Koska aloit saada näkyvyyttä blogille? [Lukijan kysymys]

Sain tässä jokin aika sitten lukijalta kysymyksen, milloin aloin saada näkyvyyttä omalle blogilleni. Vastaus on aika simppeli – välittömästi.

Mutta tähän liittyy juju.

Moni bloggaaja nimittäin kuvittelee edelleen, että riittää kun blogin vain laittaa pystyyn ja kirjoittaa tekstejä.

Jostain kumman syystä bloggaajat ajattelevat, että lukijat löytävät blogin sen enempää etsimättä.

Tänä vuonna on tärkeää ymmärtää jotain. Some ja netti ovat TÄYNNÄ sisältöä. Ihmiset eivät vahingossa vain tupsahda uunituoreeseen blogiin.

Syy, miksi aloin saada näkyvyttä blogilleni heti johtui siitä, että aloin itse aktiivisesti jakamaan postauksia somessa. Ensin tein kuten niin moni muukin bloggaaja.

Jaoin postauksia Facebookiin omalle sivulle, liityin Bloggaajille tarkoitettuihin FB-ryhmiin ja jaoin postauksia muissa somekanavissa.

Aikojen saatossa menetelmä on toki hioutunut. Tällä hetkellä teen itselleni somejakolukkarin. Eli määrittelen, mikä päivä ja mikä kellonaika jaan minkäkin postauksen missäkin kanavassa tai ryhmässä.

Teen tämän viikoksi eteenpäin, eli joka sunnuntai pyrin tekemään tämän lukkarin seuraavalle viikolle.

Miksi somejakolukkarin teko on tärkeää?

Somejakolukkarin tekeminen on tärkeää, koska varsinkin Facebook on alkanut rajoittaa sisällön jakamista omalla alustallaan. Opiskelijani ovat törmänneet useaan otteeseen siihen, että Facebook ei anna jakaa sisältöä kuin 5 ryhmään.

Olen vuosia opettanutkin opiskelijoilleni, että yhtä ja samaa postausta ei pidä jakaa viidessä minuutissa 20 eri ryhmään. Facebook tulkitsee tämän spämmäykseksi ja pahimmillaan voi poistaa blogin kokonaan omalta alustaltaan (kuten kävi eräälle opiskelijalleni) tai estää henkilöä pääsemästä Facebookiin kokonaan (kuten minut on bännätty Facebookista pariin otteeseen).

Somejakolukkarin voi kuka tahansa tehdä ihan vain Excel-taulukkoon. Opetan sen tekemistä myös Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ -valmennuksessa, kun puhumme blogin markkinoinnista.

Somejakolukkarin tärkein tehtävä

Somejakolukkarin tärkein tehtävä on tuoda tasaisesti sinun sisältöäsi sinun lukijoittesi silmien eteen. Kuten tässä postauksessa kerroin, Facebook-julkaisu ”elää” vain 5–6 tuntia. Toisin sanoen, kun jaat postauksen aamulla klo 8 FB-ryhmään, kukaan ei ”näe” sitä enää iltapäivällä klo 15, koska samaan ryhmään on tullut jo niin paljon muutakin sisältöä.

Mutta jos jaat postauksen A ryhmään A klo 8 ja postauksen B ryhmään B klo 14 ja postauksen C ryhmään C klo 18, olet voinut maksimoida blogisi näkyvyyden somessa koko päivän ajan.

Ennen kuin jaat postauksia somessa, toimi näin:

Varmista, että blogissasi on enemmän luettavaa kuin yksi postaus. Lukijasta ei ole mitään raivostuttavampaa kuin tulla mielenkiintoiseen blogiin ja todeta, ettei luettavaa ole. Vahva suositukseni on, että blogissa tulisi olla vähintään 10 julkaistua postausta, ennen kuin niitä jaetaan somessa.

Sen lisäksi kannustan kirjoittamaan postauksia aina etupainotteisesti. Esimerkiksi nyt kun kirjoitan tätä postausta, on 29.1. Mutta julkaisuajankohta on maalis-huhtikuun vaihteessa, sillä olen kirjoittanut ja ajastanut postauksia jo sinne saakka.

Nämä kaksi asiaa auttavat sinua hallinnoimaan blogiasi tehokkaasti ja tuottamaan tasaisesti hyvälaatuista sisältöä lukijoillesi. Eikä sinulle tule koskaan ”mistä ihmeestä kirjoitan” -paniikkia, kun sinulla on jo ajastettuja postauksia valmiina.

Click here to subscribe

Rekisteriseloste ja tietosuoja

 

Pssst… Pinnaa postaus Pinterestiin, niin löydät sen myöhemmin.

Näin saat uudelle blogille välittömästi lukijoita

Julkaistu kategoriassa:
Tiia_kuva

Hei, olen Tiia Konttinen ja olen Suomen tuloksellisin yritysblogivalmentaja. Autan kunnianhimoisia yrittäjiä ja verkkovalmentajia kasvattamaan liikevaihtoa automatisoimalla myyntiä yritysblogin ja markkinointiautomaatioiden avulla.

Olen valmentanut yli 4000 bloggaajaa ja yrittäjää vuodesta 2016 alkaen hyödyntämään yritysblogia ja sisältömarkkinointia myynnin kasvattamiseksi.

Olen myös auttanut useita yrittäjiä nostamaan vuosiliikevaihtonsa yli 100 000 euroon hyödyntämällä sisältö- ja digimarkkinointia.

Jos olet kunnianhimoinen, haluat kasvattaa omaa liiketoimintaa ja rakastat kirjoittamista, olet tullut oikeaan paikkaan. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Uusin videoni:

Tarvitsen apua

Tilaa postaukset sähköpostiin

Tilaa tästä uusimmat blogipostaukset suoraan sähköpostiin.

Liity 223 tilaajien joukkoon

Mitä etsit?