Miten teet 8 400 € kuukausittain blogin avulla 2023

Tämänkin voi jakaa... kuten HBOn tunnarit

Miten teet 8 400 € kuukausittain blogin avulla

”Moikka, miten menee?”

”No aika h****tin hyvin! Just laskin tässä, että oon tienannu vuonna 2018 tällä mun sivubisneksellä 22 000 € ja ennuste on loppuvuodelle lähemmäs 30 000 €. En olis puolitoistavuotta sitten uskonut hetkeäkään, että tää on mahdollista. Mutta niin se tavoite vaan tuli saavutettua. 

Ajattele! Mulla on enää yksi virallinen työpäivä, oon saanu vähennettyä töitä neljä kokonaista työpäivää. Saan saman verran rahaa, kuin jos juoksisin pää kolmantena jalkana kaupungin laidasta toiseen asiakkaiden luona.

Nyt mä voin olla lasten kanssa kotona, viedä naperot aamulla tarhaan, hakea ne kotiin, käydä lenkillä ja nauttia ajasta lasten kanssa. Tätä ei voi edes rahassa mitata. SE, mistä oon haaveillu pitkään, on nyt saavutettu. Mitähän sitä seuraavaksi keksii…?”

Yhä useampi henkilö yrittää saada tuloja verkosta. Toiset bloggaavat, toiset myyvät digituotteita ja jotkut tekevät kaupallista yhteistyötä. Heillä jokaisella on tyypillisesti tavoitteena

 • saada ylimääräistä tuloa paikkaamaan taloutta
 • tai korvata osa työtulosta toisenlaisella tulovirralla
 • tai jopa rakentaa digiliiketoiminta ja jättäytyä pois työelämästä kokonaan

Näillä ihmisillä on kuitenkin ongelma. Miten (mahdollisesti uutena) bloggaajana on mahdollisuus saada tuloja? Saan jatkuvasti kyselyitä siitä, ”miten ihmeessä sillä blogilla saadaan rahaa?” Kysymys, mikä ehkä mietityttää myös sinua.

Halusin kirjoittaa kattavan ja realistisen ohjeen miten teet 8 400 € kuukausittain blogin avulla. Tämä postaus sopii sinulle oletpa vasta aloittamassa bloggaamista tai haluat saada enemmän rahaa bloggaamalla.

Aluksi haluan kuitenkin kertoa, että rahan saaminen bloggaamalla voi olla helppoa ja nopeaa (jos sinulla on oikeat strategiat käytössä), mutta suurimmalle osalle ei. Jos tarvitset kiperästi rahaa, se onnistuu paremmin viemällä käyttämättömiä tavaroita kirpparille, kuin käyttämällä aikaa bloggaamiseen.

Rahan saaminen bloggaamalla vaatii kärsivällisyyttä ja malttia. Blogi on rakennettava oikealla tavalla, jotta sen on mahdollisuus kasvaa ja kehittyä. Sinun on oltava luotettava ja uskottava, jotta ihmiset haluavat ostaa sinulta ja sinun suosittelemiasi tuotteita.

Bloggaaminen ei ole koskaan ”rikastu-yhdessä-yössä” tyyppinen ratkaisu. Jos ajattelet näin, voit unohtaa bloggaamisen heti.

Kattava ja realistinen ohje miten teet 8 400 € kuukausittain blogin avulla

Keräsin alkuun muutaman postauksen, jotka kannattaa lukea, mikäli  mietit bloggaamisen aloittamista:

Mistä raha tulee?

Kun mietitään eri tapoja tienata rahaa blogilla ja bloggaamalla, kaikista tärkeintä on muistaa, että raha tulee pääsääntöisesti lukijoilta. Kaupallisissa yhteistöissä yrityksiltä. Mutta saadaksesi tuloja, blogin tulee palvella lukijaa.

Et voi odottaa, että lukijat ostavat kaiken mitä tarjoat pelkästään siksi, että olet bloggaaja. Ihmiset ostavat sinulta niitä tuotteita, joista on heille itselleen apua ja hyötyä.

Esimerkiksi kauneusbloggaaja voi yhdistää kaksi eri tulonhankintatapaa. Hän voi opettaa 7 päivän ajan kasvojenpuhdistus ja/tai -hoitorutiinin verkkokurssilla. Joka päivälle hän on kuvannut lyhyen 15 minuutin videon, miten kasvoja hoidetaan tai puhdistetaan. Joka päivä hän kertoo tuotteista, joita itse käyttää aktiivisesti.

Jokaisen päivän videon alapuolelle hän voi linkittää tuotteet affiliatelinkeillä. Tällä tavalla hän voi parhaimmillaan tuplata tulot. Viikon verkkokurssin hinta voi olla vaikka 29,90 € ja viikon tuotteista hän voi saada 15 € komissiot. Mikäli kyseinen bloggaaja saa 15 ihmistä tulemaan kurssille joka kuukausi, hän tienaa 673,50 €. Ja tämä voidaan automatisoida suoraan blogiin.

Ehkä tärkein oppi itselle on ollut, etten odota saavani kymmeniä tuhansia euroja kuukaudessa yhdestä tavasta. Kyse on enemmänkin siitä, että on 7 tapaa, jotka tuottavat 100 – 600 € kuussa. Esimerkiksi blogissani on tällä hetkellä yksi postaus, joka tuo 500 € – 700 € rahaa joka kuukausi täysin automaatiolla. Toinen postaus tuo 50 € ja kolmas n. 150 €.

Lue myös tämä: Mistä affiliate-markkinoinnin tulot muodostuvat?

Ensi vuonna tavoitteena on kirjoittaa useampia postauksia, joista jokainen tuo 700 € tuloja kuukaudessa.

12 postausta x 700 € = 8 400 € automaattista myyntiä kuukausittain

Pienistä puroista syntyy suuri virta. Keräsin tähän alle erilaisia tapoja, joiden avulla tuloja on realistista saada. Käyn osan näistä läpi syvällisemmin tässä postauksessa.

Kaikki tulonhankintavat kerralla käyttöön… vai yksitellen?

On suuri houkutus lähteä tekemään kaikki tulovirrat samanaikaisesti. Mutta älä missään nimessä tee sitä. Sinun täytyy oppia mikä saa lukijan ostamaan, jotta pystyt monistamaan sen muihin tapoihin.

Usko pois, sanon tämän kokemuksen syvällä rintaäänellä. On turhauttavaa tehdä suuri työ, kirjoittaa postauksia, tehdä kursseja ja e-kirjoja ja kirjoittaa myyntisivuja vain huomatakseen, ettei myyntiä tule.

Siksi suosittelen aloittamaan affiliatemarkkinoinnilla. Se on nopea laittaa pystyyn ja sen avulla näkee nopeasti mikä toimii ja mikä ei.

Lue myös tämä: TOP 5 keinoa tehdä blogin lukijoista sitoutuneita asiakkaita

Hyvä uutinen on se, ettet tarvitse kymmenittäin tuotteita. Jokaisella on ne lempparituotteet, joita käyttää ja joita ostaa. Jos sinulla on 5 tällaista tuotetta, on täysin realistista kirjoittaa 5 postausta, joista jokainen tuo muutaman sata euroa kuukaudessa tuloja.

Sen jälkeen voit lähteä tekemään omia tuotteita. Muutenkin, jos yksi postaus jostain syystä menettää lukijoita, sinulla on edelleen 4 postausta, mitkä tuo tuloja.

Voiko ihan uusi bloggaaja ansaita tuloja?

Kyllä

Uusikin bloggaaja voi ansaita tuloja, kun noudattaa tiettyjä periaatteita (joista olen puhunut sekä tässä, että muissa postauksissani).

Lue lisää rahan tienaamiseen liittyviä postauksia

Lue lisää liikevaihdon kasvattamiseen bloggaamalla liittyviä postauksia

Ei

On kuitenkin ymmärrettävä, että jos lukijoita on kuukaudessa viisi, tulojen saaminen on käytännössä mahdotonta. Mutta jo 1000 yksilöllistä kävijää kuukaudessa avaa mahdollisuuden tulojen hankintaan.

Pitääkö blogin olla täydellinen alusta saakka?

Haluan vielä korostaa sitä, että blogin ei tarvitse olla ulkoisesti ja sisällöllisesti täydellinen, jotta voit jakaa postauksia somessa ja jotta voit saada tuloja. Jos käyt lukemassa minun ensimmäisiä postauksia täältä ja vertaat sisältöä tähän postaukseen, näet, että minäkin olen kehittynyt parin vuoden aikana.

Postauksia voidaan muokata jälkikäteen, niitä voidaan päivittää ja optimoida myöhemminkin. Tärkeintä on, että blogi julkaistaan ja sisältöä tuotetaan tasaisesti. Muista, että loppujen lopuksi rakennat brändiä, et pelkkää blogia.

Toki samaan hengenvetoon on mainittava, että postausten tulee olla vähintään niin laadukkaita, että kirjoitusvirheitä ei ole. Tai ainakin niitä on hyvin, hyvin, hyvin vähän. Pitkät, sivulauseiden sivulauseita vilisevä teksti, jossa ei ole pilkut ja pisteet oikeilla paikoilla, isoista alkukirjaimista puhumattakaan, saa lukijan poistumaan blogista hyvin nopeasti.

Aiheesta lisää: Kirjoittamisen ABC

Milloin blogi kannattaa julkaista?

Monet miettivät, miten pitkään täytyy odottaa, jotta tuloja on mahdollista saada. Noh, kaikki riippuu toki siitä, miten paljon pystyt ja ehdit tehdä ensimmäisen 30 päivän aikana blogin ja sisällön eteen. Monesti blogin tekninen rakentaminen ja ulkoasun muokkaus vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä.

Jos tekemistä fokusoi ja keskittää vaikkapa ensimmäiseen viikkoon, blogi on ulkoisesti valmis julkaistavaksi jo viikon kuluttua.

Sen jälkeen on aika kirjoittaa sisältöä. Suosittelen aina, että blogissa kannattaa olla 5 – 10 valmiiksi julkaistua postausta ennen kuin blogista kerrotaan muille. Sen lisäksi sisältöä kannattaa kirjoittaa etukäteen ja ajastaa, jotta ei tule paniikkia sisällöntuotannosta heti julkaisun jälkeen.

Aiheesta lisää: 10 asiaa, jotka sinun täytyy tehdä ennen kuin lanseeraat blogin

Sisällöntuotantoon kannattaa varata aikaa 1 – 2 viikkoa. Esimerkiksi 2 postausta per päivä on realistinen tavoite silloin, kun keskitytään vain kirjoittamiseen.

Kahdessa viikossa postauksia kirjoitetaan jo 14. Näistä 7 voidaan julkaista etukäteen ja 7 ajastaa. Jos julkaisutahti on postaus per viikko, sinulla on materiaalia seuraavaksi 7 viikoksi. Näistä 14 postauksesta 3 – 4 voi olla tuotesuosituksia tai kumppanuusmarkkinointia.

Kaupallista yhteistyötä on vaikea saada näin alussa, joten kasvata blogin lukijamäärää aktiivisesti ja hanki kaupallisia yhteistöitä pikkuhiljaa (aloita pienistä yrityksistä ja kasvata kaupallisia yhteistöitä sitä mukaa, kun blogisi kasvaa ja kehittyy).

Tässä vaiheessa aikaa on kulunut 3 viikkoa. Viimeinen viikko kannattaa käyttää markkinointisuunnitelman laatimiseen. Toisin sanoen päättää, missä ja milloin postauksia jaetaan. Ja sitten vain hommiin.

Aiheesta lisää: Näin saat lukijoita blogiin | Blogin lanseeraus- eli markkinointisuunnitelma

Miten pitkään sinun pitää blogata ennen kuin näet tuloja?

Tämä blogi on perustettu maaliskuussa 2016. Ensimmäiset affiliatekomissiot tienasin heinäkuussa 2016. Ne tilittyivät tililleni syyskuussa 2016. Mutta tein kaiken työn yksin. Jouduin käyttämään lukemattomia tunteja aikaa tiedon etsintään ja testaamiseen. Siksi olen rakentanut erilaisia verkkokursseja, joissa pystyn opettamaan sinua nopeuttamaan tätä prosessia.

Lue myös tämä: 123 ideaa miten saat lisää lukijoita blogiin

Affiliateverkostot ja -ohjelmat tilittävät tulot tyypillisesti 1 – 3 kuukauden kuluessa sen jälkeen kun minimimäärä komissioita on tienattu. Esimerkiksi Tradedoubler odottaa, että tienaat vähintään 50 €. Sen jälkeen komissio lähtee maksuun. Komissio näkyy tililläsi 1 – 2 kuukauden kuluttua.

 

Realistista on ajatella, että tehdessäsi kaiken oikein, sinun on mahdollista saada ensimmäiset komissiot / tulot tilillesi 3 kuukauden kuluttua sen jälkeen, kun olet ensimmäisen kerran kertonut blogistasi maailmalle. Mutta riippuen elämäntilanteestasi ja ajankäytöstäsi, on parempi varata aikaa 6 kuukautta.

Pitääkö blogilla olla paljon lukijoita, jotta voi saada tuloja?

Hyvä uutinen on, ettet tarvitse kymmenien tuhansien ihmisten lukijamäärää voidaksesi tienata bloggaamalla. Tärkeintä on, että tarjoat oikeita tuotteita oikeille lukijoille. Jos kirjoitat blogia treenaamisesta, ihmiset eivät kiinnostu koiranruuista. Tai jos kirjoitat luonnosta ja luonnossa liikkumisesta, ihmiset eivät kiinnostu ulkomaan luksusmatkoista.

Tuotteet ja palvelut täytyy liittyä jollakin tapaa blogisi aihepiiriin. Ja mielellään vieläpä niin, että käytät tuotteita aktiivisesti itsekin.

Aiheesta lisää: Täydellinen opas lukijamäärän kasvattamiseen | Näin saan 150 000 käyntiä blogiini kuukausittain

Jokainen blogi on erilainen. Mutta samat ”säännöt” pätevät useimpiin blogeihin. Lukijoiden saaminen omaan blogiin on helppoa, kun

 • kirjoitat laadukasta ja lukijaa hyödyttävää sisältöä
 • olet aktiivinen sosiaalisessa mediassa (saat ihmiset keskustelemaan kanssasi)
 • julkaiset uutta sisältöä säännöllisesti (yksikin laadukas postaus viikossa riittää)
 • linkität aktiivisesti muiden blogeihin
 • kirjoitat laadukkaita vieraskynäpostauksia
 • varmistat, että postauksiasi on helppo jakaa somessa (postauksiin kannattaa siis laittaa jakopainikkeet)
 • kirjoitat mielenkiintoisia otsikoita
 • opettelet hakukoneoptimoinnin perusteet
 • ohjaat lukijaa aktiivisesti eteenpäin linkittämällä postauksia toisiinsa

Paras keino saada tuloja bloggaamalla ja blogin avulla on…

Rahan tienaamisessa tärkeintä on aina se, että olet luotettava ja uskottava. Jos markkinoit tuotteita ja palveluja, joihin et itse usko tai joita et itse käytä, lukijat haistavat sen. Siksi sinun tulee aina ensin itse ostaa tuote, testata ja käyttää sitä. Sen jälkeen voit kirjoittaa tuotteesta joko tutorialin tai tuotearvostelun.

Tuotteesta kirjoitettu sisältö tulee aina olla laadukasta. Muista, että sinä olet yrityksen äänitorvi. Nopeasti yhteen kyhätty postaus saa lukijan irvistämään ja poistumaan blogista nopeasti. Tällainen postaus ei anna hyvää kuvaa sinusta yhteistyökumppanina eikä bloggaajana.

Pyri olemaan empaattinen lukijaa kohtaan ja auttamaan häntä jollakin tavalla. Ongelmanratkaisu onkin yksi parhaista keinoista saada tuloja. Ja ongelmanratkaisulla tarkoitan sitä, että haluat aidosti auttaa lukijaa ratkaisemaan jonkin todellisen ongelman tuotteella, mitä suosittelet.

Myös yrittäjä voi tienata rahaa affiliatemarkkinoinnilla

On väärin ajatella, että vain tietyntyyppiset blogit voivat tienata affiliatemarkkinoinnilla. Yrittäjillä on aivan samanlainen mahdollisuus siihen. Affiliatemarkkinointi on siitä kivaa, että sinulta ei kulu aikaa tuotteen (verkkokurssin, e-kirjan) tekemiseen tai postittamiseen.

Esimerkiksi yrittäjä, jonka päätuotteena on tarjota life coach valmennusta, voi hyödyntää affiliatemarkkinointia tarjoamalla omaa työtään tukevia tuotteita, kuten

 • mindfulnes-kirjoja
 • jooga-kursseja
 • meditaatio äänitteitä
 • ravintovalmennusta

Kun oma työ on rajattu hyvin, muiden tuotteiden suosittelu on helpompaa. Muista, että tuotteiden suosittelu ei ole vaikeaa. Kun käytät itse niitä tuotteita joita suosittelet, suosittelu on yksinkertaista. Mieti vain, miten kertoisit tuotteesta parhaalle kaverillesi. Ja toista sama asiakkaallesi.

Tutustu myös näihin postauksiin

Voiko e-kirjalla tehdä oikeasti rahaa?

Kyllä voi. Esimerkiksi Sinullakin on oikeus vaurastua e-kirjaa on myyty reippaasti yli 1300 kappaletta vuodesta 2016 lähtien. Mutta e-kirjalla tienaamisessa on omat askeleensa. Tärkeintä on ymmärtää, että ilman markkinointia ei voi saada tuloja.

E-kirjaa tulee markkinoida aktiivisesti (muttei tuputtaen). E-kirjan ympärille voidaan rakentaa oma sivusto, mikä toteutetaan copywritingin periaatteita käyttäen. Sivusto voidaan hakukoneoptimoida ja siten saada ilmaista liikennettä Googlesta.

Saattaisit pitää myös tästä: Miten tehdä 2389 euroa blogilla viikonloppuna?

Tai jos ei halua odottaa niin pitkään, alussa voi hyödyntää Facebook-mainoksia ohjaamaan liikennettä e-kirjan myyntisivulle. Näin minäkin tein 2015 – 2016.

Ennen e-kirjan kirjoittamista on tärkeää löytää aihe, millä on oikeasti kysyntää. Aihe tulee validoida ja sen jälkeen tulee kerätä yleisö esimerkiksi sähköpostilistalle. Odotuslista onkin yksi parhaista keinoista kerätä yleisöä etukäteen.

Voiko verkkokursseilla tehdä oikeasti rahaa?

Kyllä voi. Mutta tässä pätee ihan samat jutut kuin e-kirjan kohdalla. Verkkokurssia on markkinoitava aktiivisesti.

Tällä hetkellä 75 % yritykseni myynnistä tulee verkkokurssien myynnistä. Noin 15 % tulee affiliate- ja kumppanuusmarkkinoinnista ja loput henkilökohtaisesta sparrauksesta ja live-koulutuksista.

Aiheesta lisää: 2020 Vuosikatsaus 220 529,72

Verkkokurssin voi ensin toteuttaa sähköpostikurssina. Tämäntyyppinen kurssi on helppo ja nopea toteuttaa ja pääset pilotoimaan kurssin jopa ennen kuin kurssi on edes tehty. Mikäli kurssille osallistuu riittävä määrä opiskelijoita (alussa kannattaa asettaa matala tavoite, esim. 15 osallistujaa), teet kurssin materiaalin loppuun ja automatisoit sen.

Aiheesta lisää: 7 asiaa, jotka sinun pitää tietää ennen verkkokurssin tekemistä

Kurssin jälkeen pyydät osallistujilta palautetta, minkä jälkeen muokkaat tai uudistat kurssin sisällön. Tässä kohtaa voit syventää materiaalia tai muuttaa sen esimerkiksi videomuotoon. Sitten lanseeraat kurssin uudelleen.

Kattava ja realistinen ohje miten teet 8 400 € kuukausittain blogin avulla

Verkkokurssien myynnissä on tärkeää ymmärtää kaksi asiaa:

 1. Lanseerauksen avulla sinun on mahdollista saada 1 – 2 viikossa jopa 5-numeroinen myynti
 2. Lanseerauksen jälkeen kurssimyynti tyypillisesti hiipuu

Mutta oikein tehtynä jokainen lanseeraus tuo sinulle enemmän opiskelijoita. Esimerkiksi Bloggaajasta Ammattilaiseksi ryhmävalmennuksen osallistujamäärä on kasvanut seuraavasti

 • 43 osallistujaa marraskuussa 2017
 • 84 osallistujaa kesäkuussa 2018
 • 109 osallistujaa marraskuussa 2018

Verkkokurssin (kuten e-kirjankin) myynnin voi automatisoida blogiin tai sähköpostilistalle. Mutta tällöin sinulla tulee olla valmis menetelmä, minkä avulla ohjaat tasaisesti lukijoita myytävään tuotteeseen.

Aiheesta lisää: Näin rakensin itselleni useita passiivisia tulonlähteitä

Itse saan vähintään kerran kuussa palautetta, että ”Tiia, voisit kyllä myydä kurssejasi enemmänkin.” On ihanaa saada tällaista palautetta, sillä se kertoo minulle, että sisältömarkkinointistrategiani toimii täydellisesti. Ja samaa menetelmään opetan  Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ verkkovalmennuksessa.

Automaattista (passiivista) tuloa jäsensivustolla

Jäsensivustoja ei Suomessa ole vielä montaakaan. Jäsensivusto on hyvä keino saada tuloja, mutta jäsensivuston ylläpitäjänä sinun on varustauduttava sitoutumaan sisällöntuotantoon pitkäjänteisesti.

Jäsensivuston idea pähkinänkuoressa:

 • Sinulla on rajattu aihe, minkä ympärille rakennat jäsensivuston
 • Tarjoat sisäänpääsyä edulliseen kuukausihintaan (esim. 19,90 € / kk)
 • Tuotat jäsensivustolle uutta materiaalia kuukausittain
 • Nostat jäsensivun hintaa 1 – 2 kertaa vuodessa uusille jäsenille
 • Automatisoit jäsenmaksun esim. Paypalin kautta

Sisällöntuotanto kattaa maksullisen materiaalin tuottamisen kerran kuussa sekä blogipostausten kirjoittamisen. Postauksilla ohjaat yhä enemmän ja enemmän ihmisiä liittymään jäsenyyssivustolle.

Myös jäsenyyssivuston aihe on validoitava, jotta voit olla luottavaisin mielin myynnin suhteen. On turhaa käyttää aikaa jäsenyyssivuston rakentamiseen, mikä kiinnostaa vain sinua ja parasta kaveriasi.

 

Lukijoiden ”kääntäminen” (eli konvertointi) asiakkaiksi

Monille bloggaajille ja yrittäjille tämä vaihe jää usein tekemättä. Yksi syy voi olla se, että kuvitellaan (edelleen), että ihmiset haluavat automaattisesti ostaa tuotteita joita suositellaan vain, koska ne on esillä blogissa. Mutta lukijalle tulee antaa ”syy” ostaa.

Jos mietit hetken itseäsi niin kuinka halukas olet päästämään irti kovalla työllä tienatuista euroista? Niinpä. Jos sinä mietit pitkään ostopäätöstä, varaudu siihen, että niin tekee sinun lukijasikin.

Aiheesta lisää: TOP 5 keinoa tehdä blogin lukijoista sitoutuneita asiakkaita

Tässä kohtaa bloggaaminen astuu kuvaan. Bloggaaminen on mielestäni paras keino rakentaa luottamusta ja uskottavuutta ja ”kääntää” lukijat maksaviksi asiakkaiksi. Se on pitkäjänteistä työtä. Mutta todella palkitsevaa.

Kun päästään tähän pisteeseen tulojen hankinnan prosessia, on aika lähteä miettimään seuraavia kysymyksiä:

 • Miksi lukija oikeasti tarvitsee tuotteen jota myydään tai suositellaan?
 • Millaisen muutoksen tuote mahdollisesti antaa?
 • Millainen strategia (tai strategiat) saa ihmiset ostamaan verkosta?
 • Miten strategiaa voi soveltaa omaan blogiin / yritykseen?
 • Miten kirjoittaa sisältöä, joka resonoi ja myy?
 • Miten kirjoitat sähköpostiviestejä, jotka tuottavat lisäarvoa JA myyvät?
 • Riittääkö pelkkä sähköpostimarkkinointi vai kannattaako sitä tukea workshopeilla ja/tai webinaareilla?

Entä jos tuloksia ei tule?

Aina on mahdollista, että parhaista yrityksistä huolimatta tuloja ei vain tule. Hyvä uutinen on se, että aina on löydettävissä se syy, miksi tuloja ei tule. Se on lohdullista, koska silloin tulojen saaminen ei ole koskaan onnesta kiinni.

Tässä kohtaa sinulla on kaksi vaihtoehtoa:

Luovuttaa ja unohtaa bloggaaminen. Mutta itse en anna periksi, ennen kuin olen kääntänyt kaikki mahdolliset kivet ja pystyn hyvällä fiiliksellä sanomaan, että olen tehnyt kaikkeni asian eteen.

Tai hyväksyä se, ettet tiedä riittävästi ja opiskeltava lisää. Tässä vaihtoehdossa voit joko

 • osallistua sellaisen henkilön kurssille, joka on jo saavuttanut sen, mistä sinä unelmoit. Tämä tarkoittaa rahallista investointia, mutta samalla ajansäästöä, kun saat valmiit askelmerkit oikeassa järjestyksessä.
 • tai yrittää selvittää asiat itse. Tämä on se ilmainen keino, mutta voi ajallisesti viedä useita kuukausia ja pahimmillaan jopa vuosia.

Itse suosittelen valitsemaan itsensä kehittämisen ammattilaisen johdolla.

Nyt tiedät miten teet 8 400 € kuukausittain blogin avulla. Minkä vinkin otat seuraavana käyttöön?

Pssst…. Lisää minut Pinterestiin, niin löydät postauksen myöhemmin!

Miten teet 8 400 € kuukausittain blogin avulla 2023

Tämänkin voi jakaa... kuten HBOn tunnarit

Julkaistu kategoriassa: