15 syytä miksi blogi ei menesty

15 syytä miksi blogi ei menesty. Suomesta löytyy kymmeniätuhansia bloggaajia. Facebookin bloggaajaryhmissä keskustellaan, miten vaikeaa lukijoiden saaminen nykyään on. Kilpailu on koventunut, ja osa blogeista jää auttamatta pimentoon.

Iso osa blogeista kuihtuu ennen kuin ne ehtivät kunnolla edes puhjeta kukkaan. Mielikuvat helposta työstä, läppäristä ja laiturista, työskentelystä kahviloissa ja ulkomailla reissaamisesta ovat monien bloggaajien unelmana. Silti hyvin harva saavuttaa nämä unelmat.

Tämän tekstin lukemisen jälkeen:

  • Tiedät, miksi blogisi ei ole vielä menestynyt.
  • Tiedät, mitä tehdä seuraavaksi, jotta blogisi menestyy.

15 syytä miksi blogi ei menesty

1. Et ole määrittänyt menestystä

Menestys ei aina tarkoita miljoonan euron vuosituloja tai edes 5 000 euron kuukausituloja. Mutta on äärimmäisen vaikeaa tavoitella jotain, mitä ei ole määritellyt.

Kun tiedät, mitä menestys tarkoittaa juuri sinulle, siitä on helppo tehdä tavoite ja tavoitteelle askel askeleelta etenevä suunnitelma.

2. Bloggaamisessa ei ole tavoitetta

Ilman tavoitetta bloggaaminen on vain lillumista virran mukana. Aloita pienistä tavoitteista. Tavoittele lukijamäärän kasvua seuraavan 30 päivän aikana. Tai pyri kirjoittamaan yksi viraalihitiksi nouseva blogipostaus.

Meidän aivomme tarvitsevat tavoitteita, jotta meillä on selkeä suunta, mihin mennä.

3. Yrität kirjoittaa kaikkea kaikille

Harrastebloggaajana kaikki ovet ovat avoinna. Voit kirjoittaa kaikesta mahdollisesta taivaan ja maan päällä. Vaikka tällainen blogi on viihdyttävä, menestystä sillä harvemmin saa.

On aina parempi, että sinulla on 1 000 sitoutunutta lukijaa kuin 10 000 lukijaa, joita ei oikeastaan kiinnosta, mitä sanottavaa sinulla on. Pahimmillaan jälkimmäiset pitävät blogiasi ”ajantäytteenä”, kun mitään järkevämpää tekemistä ei ole.

4. Teksti ei sitouta, herätä mielenkiintoa eikä nosta pintaan tunteita

Kun kirjoitat blogipostauksen, lukijalle tulisi aina jäädä tunne, että aika, jonka hän käytti postauksen lukemiseen, ei mennyt hukkaan. ”Noh, olisin voinut käyttää tämän 5 minuuttia järkevämminkin” on jotain, mitä kukaan bloggaaja ei halua kuulla.

Aina ei voi onnistua, mutta pyri jokaisella blogitekstillä antamaan mahdollisimman paljon lisäarvoa lukijoillesi. Arvosta heidän ajankäyttöään.

Saattaisit pitää myös tästä: Näin aloitat ruokablogin

Maksuton blogikurssi

Rekisteriseloste ja tietosuoja

 

5. Kukaan ei löydä blogia

Yllättävän useasti törmään siihen, että bloggaaja kirjoittaa ja julkaisee tekstejä, mutta ei jaa niitä somessa. Jos puu kaatuu metsässä eikä kukaan ole sitä kuulemassa, kuuluu siitä silti ääni?

Ole ylpeä blogistasi ja kerro siitä muille. Yksi lukija suosittelee kaverilleen, joka suosittelee omille kavereilleen, ja pikkuhiljaa blogiisi löytää yhä useampi upea lukija. Mutta jos et kerro edes sille yhdelle ihmiselle…

6. Postauksia julkaistaan epäsäännöllisesti

Itse olen sortunut tähän aivan liian usein. Tällä hetkellä kun kirjoitan tätä postausta, olen onnistunut ylläpitämään tasaista julkaisutahtia kolme viikkoa. Wuut Wuut!

Pidä kiinni julkaisutahdista. Olipa se sitten vaikka kerran kuussa. Jos ehdit kirjoittaa enemmän, mahtavaa! Kirjoita postauksia ennakkoon ja julkaise niitä, kun olet kiireinen tai kipeä tai kun writer's block iskee.

7. Jokaisessa blogipostauksessa myydään tai suositellaan jotain uutta juttua

Sinä, joka haluat tuloja blogin kautta, muista ettei määrä koskaan korvaa laatua. Menestyneimmät affiliatemarkkinoijat suosittelevat blogissa vain kourallista tuotteita. Kourallista!

He suosittelevat niitä fiksusti ja strategisesti. Valitse siis viisi affiliatetuotetta, jotka tuovat riittävästi komissioita, ja poista kaikki muut tuotteet. Jatkossa keskityt vain näihin viiteen tuotteeseen.

8. Muiden blogeista kopioidaan ideoita (tai sisältöjä) eikä tuoteta mitään uniikkia

On ihan ok ottaa idea ja kirjoittaa siitä jotain. Mutta jos 100 blogia kirjoittaa ”10 SEO-vinkkiä, joita et ollut ajatellut” -postauksen vähän eri sanoin, onko siinä mitään järkeä?

Sen sijaan, että kirjoittaisit aina samaa kuin muutkin, yhdistele muiden postauksia omaan postaukseen esim. ”15 blogipostausta, joissa selitetään SEO juurta jaksain”.

15 syytä miksi blogi ei menesty

9. Blogia ei ole (edelleenkään) mobiilioptimoitu

65 % lukijoista lukee blogeja mobiililaitteella. Nyt on viimeinen mahdollisuutesi tehdä tälle asialle jotain, jos haluat edelleen saada lukijoita blogiisi.

Mitä enemmän ja nopeammin lukija turhautuu, sitä todennäköisimmin hän ei enää palaa.

10. SEO menee sisällön edelle

Hakukoneoptimointi on tärkeää, mutta se ei saa koskaan mennä sisällön edelle. Kirjoita loistavaa sisältöä ja optimoi teksti vasta lopuksi.

Jos etsit tietoa siitä, miten saat punaviinitahran valkoisesta matosta pois, tykkäätkö, jos hakutuloksissa on vain vinkkejä viinimatkailuun?

11. Et pyri kehittymään bloggaajana

Pahinta bloggaajalle on jämähtää paikalleen. Jos sinä et kehity, blogisi ei kehity eikä siten pysty menestymään. Maailma ympärilläsi muuttuu. Parasta mitä voit tehdä, on muuttua mukana.

Käy kursseja, opiskele, hanki sparraaja tai mentori. Hyödynnä jo olemassa olevia tietoja ja nopeuta kehitystäsi. Sinun ei tarvitse kaivaa kaikkea tietoa itse esiin.

Joko luit tämän: 3 helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen

12. Blogissa on ollut sama teema viimeiset 3 vuotta

Joskus pelkkä yleisilmeen päivitys voi buustata blogisi nopeasti suosituksi. Tarkista, että uusi teema on brändisi mukainen tai uudista koko brändi samalla.

Kun kysyt lukijoiltasi, mitä he muuttaisivat blogissa, teet muutoksia, joihin lukijatkin ovat tyytyväisiä.

13. Kirjoitat vain ”minä sitä, minä tätä, minä sitten” -tekstejä

Vahvan henkilöbrändin ympärille rakennetussa blogissa voi vilistä paljon ”minä”-tekstejä. Lukijoiden sietokyky ”minä”-postauksia kohtaan on kuitenkin rajallinen.

Testaa joskus, mitä tapahtuu, kun käännät ”minä”-tekstin ”sinä”-tekstiksi. ”Minä kävin kahvilla” –> ”Tässä sinulle huippuhyvä kahvila”.

14. Et huomioi lukijoita etkä heidän kommenttejaan

Totuus on, että ilman lukijoita blogisi ei tule koskaan kukoistamaan. Toki voit aina kirjoittaa omaksi iloksi, päiväkirjamaisesti tai dokumentoidaksesi oppimaasi, mutta toivottavasti et silloin tuskaile, miksi kukaan ei lue blogiasi.

Helli lukijoitasi ja kohtele heitä tasavertaisina itsesi kanssa. He ovat kuitenkin blogisi suola ja sokeri, mikä tekee bloggaamisesta vieläkin hauskempaa. Haastattele lukijoitasi, ota heidän kanssaan selfieitä ja nosta heitä muiden tietoisuuteen. Ja muista aina kiittää kommentista, jonka saat.

15. Saat blogiisi paljon lukijoita mutta et osaa kääntää lukijamäärää tulovirraksi

Vaikka menestys ei tarkoittaisikaan sinulle taloudellista menestystä, uskon, että haaveilet 15 000 lukijan ostavan sinulta jotain. Taito ohjata lukijat ostamaan jotain suosittelemaasi tuotetta onnistuu parhaiten harjoittelun tuloksena.

Mieti hetki, miten haluaisit itsellesi myytävän tai suositeltavan jotain tuotetta tai palvelua. Sen jälkeen sovella samaa tekniikkaa, tyyliä ja rehellisyyttä lukijoihisi.

Joko luit tämän: Kuinka selättää bloggaamisen kasvukivut?

Nyt tiedät 15 syytä, miksi blogi ei menesty.

Kuinka monta näistä syistä oli sinulle itsestäänselvyyksiä? Entä kuinka moni näistä tuli täytenä yllätyksenä?

Julkaistu kategoriassa: