Millaisia kokemuksia affiliate-markkinoinnista on?

Millaisia kokemuksia affiliate-markkinoinnista on? Affiliate-markkinointi on vielä suhteellisen tuntematon käsite Suomessa. Pitkään sisältöä tuottaneet, bloggaajat ja vaikuttajat kyllä tietävät, mitä affiliate-markkinointi on.

Pähkinänkuoressa kyseessä on siis kumppanuusmarkkinointia. Sinä pidät yrityksen tuotteista ja sinulla on kanava, jonka kautta tavoitat ihmisiä. Kanava voi olla joku sosiaalisen median kanavista tai blogi, Youtube tai podcast. Ihmiset ovat kiinnostuneita sinusta ja mistä puhut tai kirjoitat ja tuotteet sopivat aiheeseen.

Tällöin voit rekisteröityä affiliate-verkostoihin, kuten esimerkiksi Adtraction, etsiä sieltä sopivia yrityksiä, joiden tuotteita haluat suositella seuraajillesi, lukijoillesi tai kuulijoillesi. Suosittelun yhteydessä jaat henkilökohtaisen suosittelulinkin, jonka saat Adtractionista ja kun ihmiset klikkaavat linkkiä ja ostavat suosittelemasi tuotteen (tai jonkin muun tuotteen), yritys maksaa sinulle komission eli pienen siivun ostohinnasta.

Yritys tilittää rahat ensin Adtractionille ja se tilittää rahat sinulle.

Mutta millaisia kokemuksia affiliate-markkinoinnista yleisesti on? Siitä kerron sinulle tässä postauksessa.

Katso myös tämä video: ”Mitä affiliate-verkostot ovat?”

Millaisia kokemuksia affiliate-markkinoinnista on?

Kokemukset vaihtelevat hyvin laidasta laitaan. Useat ihmiset kuvittelevat, että affiliate-markkinointi on vain sitä, että kertoo tuotteesta ja sitten lisäilee affiliate-linkkejä sinne tänne. Mutta jos hetken mietit, et itsekään osta tuotteita satunnaisesti vaan teet tarvittavaa taustatyötä ennen ostopäätöksen tekemistä.

Affiliate-markkinoinnissa tärkeintä on auttaa lukijaa tekemään ostopäätös. Eli kertoa tuotteesta mahdollisimman kattavasti, jotta ostopäätös on helppo tehdä. Tässä on hyvä esimerkki siitä, miten affiliate-markkinointia ei kannata tehdä.

Saattaisit pitää myös tästä: Mistä affiliate-markkinoinnin tulot muodostuvat?

 

kokemuksia affiliate-markkinoinnista

Olen kouluttanut vuosien saatossa tuhansia opiskelijoita myös affiliate-markkinoinnin saralla. Opiskelijani tienaavat keskimäärin 100 eurosta 2000 euroon kuukaudessa. Tulot vaihtelevat paljon riippuen aina siitä,

  • mikä aihe ja ala on
  • kuinka paljon lukijoita blogilla on
  • kuinka usein tuotteesta puhutaan blogissa
  • kuinka hyvin postaus on kirjoitettu
  • ja kuinka ajankohtainen tuote sillä hetkellä on.

Kuten aikaisemminkin mainitsin, kumppanuusmarkkinointi ei ole vain sitä, että kirjoitetaan jotain tuotteesta ja sitten heitellään affiliate-linkkejä sinne tänne. Varsinkin blogiteksteillä on tietty rakenne, jota tulee noudattaa ja tietty määrä affiliate-linkkejä, jotka tulee lisätä strategisesti tekstin joukkoon.

kokemuksia affiliate-markkinoinnista

kokemuksia affiliate-markkinoinnista

10 000 euroa vuodessa ”tekemättä yhtään mitään”

Aloitin itse affiliate-markkinoinnin kesäkuussa 2016. Olin perustanut oman blogini jo muutama kuukausi aikaisemmin (maaliskuu 2016) mutta vasta kesäkuussa kirjoitin ensimmäisen affiliate-postauksen. Ja kas kummaa, heinäkuussa tienasin sen kautta ensimmäisen kerran 65 euroa.

Siitä on tultu pitkä matka ja tällä hetkellä tienaan noin 10 000 euro vuosittain muutamalla affiliate-postauksella. Käytännössä olen siis tehnyt työn yhden kerran, päivittänyt postauksia kerran vuodessa, optimoinut ne Googlelle ja nyt tienaan niillä rahaa.

On pakko myöntää, että affiliate-markkinointi on ollut itsellä vähän ”vasemmalla kädellä” tehtyä ja olen pitkään haaveillutkin, että saisin panostettua affiliate-markkinointiin enemmän kuin aikaisemmin. Olenkin tämän kevään aikana perustanut kaksi puhtaasti affiliate-blogia, joista toinen tuottaa 100 euroa kuussa ja toinen 150 euroa kuussa.

Olen jättämässä valmentamista vähemmälle ja keskity näiden kahden blogin rakentamiseen, sillä haluan panostaa tähän affiliate-markkinointiin kunnolla ja nähdä mihin saakka pystyn ne kasvattamaan.

Kaiken kaikkiaan olen tienannut affiliate-markkinoinnilla 80 000 euroa, eli 8 vuoden aikana 10 000 euroa per vuosi.

Kiinnostaako tällainen ”passiivinen” tulovirta, jota voit tehdä kotoa käsin?

Lue lisää näistä postauksista:

Millaisia kokemuksia affiliate-markkinoinnista on?

Julkaistu kategoriassa: