Haluatko tietää 11 vinkkiä bloggaamiseen ja ajanhallintaan? 11 upeaa bloggaajaa kertoi omat vinkkinsä

Tämänkin voi jakaa... kuten HBOn tunnarit

Haluatko tietää 11 vinkkiä bloggaamiseen ja ajanhallintaan? 11 upeaa bloggaajaa kertoi omat vinkkinsä. Tämä postaus on julkaistu alunperin viikkokirjeenä.

  • Mistä aikaa bloggaamiseen?
  • Oman ajankäytön hallinta
  • Ajan puute tai aikataulun painotus
  • Suunnitteluun ja toteutukseen saatava aika

Tässä on bloggaajan akilleen kantapää. Ajanhallinta. Kysyin viikko sitten bloggaajilta, mikä on heidän isoin haasteensa bloggaamisessa. Vastaus oli lähes yksiselitteinen – ajan puute.

Myönnän ja tiedostan tämän itsekin. Arjen, työn ja blogin pyörittäminen on vaativaa. Aikaa ei saa lisää, joten tekemistä on priorisoitava ja järkeistettävä. Ulkoistamisen mahdollisuuskin on olemassa.

Suurin apu itselle on ollut se, kun on kuunnellut muiden bloggaajien ja yrittäjien vinkkejä ajanhallintaan. Vaikka heti juuri sillä hetkellä vinkkejä ei ole pystynyt ottamaan käyttöön, ne ovat jääneet elämään alitajuntaan. Kun aika on kypsä, palaset ovat vain loksahteneet paikoilleen.

Haluatko tietää 11 vinkkiä bloggaamiseen ja ajanhallintaan? 11 upeaa bloggaajaa kertoi omat vinkkinsä

Ja juuri siksi keräsin 11 bloggaalta heidän parhaat vinkkinsä ajanhallintaan. Miten he bloggaavat, millaisia työkaluja he hyödyntävät ja miten heidän työskentelynsä on parantunut.

Tässä vinkit, jotka he jakoivat kanssani:


Katja Kesti

”Mun vinkki on, että aikatauluta ja suunnittele ennakkoon mitä milloinkin on tarkoitus tehdä (kirjoittaa blogipostaus tai viikkokirje, ajastaa somejulkaisut yms). Merkitse tämä aika suoraan kalenteriin tai to-do -listalle valmiiksi. Eli kyseessä on ikään kuin työjärjestys. Tekemisestä tulee suunnitelmallista ja systemaattista mutta ei kuitenkaan suorittamista.

Näin ollen minkään osa-alueen pitäisi jäädä jälkeen. Vähän niinkuin harjoituskalenteri, johon on kullekin viikolle ja päivälle kirjattu, millainen treeni milloinkin olisi hyvä tehdä, jotta homma on järkevää ja tuotteliasta.”


Minna Nurminen

”Mun vinkki on Pomodoro-tekniikka. Yksi ”Pomodoro” koostuu esim. 25 minuutin työjaksosta ja 5 minuutin tauosta. Pomodoro-sovelluksen voi ladata kännykkään ja siihen voi asettaa työjaksolle ja tauolle haluamansa pituuden. Ideana on, että työjakson aikana tehdään oikeasti keskittyneesti töitä ja Facebookiin mennään vasta tauolla.

Minulla on ongelmana haahuilu työpäivän aikana, mutta tällä tekniikalla saan itseni kuriin. Yllättävän paljon saa päivän aikana tehtyä, kun muistaa laittaa Pomodoron päälle kännykästä aamulla.”


Iina Lappalainen

”Hyödynnä kerran tehtyä työtä eri kanavissa. Kuvaa video ja jaa se YouTubeen. Ota videosta ääniraita ja jaa se iTunesiin podcastina. Kirjoita sama video auki tekstiksi ja tee siitä blogipostaus, jonka jaat Facebookiin. Ota tekstistä osuva lause ja tee siitä kuva Instagramiin ja Pinterestiin. Jaa sama lause myös Twitteriin. Muokkaa tekstiä hieman ja lähetä se lukijoille uutiskirjeessä. Rakenna sisällöntuottamisesta prosessi, joka on helppo toistaa uudelleen ja uudelleen.”


Pia Nyman

www.avaimet-menestykseen.fi

”Puuhastelun muuttaminen merkitykselliseksi tekemiseksi. Tämä on armollinen vinkki jokaiselle. Parasta on se, että merkityksellisyyden voi ihan itse arvioida ja määritellä.”

Haluatko tietää 11 vinkkiä bloggaamiseen ja ajanhallintaan


Hanna Siltamäki

”Bloggaaminen ei ole pelkkää blogin kirjoittamista vaan siihen kuuluu myös sosiaalisen median ylläpito sekä omien blogitekstien jakaminen. Säästät paljon aikaa, kun hyödynnät vanhoja blogitekstejäsi myös uusissa sosiaalisen median julkaisuissa.

Voit esimerkiksi etsiä uusia vinkkejä jaettavaksi Facebookissa vanhoista teksteistä tai voit ottaa niistä pienen lauseen ja tehdä Instagramiin kuvan. Hyödynnä siis samaa sisältöä monin eri tavoin. Yhdestä blogitekstistä voit muuntaa sisältöä moniin eri tarkoituksiin.”


Kiki Vainionpää

https://www.mykoti.net/

”Toimi sotilaallisen täsmällisesti. Tee tarkat suunnitelmat vähintään viikkotasolle, että mitä, milloin, missä. Käytä Tiian suunnitelmapohjaa, selkeyttää fokuksen ylläpitämistä. Pidä visio kirkkaana, mikä on tavoitteesi. Näin siis PITÄISI toimia, sitä kohti myös itse menossa pienin, mutta päättäväisin askelin.”


Nina Nordlund

www.ninanordlund.fi

”Mietin, että miten saan lisättyä omaa tuottavuuttani, sillä tuntuu, että elän päivä kerrallaan. Katson aamulla kauhistuneena kalenteriini, mitä kaikkea pitää saada tehtyä. Toki sellaiset blogiin liittyvät asiat, eivät välttämättä ole edes kalenterissani, koska olen sitoutunut tekemään koulutuksia, puheita ja tapaamisia, mitkä selkeästi ovat pois suoraan bloggaamisesta.

Toisaalta blogini tukee minua tässä muussa työssäni. Jotain on tehtävä, jotta myös bloggaaminen pysyy säännöllisesti mukana. Vielä on paljon tekemistä tämän asian suhteen, mutta tässä muutama vinkki, mitkä minulla toimii, kunhan niitä hyödynnän.

1. Kirjoitan listan asioista, joita pitää tehdä päivän aikana. Monesti kirjoitan tämän listan edellisenä päivänä. Saan äärettömän suuren tyydytyksen, kun saan yliviivata tehtäviäni listassa. Aina kun tätä hyödynnän, olen päivän aikana tosi tehokas. Toisaalta lista ei saa olla liian pitkä, sillä se on ainakin minulle silloin epämotivoiva tekijä, jolloin saan entistä vähemmän aikaiseksi.

2. Pistän itseni ”pakko-tilanteeseen”, jolloin asia on vaan hoidettava. Deadlinet ovat tehokkaita keinoja puristaa itsestään tuloksia.

Joko luit tämän: Näin pidät lukijan blogissa, vaikka 404-error sivu tulee vastaan


Elina Ojaniemi

www.naiseudenvoima.com

”Hyvinvointiyrittäjänä ja pienten lapsien äitinä itselläni on ollut tärkeää se, että katson jo edellisenä iltana kalenteriin kaikki ne must jutut jotka seuraavana päivänä täytyy tehdä. En siis merkkaa kalenteriin kaikki asioista vaan 2-3 pakollista. Kun tiedän että ne on tullut hoidettua, on päivässä muuten mukavasti liikkumatilaa myös luovuudelle ja arki ei mene pelkäksi suorittamiseksi. ”


Marianne Hautsalo

www.siltajoensirkus.blogspot.fi

”Vinkkini ajanhallintaan on asioiden katsominen helikopteriperspektiivistä: Mikä on olennaista tehdä, millä tekemisellä on suurin hyöty? Eli tekemällä sitä millä pääsen kohti tavoitettani parhaiten. Jos tavoite ei ole selkeä, niin tästähän ei ole mitään hyötyä, mutta kun tavoite on itselle tarkennettu ja intohimoinen niin silloin ajankäyttökin kristallisoituu: surffaanko jonnin joutavia somessa vai teenkö oikeasti olennaisia juttuja.

Tätä pystyy käyttämään myös priorisointiin ja asioiden ulkoistukseen/tekemättä jättämiseen: Onko tämä tehtävä olennainen onnistumiseni kannalta vai puuhailenko vain mukavia kun siihen olen ajatunut tai luulen, että niin kuuluu tehdä.”


Zaki Azedani

”Mun vinkki: Settityöskentely.

Opin Eben Paganilta, että työtä kannattaa tehdä 50 minuutin seteissä. Välissä voi pitää joko 10 tai 30 minuutin taukoja. Yleensä setissä keskitytään yhteen asiaan, sillä multitaskaaminen ei ole tehokasta. Mieluiten tärkeimmät asiat hoidetaan aamuseteissä, koska silloin on monesti eniten tahdonvoimaa ja keskittymiskykyä.

Välillä voi myös ottaa 50 minuutin settejä, jotka on tarkoitettu multitaskaamiseen, kuten viestintään somessa. Bloggaajana minulla menee yhden artikkelin kirjoittamiseen noin 2-4 settiä ja jakeluun menee sitten se 1-2 settiä. Seteissä on se hyvä puoli, että kun setti on päällä niin keskitytään kunnolla ilman keskeytyksiä. Tauoilla taas ollaan oikeesti tauoilla. Näin tauon loputtua sormet syyhyävät, että pääsis takas töiden pariin.”


Helena Örmark

www.teesiitatotta.fi

”Se mitä itse käytän eniten on, että teen kolmen päivän aikana tekstin kokoon. Ensin mind map mitä aiheesta vain tulee mieleen. Seuraavana päivänä kirjoitan postauksen rungon käsin ja kolmantena kirjoitan puhtaaksi koneelle.

Alitajunta hoitaa sitten loput. Tällä tekniikalla ei tarvitse ikinä jumittaa tekstin äärellä. Ja sitten sanelen lenkkipolulla puhelimeen ideoita mitä alitajunta syöttää.

Tämä ainakin säästää stressiä ja ahdistusta eikä tule niin iso kynnys aloittaa kirjautumista. Se taas estää ajatutumista veruketoimintaan. Ja hommat soljuu kivasti eteenpäin.”


Millaisia vinkkejä sinulla on bloggaamiseen ja ajanhallintaan?

Jaa omat vinkkisi alle <3

Tämänkin voi jakaa... kuten HBOn tunnarit

Julkaistu kategoriassa: