

Ennen seuraavia toimenpiteitä on tärkeää, että otat blogistasi varmuuskopion

 1. Kirjaudu Bloggeriin.
 2. Klikkaa vasemmasta linkkilistasta ”Malli”
 3. Avautuvan sivun oikeasta yläkulmasta klikkaa ”Varmuuskopioi/palaute” (1.)
 4. ”Lataa malli” (2.)
 5. Latauksen jälkeen klikkaa uudelleen ”Varmuuskopioi/palaute” (1.)
 6. ”Valitse tiedosto” omalta tietokoneelta, eli purettu template.xml tiedosto
 7. ”Lataa”

Näin vaihdat Blogger blogin teeman

Sinun Templatessa voi olla eri ohje mutta niissä ohjeissa, jotka Templaten mukana tuli, minun piti vielä käydä klikkaamassa mobiililaitteen ”ratasta” ja poistaa mobiiliresponsiivisuus. Ohjeissa oli annettu  koodi, joka minun olisi pitänyt käydä lisäämässä HTML tai CSS kohtaan. Jätin tämän kuitenkin toistaiseksi tekemättä.

Uudella Templatella blogi näyttää ihan hyvältä kännykän kautta. Ainoat miinukset ovat bannerikuva (ei skaalaudu mobiililaitteen kokoiseksi) sekä Linkwithin ehdotukset.

Näin vaihdat Blogger blogin teeman

Muutamien muutosten jälkeen blogi näytti hyvältä! Kaikkia toimintoja ei ottanut käyttöön. Paljon piti erilaisia widgetteja ja gadgetteja poistella (ugh, miten niitä olikin tullut niin paljon…). Jos haluat käydä katsomassa, miltä blogi tällä hetkellä näyttää, klikkaa tästä.

Näin vaihdat Blogger blogin teeman

Mitä mieltä olet? Oliko teeman vaihto onnistunut?

Heräsikö sinulle mieleen kysymyksiä Bloggerin Templaten vaihdosta? Kommentoi alle niin jutellaan lisää.


(*)  merkityt linkit ovat affiliatelinkkejä. Ostaessasi Blogger templaten affiliateinkkini kautta, saan rahallisen komission. Komission määrä ei kasvata templaten hintaa. Linkin klikkaaminen ei tuo minulle tuloja eikä sinulle kuluja, joten voit rauhassa etsiä itsellesi sopivaa teemaa tai templatea. Suosittelen vain niitä tuotteita, joita itse käytän omassa työssäni.

Julkaistu kategoriassa: