Nämä saavat lukijan poistumaan blogista nopeasti

Tämänkin voi jakaa... kuten HBOn tunnarit

Nämä saavat lukijan poistumaan blogista nopeasti. Blogin ulkoasu ja visuaalisuus vaikuttaa olennaisesti siihen, miten paljon ja pitkään lukija viihtyy blogissa. Lukijat antavat ulkoasun anteeksi tiettyyn pisteeseen saakka, jos sisältö on riittävän mielenkiintoista.

Mutta vaikka sisältö olisi kuinka mielenkiintoista hyvänsä, on olemassa ulkoasullisia asioita, joita lukijat eivät hyväksy. Tässä postauksessa käyn läpi yleisimmät ulkoasulliset tekijät, jotka saavat lukijan poistumaan blogista hyvinkin nopeasti.

Lue myös nämä:

Nämä saavat lukijan poistumaan blogista nopeasti

1. Tumma tausta ja valkoinen teksti

Tämä oikeasti koskee silmiin. Olemme tottuneet siihen, että tausta on vaalea ja teksti tummaa. Yhtäkkiä värimuutos aiheuttaa vaikeutta hahmottaa tekstiä ja sanoja. Karoliina Niemi kirjoittaa opinnäytetyössään: ”Erityisen tarkka värien käytössä tulee olla tekstissä, jossa tärkeintä on luettavuus. Riittävä kontrastiero helpottaa tekstin lukemista, joten tumma teksti vaalealla pohjalla toimii yleensä parhaiten.” (Niemi, Karoliina, opinnäytetyö, s. 19)

2. Sivupalkki täynnä mainoksia

On olemassa kaksi koulukuntaa. Toinen on sitä mieltä, että sivupalkkia ei tarvita ollenkaan, toinen on sitä mieltä, että se pitää ehdottomasti olla. Itse pidän sivupalkista, koska siihen on helppo kerätä lukijan kannalta olennaista ja ajankohtaista tietoa. Sivupalkista on hyvä tietää se, että mobiililaitteella sivupalkki siirtyy varsinaisen sivun ja postausten jälkeen. Ainakin siinä tilanteessa, että blogi on mobiilioptimoitu.

Sivupalkkiin ei missään nimessä kannata kerätä erilaisia, vilkkuvia, vaihtuvia ja erikokoisia mainoksia ja mainosabannereita. Mitä repaleisempi sivupalkin sisältö on, sitä enemmän se antaa vaikutelman, että blogi on kyhätty kokoon nopeasti, eikä bloggaajalla ole mitään mielenkiintoa tehdä ulkoasusta houkuttelevaa. Tämä puolestaan luo uuden mielikuvan kiireisestä tai huolimattomasta bloggaajasta.

Jos haluat sijoittaa sivupalkkiin mainoksia, niitä tulee olla enintään 3 ja niiden tulee olla samankokoisia.

3. Sivupalkki on kapea

Monissa Blogger blogeissa näen, että sivupalkkiin on ahdettu kaksi palstaa. Koska sivupalkki itsessään on kapea, kaksi vierekkäistä palstaa tekee siitä vieläkin ahtaamman. Joissakin blogeissa tämä ilmenee siten, että palstan teksti on vain 3 – 5 kirjaimen suuruinen, jolloin teksti näyttää pahimmiltaan tältä:

jois
sakin
bloge
issa
tämä
ilmen
ee si
ten, e
ttä pal

Ymmärrät mitä tarkoitan. Tällaista tekstiä on äärettömän vaikea lukea. Jos haluat blogiisi sivupalkin, sijoita se oikeaan laitaan ja pidä se yhden palstan levyisenä. Voit viilata sivupalkin leveyttä blogialustan asetuksissa. Pidä kuitenkin huoli, että sivupalkki skaalautuu oikealla tavalla myös mobiilissa.

Lue lisää: Poista nämä 5 asiaa sivupalkista välittömästi

Click here to subscribe

Rekisteriseloste ja tietosuoja

 

4. Blogi ei skaalaudu vaan joudut rullaamaan näyttöä oikealta vasemmalle

Yli 60 % lukijoista lukee blogeja mobiililaitteella. Siksi on äärimmäisen tärkeää, että blogisi skaalautuu eli  mukautuu laitteen mukaan. Pahimpia ovat blogit, joissa tätä ei ole otettu huomioon. Blogista on tehty niin leveä, että jopa läppärillä joutuu rullaamaan oikeasta vasempaan laitaan ja takaisin, jotta pystyy lukemaan tekstejä.

Lukijat haluvat mahdollisimman helpon ja yksinkertaisen lukukokemuksen. Mitä enemmän lukijan pitää itse tehdä lukemisen eteen, sitä suuremmalla todennäköisyydellä hän poistuu blogista nopeasti.

5. Kuvat ovat tummia ja huonolaatuisia

Blogisi on käyntikorttisi. Menitpä mihin tahansa, kerrotpa blogistasi kenelle hyvänsä, sinut yhdistetään aina blogiisi. Sinun ei tarvitse palkata ammattikuvaajaa ottamaan joka kerta huipputason kuvia. Lukija kuitenkin arvostaa laadukkaita ja kirkkaita kuvia. Kuvat luovat blogistasi tunteen, ne kertova tarinaa sinusta ja blogistasi ja saavat lukijan hyvälle tuulelle.

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta panostaa esimerkiksi laadukkaaseen kameraan, suosittelen lämpimästi opettelemaan kuvankäsittelyä. Ilmaisia ohjelmia tähän on esimerkiksi Canva sekä Picmonkey. Halutessasi voit myös hankkia kuvia erilaisista kuvapankeista.

Esimerkiksi itse käytän hyvin paljon Depositphotos-kuvapankkia. Kuvat ovat maksullisia (esim. 100  kuvaa $100) mutta niitä voi ladata pitkin vuotta.

Nämä saavat lukijan poistumaan blogista nopeasti

Lue lisää: Ei ole sinun syysi, että blogisi ei ole suosittu, tässä syy…

Nyt tiedät tyypillisimmät syyt, miksi minä sekä moni muu lukija poistuu blogista palaamatta koskaan takaisin. Kun korjaat nämä blogissa tällä viikolla, tulet näkemään muutoksen jo parissa viikossa.

Mikä ulkoasullinen yksityiskohta saa sinut poistumaan blogista nopeammin kuin ehdit kissaa sanoa?

Tämänkin voi jakaa... kuten HBOn tunnarit

Julkaistu kategoriassa: