TOP 3 syytä, miksi et ole vielä aloittanut bloggaamista | Ja miten selätät nämä tekosyyt lopullisesti

TOP 3 syytä, miksi et ole vielä aloittanut bloggaamista, Ja miten selätät nämä tekosyyt lopullisesti. Tiedän, että tämä kuulostaa itsekkäältä.

Mutta joka kerta, kun näen upean (tulevan tai aloittelevan) bloggaajan pitkittävän blogin aloittamista, haluan huutaa. Tiedän, ettei se ole minun asiani, aloittaako joku bloggaamisen vai ei. Mutta kun henkilö, jolla on mielenkiintoisia ajatuksia, intohimoa ja osaamista omalta alaltaan ei hyödynnä sitä muiden auttamiseen, minua turhauttaa kuunnella niitä iänikuisia tekosyitä:

 • ei minua kuitenkaan kukaan kuuntele
 • ei ketään kuitenkaan kiinnosta
 • enhän minä osaa kirjoittaa
 • ei minulla ole mitään mielenkiintoista ja uutta sanottavaa
 • joku muu on jo sanonut kaiken, mitä minä haluan sanoa…

Tiedätkö, jos kaikki ajattelisivat näin, yhtään ainoaa blogia ja postausta ei julkaistaisi. Bloggaaminen ei ainostaan muuta sinun elämääsi (jos blogi perustetaan oikein), se muuttaa myös muiden elämää parempaan suuntaan.

Olen todistanut kymmenien luovien ihmisten tavoittelevan omia unelmiaan. Kyllä, se vaatii kärsivällisyyttä, aikaa ja työtä. Kyllä, eteen tulee esteitä ja takapakkeja. Kyllä, sinun on mahdollista onnistua, kunhan et vain luovuta. He, jotka ovat kulkeneet eteenpäin näistä huolimatta, eivät ole koskaan sanoneet, että he katuvat päätöstään tavoitella omaa unelmaa.

TOP 3 syytä, miksi et ole vielä aloittanut bloggaamista

Nämä ihmiset kulkivat kohti omaa unelmaansa, vaikka heitä pelotti. He kulkivat eteenpäin, vaikka tekivät virheitä. He kulkivat eteenpäin, vaikka muut sanoivat, että ”tuo on hullun touhua, lopettaisit ja menisit oikeisiin töihin”.

Kyllä, se on pelottavaa. Olla avoimena kaikkien ihmisten edessä, kirjoittaa omat ajatukset julki ja katsoa, mitä mieltä muut siitä ovat. Mutta tiedätkö mikä on vieläkin pelottavampaa? Katua niitä asioita, joita olisi halunnut tehdä, kun siihen oli vielä mahdollisuus.

Tässä postauksessa kerron sinulle TOP 3 syytä, miksi et ole vielä aloittanut bloggaamista, sekä selkeät askelmerkit, miten pääset niistä eroon lopullisesti.

1. Selkeyden puute

On haastavaa aloittaa jotain uutta, josta ei ole vielä selkeää kokonaiskäsitystä. Itselle on aina helpompaa nähdä ensin kokonaisuus ja pilkkoa se sitten pienempiin osiin. Mutta tämä ei aina ole mahdollista. Meidän on vain totuttava siihen, että polku mitä kuljemme, avautuu yksi askel kerrallaan.

Emme koskaan voi nähdä koko matkaa kerralla, vaikka haluaisimme. Meidän täytyy vain luottaa siihen, että polku johdattaa meitä koko ajan kohti unelmaa. Saan paljon palautetta tästä blogista. Minulle kirjoitetaan miten loistavaa sisältöä blogista on saatavilla, miten ohjeiden perusteella oikeasti saa tuloksia aikaan ja miten simppeliä vaikka Instagram feedin lisääminen blogiin olikaan sen jälkeen, kun ohjeita vain noudatti.

JA juuri se on ollut tämän blogin tarkoitus alusta saakka. Hälventää bloggaamiseen liittyvää mystiikkaa ja auttaa jokaista, joka haluaa aloittaa bloggaamisen.

2. Rahan puute

Tiedän, että pääset vain tiettyyn pisteeseen ilmaisen materiaalin avulla. Vaikka lukisit kaikki julkaistut 160 blogipostausta, saat silti vain murto-osan siitä tiedosta, mitä oikeasti tarvitset. Jos haluat menestyä bloggaajana, sinun täytyy olla valmis käyttämään itsesi ja blogin kehittämiseen rahaa.

Mutta tarkoitus ei tietenkään ole se, että sinä menetät rahaa, etkä saa sitä. Haluan heti tässä vaiheessa sanoa, että jokaisessa verkkovalmennuksessani on ohjeet, miten pääset hankkimaan tuloja. Sinun ei siis tarvitse käyttää satoja euroja kursseihin, ennen kuin itse pääset hyötymään tuloksista.

Parasta on, kun aloitat esimerkiksi ilmaisella kurssilla ja tienaat sen ohjeiden avulla 150 €, mistä voit investoida 50 € seuraavaan kurssiin. Kurssin avulla tienaatkin jo 300 €, mistä voit jälleen investoida 100 € seuraavaan kurssiin. Ja niin edelleen. Vasta, kun minä palkkasin itselleni valmentajan, jolle maksoin 997 € kuussa + alv 24 %, aloin saamaan tuloksia.

Minä yritin tulla ammattibloggaajaksi käyttämättä rahaa. 3 vuoden aikana olen kuluttanut erilaisiin koulutuksiin ja valmentajiin yli 15000 € . Ja olen saanut tuon 10x takaisin.

Lue myös: Miten perustat blogin ilmaiseksi?

3. Itsetunnon puute

Olen tullut siihen tulokseen, että itsetunnon puute on itse asissa rahan puutetta. Rehellisesti sanottuna monilla bloggaajilla on rahaa kehittää ja kouluttaa itseään, mutta heitä pelottaa käyttää rahaa. He pelkäävät, että raha menee hukkaan ja sitten vanhemmat tai puoliso on vihainen.

He pelkäävät epäonnistumista ja sitä, että he eivät ole riittävän hyviä tullakseen menestyviksi bloggaajiksi. Mutta haluan sanoa sinulle, että menestys ei ole jotain sellaista, mikä jollakulla vain on. Se on jotain, minkä jokainen voi saavuttaa, kunhan sen eteen on valmis tekemään töitä. Kun kuljet polkua kohti omaa unelmaasi, tapaat uusia ihmisiä, asiakkaat suosittelevat sinua, postauksiasi jaetaan ja tieto sinusta laajenee ihmisten tietoisuuteen.

Kukaan muu ei voi olla sinä. Olet upea ihminen, jolla on ainutlaatuisia ajatuksia ja mielipiteitä. Sinulla on tietoa, mitä minulla ei ole. Ja siksi lukijoiden kannattaa kuunnella sinua.

”Mutta kun jo niin monet muutkin tekevät tätä…”

Usko tai älä, mutta minä en ole Suomen ainoa bloggaaja. En ole ainoa blogivalmentaja maailmassa. En ole ainoa yrittäjä. En ole ainoa yrittäjä joka bloggaa. Maailmassa tulee aina olemaan muita, jotka tekevät samaa kuin sinä. Entä sitten? Olen itse asiassa erittäin iloinen, etten ole ainoa, koska muuten minulla ei olisi ketään, keneltä voisin oppia uusia asioita.

Tutustu myös tähän: 3 helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen

En ajattele, että muut bloggaajat, yrittäjät ja valmentajat ovat minun kilpailijoitani. Ajattelen heitä mentoreina, valmentajina ja yhteistyökumppaneina. Ajattelen heitä inspiraation lähteenä. Ajattelen heitä motivaattorina itselle, sillä jos he ovat pystyneet johonkin, niin pystyn minäkin.

Mieti hetki tätä:

 • Asun 6500 ihmisen paikkakunnalla
 • Olen yksinhuoltaja
 • Makoilen sängyn päällä ja näpyttelen läppäriä
 • Välillä puhun asiakkaiden kanssa puhelimessa tai skypessä
 • Toisinaan tapaan heitä kasvotusten
 • Juttelen opiskelijoille Facebook-liven kautta
 • Minut muistetaan edelleen Unelma Onnellisuudesta blogin ja yhteisön perustajana

Jos olisin sanonut itselleni, että ”en voi tehdä tätä, koska joku muu tekee jo sitä samaa”, kirjoittaisinko sinulle nyt tätä postausta?

Yritys tai blogi ei menesty ilman yhtä asiaa. Sinua. Sinä olet blogisi tai yrityksesi kantava voima. Siksi bloggaaminen on niin tärkeää, koska pystyt sen avulla rakentamaan vahvan henkilöbrändin. Pystyt blogisi avulla auttamaan muita ja jättämään merkityksellisen jalanjäljen tähän maailmaan.

Mikä estää sinua aloittamasta bloggaamista?

Minkä tekosyyn sanot itsellesi kerta toisensa jälkeen?

 

TOP 3 syytä, miksi et ole vielä aloittanut bloggaamista
TOP 3 syytä, miksi et ole vielä aloittanut bloggaamista
Julkaistu kategoriassa: