Miksi sinun pitää kerätä sähköpostilistaa, olitpa bloggaaja tai yrittäjä?

Tämänkin voi jakaa... kuten HBOn tunnarit

Tiedätkö miksi sinun pitää kerätä sähköpostilistaa? Entä onko sinulla sähköpostilista? Jos on, miten paljon hyödynnät sitä markkinoinnissa?

Jos olet kuten iso osa bloggaajista ja yrittäjistä, vastaukset menevät kutakuinkin näin:

  • ”Ööö, joo…”
  • ”Oon…”
  • ”Hyvin vähän, koska en tiedä mitä sinne kirjoitan…”

Ei se mitään. Tämän postauksen myötä toivon, että vastaukset näihin kysymyksiin ovat entistä selkeämmät. Plus, kerron sinulle mitä ohjelmaa itse käytän sekä kuka ei hyödy sähköpostilistasta ollenkaan.

Miksi sinun pitää kerätä sähköpostilistaa, olitpa bloggaaja tai yrittäjä?

Sähköpostilistalle kirjoittaminen voi tuntua jälleen yhdeltä ylimääräiseltä työltä, joka sinun täytyy oppia. Jos sähköpostilistan kerääminen tai sähköpostimarkkinointi ei ole tuttua, ymmärrän enemmän kuin hyvin tuskastumisen. Mutta ei hätää, tässä on muutama tärkeä syy, miksi sinun kannattaa kerätä sähköpostilistaa.

1. Se on ainoa markkinointikanava (blogin lisäksi), jota sinä itse hallinnoit

Sosiaalinen media ja Facebook / Adwords mainokset ovat tärkeitä markkinoinnin ja myynnin työvälineitä. Käytän niitä itsekin. Mutta ne eivät saa olla ainoa eikä suurin markkinoinnissa käytettävä työkalu. Nimittäin, kun Facebook tekee muutoksen omaan algoritmiinsa, koko sinun kova työ alkaa alusta.

Aiheesta lisää: Tiedätkö, miksi yleisöä ja asiakaskuntaa ei kannata rakentaa pelkästään sosiaaliseen mediaan

Näin kävi minulle ja monille muille yrittäjille helmikuussa 2016. Kun edellisenä päivänä Facebook näytti mainosta tuhansille ihmisille, pienen algoritmimuutoksen jälkeen mainokseni näki vain 500 ihmistä. Työ, johon olin käyttänyt aikaa kolme kuukautta, pyyhkiytyi pois yhdessä yössä.

Emme voi kontrolloida milloin Facebook, Instagram, LinkedIn tai Pinterest tekee muutoksia. Emme voi vaikuttaa omien mainosten ja sisältöjen näkyvyyteen. Mutta jos keräät näistä kanavista lukijoita sähköpostilistallesi, et ole algoritmimuutosten armoilla.

Miksi sinun pitää kerätä sähköpostilistaa

2. Lukijat on helpompi saada ostamaan sähköpostilistan kautta

Sähköposti on todella intiimi viestintäväline. Kun lukija luovuttaa oman sähköpostiosoitteensa sinulle, hän kertoo luottavansa sinuun. Yhteys on luotu. Sinulla on lupa lähettää hänelle lisäarvoa tuottavaa sisältöä, vinkkejä ja tarjouksia. Eikä hän pahastu siitä.

Yhteyden luomisen jälkeen sinun on mahdollisuus tutustua lukijaan enemmän ja hänen sinuun. Kun tulee aika myydä, myynti on astetta helpompaa, koska luottamus välillänne on vahva.

Sähköpostilistallesi ei tule ketä tahansa. Instagramin ”follo2follow” tyypit poistavat sinut ennen pitkää seuraajalistalta. Samoin Twitterissä. Heitä ei kiinnosta mitä julkaiset, he haluavat vain seuraajia itselleen.

Mutta sähköpostilistalle tulija tykkää siitä mitä teet ja mistä kirjoitat. Hän haluaa tietää lisää. Hän haluaa oppia lisää. Ja hän on jonain päivänä todennäköisesti valmis myös maksamaan siitä.

Esimerkiksi lähetin omalle sähköpostilistalleni lokakuun alussa sähköpostin, jossa kerroin, että otan loppuvuodelle vielä 3 uutta valmennettavaa henkilökohtaiseen sparraukseen. Tuo yksi sähköposti toi minulle 2.776,05 € edestä myyntiä 48 tunnin aikana.

Otan harvoin uusia asiakkaita henkilökohtaiseen valmennukseen. Seuraavat ajat menevätkin huhti-toukokuulle 2019.

On tärkeää muistaa, että olen ollut yhteydessä viikkokirjeeni tilaajiin kerran viikossa. Lähetän heille paljon lisäarvoa tuottavaa sisältöä ja myyn harvoin. Minusta tämä on reilua heitä kohtaan.

3. Sen kautta on todella helppo pitää yhteyttä

Täyttääkö blogi vuosia? Oletko suunnittelemassa uutta blogin ulkoasua? Eikö ole mahtavaa, kun voit kertoa sähköpostilistalaisille näistä ennakkoon? Voit juhlia heidän kanssaan ”salassa muilta” ja palkita heitä mukanaolosta.

Sähköpostin lähettäminen on helppoa kuin 1-2-3. Kirjoitat viestin, valitset lähetettävät henkilöt ja painat ”Lähetä” näppäintä. Sähköposti sujahtaa lukijan postiin, jossa se odottaa avaamista. Lähettämäsi kirje säilyy sähköpostissa. Hyvin suurella todennäköisyydellä se ei häviä muiden viestien joukkoon.

Samaa ei voi sanoa Facebook tai Instagram julkaisuista. Jos seuraajia on paljon, julkaisut häviävät muiden julkaisujen joukkoon jo muutamassa tunnissa. Eikä kaikki edes käy Instagramissa joka päivä.

Jos haluat, voit etsiä sähköpostistasi lähettämääni viestiä vaikka päivämäärällä. Mutta yritäpä etsiä Facebookista julkaisua päivämäärällä 13.9.2014…

Kenen ei tarvitse kerätä sähköpostilistaa?

Jos et aio koskaan milloinkaan ikinä myydä tai suositella yhtäkään tuotetta tai palvelua, silloin sähköpostilistasta ei todennäköisesti ole sinulle hyötyä. Mutta kuka tietää, miten mieli muuttuu tulevaisuudessa…

Itse olen käyttänyt Active Campaignea jo vuodesta 2015 (*), enkä ole vielä keksinyt syytä, miksi vaihtaisin. Jos haluat, voit käydä lukemassa tämän postauksen, jossa kerron 15 syytä, miksi Active Campaign on mielestäni paras sähköpostiohjelma.

Nyt tiedät, miksi sinun pitää kerätä sähköpostilistaa. Mikä on seuraava askeleesi?

(*) affiliate-linkki

Tämänkin voi jakaa... kuten HBOn tunnarit

Julkaistu kategoriassa: