61 bloggaajan hyödyllistä työkalua

Postaus päivitetty 5.5.2019 || Postaus sisältää affiliatelinkkejä

Bloggaajana törmäät varmasti hyödyllisiin sivustoihin, blogiartikkeleihin sekä työkaluihin, jotka auttavat sinua kehittämään niin itseäsi kuin blogiasi. En tiedä sinusta mutta minulla on ainakain massiivisena haasteena löytää näitä tietoja myöhemmin – juuri silloin kuin sitä eniten kaipaisin.

Delisious sekä kirjanmerkit ovat ihan jees työkaluja, johon tallentaa loistavia sivustoja mutta siinä vaiheessa, kun kirjanmerkeissä alkaa olemaan yli 100 erilaista sivustoa, yksittäisen tiedon etsiminen alkaa käydä työstä.

Kuulostaako tutulta?

Siksi on loistavaa, että tarpeellisia työkaluja ja apuvälineitä kootaan yhteen listaan. Alta löydät 61 käyttämääni ja testaamaani työkalua. Kivempiblogi.fistä löydät 300 apuvälinettä bloggaamiseen.

Sosiaalinen media

 1. Buffer – ilmainen ajastusohjelma, jonka avulla voit ajastaa julkaisuja enintään 3 somekanavaan (esim. Google+, Facebook ja Pinterest). Tee julkaisut valmiiksi ja ajasta ne etukäteen, vapautat aikaa muihin ”töihin”.
 2. Hootsuite – samoin ilmainen ajastusohjelma, joka toimii (ilmaiseksi) enintään 3 somekanavalle (itse käytän Twitteriä, Facebookia sekä Istagramia). Instagramin julkaisut ei suoraan siirrä Hootsuitesta IG:hen vaan tarvitset väliin mobiiliaplikaation, jonka avulla kopioit tekstin ja lisäät IG:hen.
 3. CoShedule – Vaativampaan käyttöön oleva sisältöohjelma, jonka avulla hallinnoit blogia ja sisältöä yksin tai tiimin kanssa. CoShedulen avulla suunnittelet sisällön, markkinoit, delegoit tehtäviä koko tiimillesi ja automatisoit toimintaasi.
 4. Nelio – Edullisempi vaihtoehto sisältösuunnitteluun ja julkaisujen ajastamiseen. Toimii WordPress ympäristössä. Tehokas myös A/B testaukseen.
 5. Bitly – ilmainen, verkossa toimiva pitkien linkkien lyhentäjä sekä analyysityökalu. Voit liittää bitlyyn esimerkiksi affiliate-linkin ja lyhentää sen. Bitly-linkin liität blogipostaukseen. Bitly tilastoi, kuinka moni klikkaa linkkiä, joten voit jatkossa tehostaa linkkien sijoittelua postauksissa. Bitlyn ainoa miinuspuoli on, ettei se lisää nofollow-koodia affiliate-linkkeihiin.
 6. PrettyLinkLite – ilmainen WordPress lisäosa, jolla voit tehdä linkeistä ”omia linkkejäsi”. Toimii hyvin myös affiliate-linkkeihin ja PrettyLinkin avulla lisäät nofollow-koodin helposti.
 7. Oikeat kuvakoot someen – somejulkaisuilla on omat tietyt koot, joita tulee käyttää. Toki Facebookiin voit julkaista Pinterestin kuvakoon mukaisen kuvan mutta hyvännäköinen se ei ole.
 8. Click To Tweet(*) – WordPress plugin (sekä ilmainen että maksullinen versio). Voit tehdä postausten väliin valmiita twiittejä, joita klikkaamalla lukija voi twiitata otteen postauksestasi.

 

Kuvat ja kuvankäsittely

 1. Kuvapankit – Kattava listaus kuvapankeista, josta löytyy sekä ilmaisia kuvia että maksullisia.
 2. Canva – ilmainen kuvankäsittely ja julkaisujen tekemiseen soveltuva työkalu netissä. Rekisteröidy Facebook-tunnuksilla ja aloita upeiden julkaisujen tekeminen.
 3. Picmonkey(*) – Picmonkey ohjelmalla teet muun muassa bannerikuvia, kuvakollaaseja sekä some-painikkeita omaan blogiin. Voit myös muokata itse ottamia kuvia, kuvankäsittelyllä tai rajaus-pienennys toiminnolla. Picmonkeysta on sekä ilmainen että maksullinen versio. Ilmaisversiossa on valitettavasti paljon mainoksia mutta €33 vuosimaksulla saat mainokset pois sekä jonkin verran lisää muokkausvaihtoehtoja.
 4. Creative Market(*) – Fontteja, kuvia, grafiikkaa, teemoja, vektoreita… Mitä mieleesi tuleekaan, löydät sen todennäköisesti täältä. Creative Market on bloggaajan aarreaitta.

 

Sähköpostit, uutis-, viikko- ja kuukausikirjeet

 1. Mailchimp – Mailchimp on ilmainen 2000 sähköpostin tilaajaan saakka. Mailchimp on sähköpostiohjelma, jonka avulla voit lähettää yhden ja saman kirjeen vaikka 10.000 tilaajalle yhtä nappia painamalla.
 2. Active Campaign – AC tarjoaa 14 päivän ilmaisen kokeilujakson mutta senkin jälkeen on edullisimmillaan vain $9,00 kuukaudessa. AC on sähköpostiohjelma, johon voit rakentaa erilaisia automaatioita (myyntitunneleita), joiden avulla pääset hankkimaan passiivista tuloa.
 3. LeadPages – laskeutumissivuohjelma. Tämän ohjelman avulla saat ihmiset liittymään sähköpostilistallesi. Teet kauniita laskeutumissivuja, jotka huokuvat ammattimaisuutta.
 4. SurveyMonkey – ilmainen työkalu, jolla teet helposti näppäriä kyselylomakkeita. Pyydä vaikka lukijoilta palautetta. Itse hyödynnän kyselylomakkeita hankkiessani tietoa, mitkä ovat bloggaajille haastavia aiheita, jotta voin kirjoittaa niihin keskittyviä blogipostauksia.
 5. Google Forms – Google Drivessa toimiva ilmainen kyselylomake työkalu. Vastaukset tallentuvat omaan Driveen ja pääset niihin käsiksi niin tietokoneen, puhelimen kuin tabletin kautta.

 

Kirjat – inspiraatiota ja itsensä kehittämistä

 1. Blog by the Book – Miki Toikkasen ja Noora Kanasen kirjoittaman inspiroiva kirja jokaiselle bloggaajalle. Kirja on raikkaasti kuvitettu ja tuo hyvän fiiliksen kenelle tahansa.
 2. Blogimarkkinointi – Katleena Kortesuon ja Jarkko Kurvisen kirja pureutuu syvälle blogimaailman saloihin. Enemmän ammattikseen bloggaajille suunnattu kirja on täynnä informaatiota, josta jokainen bloggaaja hyötyy.
 3. 4 tunnin työviikko (*) – Legendaarinen kirja, jonka kirjoittaja Tim Ferris teki itsestään maailmanlaajuisesti tunnetun lähes yhdessä yössä. Kirja on loistavalla huumorilla kuorrutettu ja käytännönläheinen opus, jota lukemalla saa inpsiraatiota ja uusia oivalluksia niin bloggaamiseen kuin digiyrittäjyyteenkin.
 4. Laptop Millionaire (*) – Mark Anastasi lupaa kirjassaan paljon (rakenna $10.000 kuukausitulot 28 päivässä) mutta tarjoaa silti ajattelemisen aihetta. Jos bloggaaminen ja digiyrittäjyys on sinulle tuttua, tuloja on mahdollisuus ansaita nopeastikin. Jos olet vasta aloittanut tai harkitset bloggaamisen aloittamista, varaudu tulojen saamiseen 3 – 6 kuukautta.
 5. Pro Blogger (*) Darren Rowse ja Chris Garret. Chris Garret on kirjoittanut ProBlogger blogia vuodesta 2004. Blogi sisältää yli 8000 postausta ja on yksi parhaimmista bloggaamiseen keskittyvistä blogeista, joita kannattaa seurata. ProBlogger kirja puolestaan keskittyy siihen, miten rakennat blogistasi tuottavan bisneksen, perustuksesta lähtien. Kirja kattaa kaikki osa-alueet, joita menestyvään bloggaamiseen liittyy.

 

Tekniikka

 1. Bluehost – Kun haluat siirtyä ilmaisversio bloggaamisesta oman blogin ylläpitämiseen, tarvitset blogillesi palvelimen. Palvelin on kuin tontti, johon rakennat talon (blogin). Bluehost on yksi markkinoiden edullisin, alkaen 1,95 € / kuukausi.
 2. WordPress.org – ”maksullinen versio”. Virallisesti WordPress.org ei ole maksullinen vaan maksullisuus johtuu palvelimesta, jonka tarvitset ylläpitääksesi blogia. Hankkiessasi Bluehost palvelimen, saat ilmaisen domainin ja pääset perustamaan wordpress blogin yhdellä napin painalluksella.
 3. WordPress.com – ilmaisversio. Blogin osoitteeseen tulee bloginnimi.wordpress.com -lisäys. Lähes kaikki lisäosat, joita haluat liittää ilmaiseen wordpress blogiin ovat maksullisia, kun ”maksullisessa” wordpressissä saat lähes kaikki lisäosat ilmaiseksi (lisäosissa on yleensä kaksi eri versiota, ilmainen ja maksullinen. Ilmaisilla versioilla pärjää hyvin pitkälle).
 4. Blogger – Googlen ilmainen blogialusta. Toimii hyvin tiettyyn pisteeseen saakka. Lisäosia ja widgettejä on vaikea saada. Iso osa bloggaajista on siirtynyt wordpressiin, jolloin Bloggeriin keskittyviä ”tukiblogeja” löytyy vähän. Tässä muutama englanninkielinen blogi:
 5. Google Analytics – Googlen kehittämä analyysityökalu, joka auttaa sinua näkemään miten pitkään lukija viihtyy blogissasi, millaisia postauksia ja sivuja luetaan eniten, kuinka moni kertaalleen käyneistä palaa takaisin sekä mistä lähteistä blogiisi löydetään.
 6. SumoMe – ilmainen ja maksullinen versio. SumoMe:n avulla voit ottaa käyttöön somejako painikkeet, liittymislomakkeen sähköpostilistalle tai katsoa, miten pitkään lukija viihtyy tietyssä blogipostauksessa. Maksullisessa versiossa pystyt räätälöimään somepainikkeet mm. mobiililaitteille.
 7. Yoast – hakukoneoptimointiin tarkoitettu wordpress plugin. Näyttää sinulle ”liikennevalot” joiden avulla tiedät, mitä postauksessa on hyvä vielä tehdä, jotta se on hakukoneystävällinen.
 8. Google PageSpeed Insight – työkalu, joka näyttää sivustosi käyttökokemuksen ja nopeuden. Kertoo, millaisia toimenpiteitä sinun on hyvä tehdä, jotta käyttökokemus paranee. Mobiilikäyttökokemuksen voit katsoa täältä.
 9. Peek – englanninkieliset blogit ja sivustot voi antaa tavallisten ihmisten tutkailtavaksi. Peek näyttää sivustoasi ihmisille, jotka kertovat siitä muutaman minuutin pituisen, todellisen mielipiteen videolla. Saat videon katsottavaksi ja sen jälkeen voit miettiä, millaisia muutoksia sivustollesi teet.
 10. Zapier – Zapierin avulla integroit eri ohjelmia toisiinsa. Esimerkiksi itse hyödynnän tätä Teachable – Active Campaign yhdistelmässä. Kun henkilö rekisteröityy ilmaiseen verkkovalmennukseen, hänen sähköpostiosoitteensa siirtyy suoraan AC:een, jolloin voin lähettää hänelle tervehdyksen.
 11. ExpressVPN (*) – Virtual Private Network mahdollistaa sinun työskentelyn verkossa ilman huolta hakkereista. VPN suojaa tiedon, jonka lähetät ja vastaanotat.

 

Ulkoasu

 1. Creative Market – kävin läpi kuvien kohdalla.
 2. Theme Forest(*) – upeita wordpress teemoja alkaen $2
 3. MyBloggerThemes – Bloggerille soveltuvia ilmaisia teemoja
 4. Templetasyard – Bloggerille soveltuvia teemoja alkaen $10

 

Blogeja ja sivustoja, joita kannattaa seurata 

 1. The Queen of Content – Veera Rusanen
 2. Veera Bianca
 3. Ei oo totta – Katleena Kortesuo
 4. Bloggaus – Ilpo
 5. Blogikonsultti
 6. Affiliatemarkkinointi

 

Postauksia, jotka kannattaa lukaista läpi 

 1. Miten perustat blogin ilmaiseksi
 2. 15 vinkkiä blogin aloitukseen
 3. Blogit eivät ole mainostajan vapaata kenttää
 4. Hyvän blogiyhteistyön ABC ja XYZ
 5. Sinulle Bloggari – Bloggaajan verotusasiaa
 6. Kuinka laskea blogiyhteistyön hinta?
 7. Näin rakennat blogin alle 100,00 €
 8. Teetkö sinä nämä 8 virhettä affiliate-markkinoinnin kanssa?
 9. 7 strategiaa ansaita rahaa blogilla
 10. Todellinen syy, miksi 95 % bloggaajista ei ansaitse rahaa

 

Tulojen hankinta

 1. Tradedoubler – affiliate-verkosto, jonka kautta voit liittyyä niiden yritysten affeiksi, joiden tuotteet sopivat lukijoillesi
 2. Tradetracker – suomalainen affiliate-verkosto, osa yrityksistä löytyy molemmista verkostoista mutta paljon on myös erilaisia
 3. ShareASale (*) – Jenkkiläinen affiliate-verkosto, josta löydät affiliate-tuotteita niin kotiin, puutarhaan, terveyteen, fitnekseen, muotiin kuin harrastuksiin. Laaja valikoima yrityksiä ja tuotteita.
 4. Affiliate by Conversant (ent. Comission Junction) – Jenkkiläinen affiliate-verkosto, josta löydät tuhansia erilaisia yrityksiä sekä muita affiliate-verkostoja.
 5. Creative Market (*) – suosittele kauniita fontteja, kuvia ja teemoja ja ansaitse siinä sivussa rahaa
 6. Clicbank – maailmanlaajuinen tuotepankki. Täältä löydät niin jenkkiläisiä kuin ulkomaalaisia tuotteita, joita voit suositella. Iso osa yrittäjistä maksaa huikeita provisioita, jopa 90 %. Täällä yrittäjien tulo perustuu massaan ei niinkään itselle jäävän osuuden määrään.

 

Wuhuu! 61 linkkiä työkaluja, postauksia ja inspiraatiota sinulle bloggaaja <3 Muista tallentaa tämä postaus kirjanmerkkeihisi, jotta löydät listauksen uudelleen. Jos tiedät ohjelman, sivuston, blogin tai postauksen, joka olisi hyvä lisä tähän, vinkkaathan siitä minulle, kiitos, niin päivitän listan.

 

** (*) merkityt linkit ovat affiliatelinkkejä. Ostamalla tuotteen affiliatelinkin kautta, saan rahallisen komission. Linkin klikkaaminen ei kuitenkaan aiheuta sinulle kuluja eikä minulle tuloja, joten voit rauhassa vierailla sivulla ja miettiä ostopäätöstäsi niin pitkään kuin haluat.

Suosittelen vain niitä tuotteita, joita olen itse testannut, käyttänyt ja todennut toimiviksi. Älä koskaan osta tuotetta, jos et ole varma, että siitä on sinulle apua tai et ole varma auttaako se sinua saavuttamaan tavoitteesi.**

Julkaistu kategoriassa:
Tiia_kuva

Hei, olen Tiia Konttinen ja olen Suomen tuloksellisin yritysblogivalmentaja. Autan kunnianhimoisia yrittäjiä ja verkkovalmentajia kasvattamaan liikevaihtoa automatisoimalla myyntiä yritysblogin ja markkinointiautomaatioiden avulla.

Olen valmentanut yli 4000 bloggaajaa ja yrittäjää vuodesta 2016 alkaen hyödyntämään yritysblogia ja sisältömarkkinointia myynnin kasvattamiseksi.

Olen myös auttanut useita yrittäjiä nostamaan vuosiliikevaihtonsa yli 100 000 euroon hyödyntämällä sisältö- ja digimarkkinointia.

Jos olet kunnianhimoinen, haluat kasvattaa omaa liiketoimintaa ja rakastat kirjoittamista, olet tullut oikeaan paikkaan. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Tarvitsen apua

Tilaa postaukset sähköpostiin

Tilaa tästä uusimmat blogipostaukset suoraan sähköpostiin.

Liity 221 tilaajien joukkoon

Mitä etsit?