Mitä tehdä jos muut saavat tuloksia, mutta itse ei…

Kun aloitin omaa blogiani (ja yritystäni), päätin kehittää itseäni. Palkkasin valmentajan, jolle maksoin 1000 euroa + alv 24 % kuussa. Muutama viikko yhteistyön aloittamisen jälkeen tein kuudessa päivässä myyntiä lähes 14 000 euroa.

Kun henkilökohtainen valmennus päättyi, kaipasin lisää samanhenkisiä ihmisiä ympärilleni. Onnekseni sain kutsun pieneen yhteisöön, jossa tapasimme noin neljä kertaa vuodessa. Tapaamisten aikana keskustelimme pääasiassa liiketoiminnan kehittämisestä ja strategisesta rakentamisesta.

Kun aloitimme tapaamiset, istuin yleensä hiljaa ja tarkkailin muita osallistujia. Arvaatko yhtään, miltä minusta tuntui istua siellä?

Tuntui, etten kuulu joukkoon.

Nämä muut yrittäjät olivat jo supermenestyneitä

He puhuivat satojen tuhansien eurojen liikevaihdosta, kun minä tienasin muutamia tuhansia euroja. He puhuivat miljoonien rahoituksesta, kun itse kamppailin lainojen maksujen kanssa. Tunsin todellakin, etten kuulu joukkoon.

Minun ongelmani tuntuivat pieniltä heidän rinnallaan. Aloin epäillä, yllänkö koskaan heidän tasolleen.

Ehkä olet saattanut tuntea jotain samankaltaista.

…ehkä olet tällä hetkellä Facebook-ryhmässä, jossa muut tuntuvat saavan paljon parempia ja suurempia tuloksia kuin sinä.

…kenties sinusta tuntuu, että sinun kysymyksesi ovat pieniä, etkä saa niihin kunnollisia vastauksia.

…ehkä koet, ettei sinun pieni blogisi tai yrityksesi voisi koskaan nousta sellaiseen menestykseen, josta muut puhuvat.

Usko pois, tiedän tarkalleen, miltä sinusta tuntuu

Mitä useammin tapasimme tämän yhteisön kanssa, sitä enemmän aloin kiinnittää huomiota erääseen seikkaan.

Vaikka nämä ihmiset tekivät tuhat kertaa parempaa tulosta kuin minä, he eivät olleet tuhat kertaa fiksumpia kuin minä. Eikä heillä ollut tuhat kertaa enemmän taitoja kuin minulla. He tekivät edelleen samoja virheitä kuin minäkin.

Itse asiassa heillä oli vain pieni etu minuun nähden.

Annas kun selitän.

Kuvittele, että katsot olympialaisia. Miesten 100 metrin pikajuoksu on alkamassa. Kilpailijat asettuvat lähtöviivalle. Yleisö hurraa. Hiljaisuus laskeutuu. Ja sitten…

BANG!

Lähtölaukaus kajahtaa, kilpailijat ampaisevat juoksuun.

Muutaman sekunnin kuluttua tulos on selvillä. Kulta. Hopea. Pronssi. Voittaja saa kukat, taputukset ja hurraa-huudot. Hän tekee kunniakierroksen. Ja ihmiset huutavat onnitteluja.

Ja nyt se tärkein kysymys:

Miten paljon ylivoimaisempi voittaja oli toiseksi tulleeseen nähden?

Jos olet katsonut 100 metrin juoksua, tiedät, että voitto saavutetaan aivan maaliviivan tuntumassa. Ero voittajan ja toiseksi tulleen välillä on murto-osa sekunnista. Voidaan puhua jopa sentistä.

Yksi sentti erottaa voittajan ja toiseksi tulleen. Ja yksi sentti oli se ero, joka erotti minut näistä upeista yrittäjistä ensimmäisessä yhteisössäni. Ja yksi sentti on se ero, joka erottaa sinut menestyneistä bloggaajista ja yrittäjistä.

Click here to subscribe Rekisteriseloste ja tietosuoja

 

Ihmiset, jotka ovat 100 kertaa menestyneempiä tai varakkaampia kuin sinä, eivät ole 100 kertaa fiksumpia tai taitavampia. Heillä on vain yhden sentin etu sinuun nähden.

Miten tämä etu voidaan saavuttaa?

Siihen on olemassa useita eri keinoja:

…voit lukea kirjoja tai kuunnella äänikirjoja
…voit ympäröidä itsesi positiivisilla ihmisillä
…voit oppia mentorilta tai valmentajalta
…voit kävellä ulos omalta mukavuusalueeltasi

Nämä kaikki ovat loistavia keinoja saavuttaa pieni etu muihin nähden. Minulle pienen edun löytäminen oli itseni kouluttaminen ja kehittäminen. Siihen sain apua yhteisöstä, johon liityin, mutta myös valmentajilta ja koulutuksista, joista maksoin aika paljon.

Itsensä kehittäminen kannattaa

Mutta itseni kehittäminen auttoi minua ratkaisemaan ongelmia nopeammin ja saamaan isompia tuloksia lyhyemmässä ajassa. Hetkellisesti 1000 euron laskun maksaminen tai 300 euron kuukausiveloitus verkkovalmennuksesta kirpaisi. Mutta tuo summa tuli moninkertaisesti takaisin sillä tiedolla, jonka sain tilalle. Eikä pelkästään tiedolla, vaan sillä, miten sovelsin opittua tietoa omaan blogiini ja yritykseeni.

Jos sinusta tuntuu, että unelmasi ovat vielä kaukana, ole huoleti. Maali ei ole niin kaukana kuin kuvittelet. Tarvitset vain pienen edun, jonka avulla saavutat unelmasi nopeammin.

Me kaikki tiedämme, että tavoitteiden ja unelmien saavuttaminen yksin on vaikeaa. Siksi perustin Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ Facebook-yhteisön ja rakensin Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ -valmennuksen. Sieltä löydät samanhenkisiä ihmisiä, jotka ovat sitoutuneet kulkemaan kohti omaa unelmaansa. Yhdessä tehden. Yhdessä menestyen.

Ja kuka tietää, kenties se on myös sinun etusi.

 

Mitä tehdä jos muut saavat tuloksia mutta itse ei
1

Hei, olen Tiia Konttinen ja olen Suomen tuloksellisin yritysblogivalmentaja. Autan kunnianhimoisia yrittäjiä ja verkkovalmentajia kasvattamaan liikevaihtoa automatisoimalla myyntiä yritysblogin ja markkinointiautomaatioiden avulla.

Olen valmentanut yli 4000 bloggaajaa ja yrittäjää vuodesta 2016 alkaen hyödyntämään yritysblogia ja sisältömarkkinointia myynnin kasvattamiseksi.

Olen myös auttanut useita yrittäjiä nostamaan vuosiliikevaihtonsa yli 100 000 euroon hyödyntämällä sisältö- ja digimarkkinointia.

Jos olet kunnianhimoinen, haluat kasvattaa omaa liiketoimintaa ja rakastat kirjoittamista, olet tullut oikeaan paikkaan. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Tarvitsen apua

Tilaa postaukset sähköpostiin

Tilaa tästä uusimmat blogipostaukset suoraan sähköpostiin.

Mitä etsit?