123 ideaa miten saat lisää lukijoita blogiin 2024

Tämänkin voi jakaa... kuten HBOn tunnarit

123 ideaa miten saat lisää lukijoita. Monet bloggaajat ja yrittäjät miettivät päänsä puhki, miten he saisivat lisää kävijöitä blogiinsa. Noh, tässäpä on aika kattava listaus ideoista ja vinkeistä, joita voit halutessasi kokeilla. Osa ideoista on varmasti tuttuja, mutta osa on uusia ja kokeilemisen arvoisia.

123 ideaa miten saat lisää lukijoita blogiin 2024

Ota vaikka yksi idea per päivä toteutettavaksi! Ja hei! Jos koit tämän postauksen lisäarvona, olen superkiitollinen, kun jaat sen ystävälle. #kiitos

Muuten, postauksen lopussa olevassa vinkissä numero 123 on tutorial-video mukana, katso ainakin se.

1. Jaa blogipostauksia somessa eri päivinä

Monet bloggaajat tekevät niin, että kun postaus on julkaistu, he jakavat postauksen saman tien eri bloggaajaryhmiin. Tämä ei kuitenkaan ole viisasta. Facebook-julkaisu ”elää” vain 5 tuntia, joten menetät 19 tuntia arvokasta markkinointiaikaa. JA pahinta, mitä voi tapahtua on, että Facebook kuvittelee sinun olevan spämmääjä ja sulkee profiilisi päiväksi – tai jopa viikoksi.

Tee somejako suunnitelma ja jaa postauksia eri somekanavissa, eri ryhmissä, eri aikaan päivästä, eri aikoina – ja eri päivinä.

2. Löytyyhän blogipostauksista somejakopainikkeet?

Törmään moneen blogiin, joiden postauksissa ei ole jakopainikkeita. Jos postauksessa ei ole jakopainiketta, lukijat eivät voi jakaa postauksia itse. Tällöin menetät moninkertaisesti lukijoita.

Lue myös tämä: Miksi blogissa kannattaa olla somejakopainikkeet?

Lisää somejakopainikkeet joko suoraan eri some-kanavista tai erillisellä lisäosalla, kuten esimerkiksi Grow by Mediavine (maksuton versio riittää). Lisää jakopainikkeet sekä postauksen ylä- että alapuolelle mutta älä lisää niitä postauksen sivuun.

Monissa postauksissa jakolaatikot peittävät osan tekstistä mobiililaitteella, jolloin sitä on epämiellyttävää lukea. Googlekaan ei tästä tykkää, joten Google saattaa pudottaa blogitekstin hakutuloksissa kauemmas.

3. Pyydä lukijoita jakamaan postausta

Tämä on yksinkertainen vinkki, mutta toimii todella tehokkaasti. Kun pyydät ihmisiä jakamaan postauksiasi, he tekevät sen mielellään.

Voit esimerkiksi lisätä postauksen loppuun pienen Action Step -osion, jossa ensimmäisenä on ”Jos tykkäsit tästä postauksesta, jaathan sitä eteenpäin, kiitos!”

Tehokkaampaa on, kun teksti lukee sekä postauksen alussa, että lopussa.

4. Kirjoita sisältöä, joka hyödyttää lukijaa

Lukijoista on tullut yhä laatutietoisempia. Lukijat eivät enää jaksa lukea ”minä, minä, minä” -postauksia, joissa bloggaaja kertoo vain itsestään. Sen sijaan kirjoita sisältöä, josta lukija hyötyy jollain tavalla.

Mieti, miksi lukijan kannattaa käyttää muutama minuutti postauksen lukemiseen. Voit lisätä hyödyn heti postauksen alkuun vaikka ranskalaisilla viivoilla.

Aiheesta lisää: Miten suunnittelet postaukset (ja miksi ne kannattaa suunnitella)?

5. Kommentoi muiden blogipostauksia

Valitse kourallinen blogeja, joita alat seurata aktiivisesti. Kommentoi näitä blogeja useamman kerran. Kerro avoimesti, miten bloggaaja on vaikuttanut sinuun tai mitä olet oppinut bloggaajalta. Näihin kommentteihin älä lisää vielä linkkiä blogiisi.

Kun bloggaaja vastaa kommentteihisi, voit silloin tällöin lisätä linkin suoraan johonkin sinuun omaan blogipostaukseen. Tällöin kannattaa kuitenkin varmistaa, että postaus, jonka linkität, liittyy olennaisesti kommenttiin. Tällä tavalla et vaikuta vain lukijoiden ”kalastelijalta”.

6. Kirjoita ajankohtaisista aiheista

Etsi aktiivisesti tietoa siitä, mitä blogisi aihealueen ympärillä tapahtuu. Kirjoita näistä tapahtumista ja tilanteista. Se saa ihmiset keskustelemaan, kommentoimaan ja jakamaan postauksiasi somessa.

Lue lisää: 16 vinkkiä miten otat uudesta vuodesta kaiken hyödyn irti

7. Optimoi blogisi hakukoneita varten

Kun kirjoitat postausta, valitse yksi lause, jota käytät sekä postauksessa että postauksen otsikossa. Tämä on yksinkertaisin keino optimoida blogipostaus. Kun haluat syvällisempää opetusta hakukoneoptimoinnista, tule mukaan Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ -verkkovalmennukseen.

Aiheesta lisää: Näin hakukoneoptimoit postauksen (olipa blogialusta mikä tahansa)

8. Kiinnitä huomiota blogipostauksen otsikoihin

8/10 näkee postauksen otsikon somessa, mutta vain 2/10 klikkaa linkkiä. Jos otsikko on mielenkiinnoton, nekin vähäiset klikkaukset jäävät saamatta.

Pyri siihen, että otsikossa on 6 sanaa, sillä psykologit sanovat, että ihminen muistaa lauseen 3 ensimmäistä ja 3 viimeistä sanaa.

Lue tämä postaus: Miten kirjoittaa otsikko | 11 vinkkiä koukuttavan otsikon kirjoittamiseen

9. Hanki blogiisi vieraskynäkirjailijoita

Muiden kirjoittamat tekstit kiinnostavat aina. Saat lisää lukijoita vähintään vieraskynäilijän some-kanavista. Valitse vieraskynäilijäksi bloggaajia, joiden tekstit puhuttelevat, liittyvät omaan arvomaailmaasi tai blogisi aiheeseen. Mieti etukäteen postauksen raamit ja tarkka rajaus.

Kun postaus on kirjoitettu ja julkaistu, pyydä vieraskynäilijää jakamaan postausta hänen omissa somekanavissaan. Sinä jaat sitä omissasi.

10. Tuo esiin oma vahva mielipiteesi

Ihmiset rakastavat sitä, että sinä olet jotain mieltä asioista. Ota kantaa ajankohtaisiin asioihin ja tuo se rohkeasti esille. Kultaisen keskitien kulkija on liian neutraali blogimaailmaan.

Lue lisää: 2019 Businesskatsaus 138 444,25 €

11. Linkitä omista postauksista muiden blogeihin ja blogipostauksiin

Kun linkität omasta blogistasi muiden blogeihin, muut bloggaajat alkavat tehdä sitä samaa. Tunnemme olevamme kiitollisuudenvelassa ja haluamme palauttaa kiitoksen.

Lue lisää:

12. Pyydä, että muut linkittävät sinun blogiisi

Jos muut eivät linkitä sinun blogiisi, voit aina pyytää heitä linkittämään postauksia omaasi. Muista tehdä tämä ystävällisesti ja kunnioittavasti.

13. Julkaise uutta sisältöä säännöllisesti

Tee itsellesi julkaisusuunnitelma. Julkaise säännöllisesti ja johdonmukaisesti. On helpompi saada lukijoita, kun lukijat tottuvat, että julkaiset uuden postauksen joka keskiviikko klo 14.00. Suosittelen aina, että kirjoitat postauksia ennakkoon ja ajastat ne valmiiksi. Tällä tavalla sinulle itsellesi jää enemmän aikaa postauksien ideointiin ja suunnitteluun.

Aiheesta lisää: Näin kirjoitat 3 blogitekstiä yhden päivän aikana

14. Lisää blogisi osoite sähköpostin allekirjoitukseen

Jos haluat viedä vinkin astetta pidemmälle, lisää allekirjoitukseen linkit kolmeen suosituimpaan postaukseen. Alla on oman sähköpostini allekirjoitus:

123 ideaa miten saat lisää lukijoita blogiin

15. Lisää blogisi eri blogihakemistoihin ja blogilistoihin

Nouw, Bloglovin, Blogit.fi, Parhaat Blogit ja The Blog Jungle ovat ilmaisia blogilistoja, joihin voit lisätä oman blogisi. Osasta saat myös lisättyä omaan blogiin painikkeen tai bannerin, jonka kautta on helppo liittyä blogisi lukijaksi.

16. Osallistu keskusteluun eri keskusteluryhmissä

Keskustele lukijoidesi kanssa erilaisissa keskusteluryhmissä. Facebook ei ole ainoa paikka, missä lukijasi viettävät aikaa. Mene sinne, missä lukijasi ovat ja aloita inspiroiva keskustelu. Muista, että älä promoa blogiasi välittömästi. Keskustele, ole kiinnostunut ihmisistä ja vähän kerrassaan viittaa blogiisi ja blogiteksteihisi.

17. Vastaa kysymyksiin blogipostauksilla

Kun joku esittää sinulle kysymyksen, mikä liittyy kirjoittamaasi blogiaiheeseen, vastaa kysymykseen lyhyesti ja ohjaa sen jälkeen blogipostaukseen. Listaa näitä kysymyksiä itsellesi ylös ja kirjoita vastaukset niihin pikkuhiljaa.

Lue lisää: Täydellinen opas lukijamäärän kasvattamiseen | Näin saan 150 00 käyntiä blogiini kuukausittain

18. Kirjoita viraaleja blogipostauksia

Kirjoita blogipostauksia, jotka lähtevät viraaliksi. Viraalius saa jopa median kiinnostumaan sisällöstäsi. Ensimmäinen askel kohti viraaliutta on kirjoittaa sisältöä, jota lukijat ahmivat kerta toisensa jälkeen.

Lue lisää: [Tee töitä kotona] 16 työtä, joista voit tienata jopa 20 000 € kuukaudessa vuonna 2019

19. Ohjaa sähköpostilistalla olevat lukijat takaisin blogiin

Kun lukija vierailee blogissasi, hän ei välttämättä muista tulla takaisin. Siksi on tärkeää pyrkiä saamaan kävijän sähköpostiosoite, jotta voit lähettää viikko- tai kuukausikirjeen.

Kirjoitan jokaisen viikkokirjeeni loppuun lyhyen tekstin ja linkitän sen alle viisi suosituinta tai muuten vain aiheeseen sopivaa blogipostausta. Lukijat kaipaavat helppoutta. Minunkin blogissani on satoja postauksi, joten on ymmärrettävää, ettei niitä kaikkia jaksa lukea läpi.

Tarjoamalla valmiita postausideoita luettavaksi saat sähköpostilistalta kivasti uusia lukijoita blogiin. Monet lukijat saattavat lähettää viikkokirjeitä myös ystävilleen, jolloin sinun on mahdollista saada sekä uusia lukijoita että uusia viikkokirjeen tilaajia.

Lue lisää: Mikä on sähköpostilista, miten sitä kerätään ja miten se tuo sinulle tuloja

Click here to subscribe

Rekisteriseloste ja tietosuoja

20. Tee maksettu mainos ja mainosta blogipostaustasi

Käytän itse noin 5 euroa päivässä blogipostauksen mainostamiseen Facebookissa. Silloin tällöin mainostaminen ei vaadi isoa budjettia, mutta voi tuoda ison joukon uusia, sitoutuneita lukijoita blogiisi.

21. Haastattele asiantuntijoita ja tee haastatteluista blogipostauksia

Asiantuntijahaastattelu on yksi tehokkaimmista keinoista saada lisää lukijoita blogiin. Asiantuntija ja hänen seuraajansa jakavat postausta varmasti mielellään omille seuraajilleen.

Lue lisää: Bloggaajahaastattelussa Yli Pyykkivuorten Hanna

22. Järjestä arvontoja

Voit kerätä eri brändeiltä tuotteita ja koostaa niistä arvontapaketteja. Esimerkiksi kolme palkintoa, jotka ovat eriarvoisia. Lukijat rakastavat arvontoja ja jakavat sisältöä mielellään.

Varmista kuitenkin, että arvonta on Facebookin ja Instagramin sääntöjen mukainen, jottei sinua bännätä ulos näistä somealustoista.

23. Järjestä kilpailuja

Kilpailu noudattaa samaa kaavaa kuin arvonta, mutta tapa, jolla voittaja palkinnon saa, on sidottu johonkin ennalta määrättyyn tehtävään. Sekä kilpailujen että arvontojen kohdalla on syytä olla varovainen, miten niitä markkinoidaan Facebookissa. Lue lisää Grapevinen blogista.

24. Puhu ihmisten kanssa ja kerro heille, että sinulla on blogi

Joka kerta, kun juttelet ihmisten kanssa, pyri kertomaan jonkin aasinsillan kautta, että olet bloggaaja. Tee blogistasi ja aiheestasi lyhyt, 15 sekunnin mittainen ”hissipuhe”, jonka aikana kerrot tiiviisti, mutta mielenkiintoisesti, mistä aiheesta kirjoitat.

Muistuta ihmisiä blogisi osoitteesta ja blogisi nimestä.

25. Tee hassuja meemejä

Ihmiset rakastavat huumoria. Voit tehdä meemejä joko omasta blogistasi tai jostain ajankohtaisesta aiheesta. Kun jaat meemit someen, lisää linkki omaan blogiisi.

26. Kirjoita vieraskynäpostauksia muiden blogeihin

Etsi kourallinen suosittuja blogeja, jotka liittyvät sinun blogisi aihepiiriin. Kirjoita näihin blogeihin vieraskynäpostauksia ja ohjaa uusia lukijoita omaan blogiisi.

Lue lisää: Miten verkkokauppias voi hyödyntää blogia markkinoinnissa?

Huomioithan, että et voi julkaista samaa postausta kahdessa eri blogissa, joten kun postauksesi julkaistaan toisessa blogissa, jaa se omassa some-kanavassasi.

27. Kirjoita oikeaa sisältöä oikealle kohderyhmälle

Jos kirjoitat painonpudotuksesta, mutta lukijoinasi on jo aktiivisesti treenaavia henkilöitä, lukijoiden saaminen on vaikeaa. Kirjoita blogipostauksia, jotka kiinnostavat juuri sinun lukijoitasi.

Lue lisää: Kirjoittamisen ABC

28. Ystävysty mielipidevaikuttajien kanssa ja pyydä heitä jakamaan sisältöäsi

Ota yhteyttä muutamaan mielipidevaikuttajaan, jotka kirjoittavat samasta aiheesta kuin sinäkin. Aloita keskustelu heidän kanssaan ja pyri löytämään yhteisiä puheenaiheita. Kun yhteys on luotu, lähetä silloin tällöin heille sähköpostia ja kysy, voisivatko he jakaa sisältöäsi.

29. Mitä blogissasi luetaan eniten

Tutki, mitä lukijat eniten lukevat blogissasi ja kirjoita lisää samanlaista sisältöä. Anna lukijoille sitä, mitä he haluavat. Tämän tiedon löydät helposti Google Analyticsistä:

  • Käyttäytyminen –> Sivuston sisältö –> Kaikki sivut

Tämän blogin 3 luetuinta postausta ovat:

30. Ketkä linkittävät jo nyt blogiisi

Etsi Google Analyticsista tietoa, ketkä linkittävät ja ohjaavat liikennettä jo nyt blogiisi. Ota heihin yhteyttä ja kirjoita vieraskynäpostaus tai yhteistyöpostaus heidän kanssaan.

Tiedon löydät Google Analyticsista näin:

  • Hankinta –> Kaikki liikenne –> Viittaukset

Lue lisää: Näin hyödynnät Google Analytics -ohjelmaa lukijamäärän kasvattamisessa

31. Etsi oikeita hakusanoja Googlen Avainsanatyökalulla

Googlen avainsanatyökalu on ilmainen, mutta vaatii yhden Google Ads -kampanjan, ennen kuin saat sen käyttöösi. Avainsanatyökalun avulla löydät parhaita hakusanoja, joiden avulla nouset nopeasti Googlen hakutuloksissa korkealle.

32. Jaa somessa myös muiden postauksia

Auta muita saamaan lisää lukijoita omiin blogeihinsa. Nämä bloggaajat ja yrittäjät palauttavat kiitoksen ja alkavat jakaa sinun sisältöäsi omissa somekanavissaan. Muista tägätä bloggaaja tai yrittäjä julkaisuun, jotta he näkevät, että jaat heidän sisältöään.

33. Uudista blogisi ulkoasu

Lukijat antavat anteeksi suttuisen ja amatöörimäisen ulkoasun, jos sisältö on hyvää, mutta vain tiettyyn pisteeseen asti. Tiesitkö, että voit ostaa Bloggerille ja WordPressille upeita teemoja jo ihan muutamalla eurolla? Upea ulkoasu antaa ammattimaisemman mielikuvan, vaikka blogi olisikin harrastus.

Lue lisää: Näin vaihdat Blogger-blogiin templaten (kuvaruutuohjeet)

34. Optimoi blogisi mobiililaitteita varten

Jos lukija tulee blogiin mobiililaitteella, mutta ei pysty lukemaan blogiasi, hän poistuu eikä palaa takaisin. Yli 65 % blogien lukijoista lukee blogeja mobiililaitteella. Mikäli hyödynnät samalla vinkkiä numero 33, varmista ennen templaten tai teeman ostamista, että se on mobiiliystävällinen (engl. mobile responsive).

35. Tarkista, että kaikki kuvat näkyvät mobiililaitteella oikein

Kun lisäät blogiin kuvia, muista nimetä kuvat ilman ääkkösiä ennen kuin lataat kuvat blogiin. Tällä tavalla kuvat näkyvät myös mobiililaitteella oikealla tavalla, eikä kuvien kohdalla ole pelkkää tyhjää ruutua.

36. Varmista, että blogi latautuu nopeasti (alle 3,5 sek)

Lukijoiden kärsivällisyys on todella lyhyt. Jos blogipostaus ei lataudu alle 3,5 sekunnissa, lukija poistuu eikä palaa. Nopeuta latausnopeutta poistamalla turhia tai käyttämättömiä kuvia ja/tai lisäosia. Pakkaa kuvat tai pienennä niitä, jotta blogi latautuu nopeammin.

Lue lisää: Miten rajaat ja pienennät kuvia picmonkeylla – Tutorial

37. Aktivoi RSS Feed

Tämä on todella helppo ja yksinkertainen keino saada lisää lukijoita blogiisi. Lukija tilaa blogisi syötteet RSS Feedin kautta ja saa ilmoituksen aina, kun julkaiset uuden postauksen.

38. Järjestä erilaisia livetapahtumia somessa

Livefiidi on helppo ja nopea keino saada näkyvyyttä. Mainosta livefiidiä etukäteen. Vastaa lukijoiden kysymyksiin, ratkaise pieniä simppeleitä haasteita tai anna vaikka vinkkejä liven aikana.

39. Lisää kaikkien somekanaviesi profiilitietoihin linkki blogiisi

Yllättävän monet bloggaajat unohtavat linkittää someprofiilinsa blogiin. Nyt on loistava tilaisuus tehdä tämä! Lisää blogisi linkki jokaiseen someprofiiliin, joka sinulla on aktivoitu.

40. Tee itsestäsi asiantuntija

Asiantuntijoita siteerataan, heidän blogitekstejään jaetaan ja heitä seurataan aktiivisesti. Muista, että kokemusasiantuntijuus antaa sinulle tilaisuuden auttaa muita omalla kokemuksellasi.

41. Aloita webinaarien pitäminen

Voit pitää lyhyitä, 30 minuutin webinaareja vaikka kerran kuussa. Lisää webinaarit blogiisi ja pyydä ihmisiä jakamaan niitä. Jos haluat ottaa yhden askeleen pidemmälle, pidä webinaarit liittymislahjana, kun pyydät ihmisten sähköpostiosoitteita. Tällä tavalla saat lisää ihmisiä sähköpostilistallesi ja uusia lukijoita blogiisi.

42. Aloita podcastin pitäminen

Podcast on nauhoitettu äänitiedosto, jonka voit jakaa esimerkiksi SoundCloudiin tai iTunesiin. Ihmiset voivat tilata podcastisi ja he pääsevät kuuntelemaan podcasteja silloin, kun se heille parhaiten sopii. Muista mainostaa blogiasi jokaisen podcastin lopussa!

43. Tägää ihmisiä ja yrityksiä julkaisuihin

Kun jaat oman tai jonkun toisen julkaisun someen, tägää ne henkilöt, jotka julkaisussa on mainittu tai jonka julkaisusta on kyse. Tällä tavalla tavoitat sekä omat että tägätyn henkilön seuraajat samalla kertaa.

44. Järjestä chat-tuokio

Voit kerätä ihmisiä mese-ryhmään, aloittaa Twitter-chatin tai olla aktiivisena blogisi chatissa. Vaihtoehtoja on pilvin pimein. Tärkeintä on, että olet aktiivinen ja tavoitettavissa. Voit tehdä tästä säännöllisen keskustelutuokion lukijoidesi kanssa. Muista mainostaa chat-tuokiota ja pyytää ihmisiä liittymään keskusteluun.

45. Perusta oma FB-ryhmä

Oma FB ryhmä tuo ympärillesi tiiviin yhteisön. Voit jakaa omia postauksia ryhmässä ja pyytää ryhmäläisiä jakamaan postauksia eteenpäin.

Ryhmän sisäänpääsy voi myös olla liittymislahja, kun henkilö liittyy sähköpostilistallesi. Muista kuitenkin, että myös ryhmän jäsenen on hyödyttävä jäsenyydestä jollain tavalla. Pelkkä omien postausten spämmääminen ei innosta.

46. Tee “loma-vastaus” sähköpostiin

Jos joku lähettää sinulle sähköpostia, hän saa välittömästi vastauksen. Vastauksessa ohjaat henkilön blogiisi, jossa ovat vastaukset yleisimpiin kysymyksiin, joita blogisi aiheesta on kysytty. Voit myös ohjata henkilön ennalta valittuihin postauksiin joko suosion tai kategorioiden mukaan.

Click here to subscribe

Rekisteriseloste ja tietosuoja

47. Asenna Disqus-lisäosa blogiisi

WordPress-blogeissa toimiva Disqus-lisäosan avulla muut näkevät postauksesi. Disqus-kommentteja pystyy jakamaan somessa, kuten Twitterissa ja Facebookissa. Postauksesta voi myös tykätä, jolloin tykkääjän seuraajat Disqusissa näkevät postauksen ja tulevat lukemaan sitä mielellään.

48. Auta muita

Ei ole merkitystä, ketä autat, mutta auta kuitenkin. Voit esimerkiksi kirjoittaa syväluotaavia blogipostauksia, joissa autat lukijoita. Voit auttaa asiantuntijoita selvittämään, miksi hänen bloginsa latautuu hitaasti.

Tai voit auttaa yrityksiä löytämään lisää asiakkaita. Mitä enemmän autat muita, sitä enemmän muut alkavat ohjata lukijoita sinulle.

Lue lisää: Näin kirjoitat mieleenpainuvaa sisältöä (yritys)blogiisi

49. Myy t-paitoja, kahvimukeja tai tarroja, joissa on blogisi logo ja osoite

Voit perustaa itsellesi oman tilin esimerkiksi Spreadshirtiin tai CafePressiin, suunnitella tuotteita ja myydä niitä blogissasi. Muista vain lisätä tuotteisiin blogisi logo ja/tai blogisi osoite.

50. Toimi tapahtuman sponsorina

Voit sponsoroida tapahtumia esimerkiksi tarjoamalla ilmaista mainostilaa blogissasi tai auttamalla somemarkkinoinnissa. Pyydä, että blogisi logo ja osoite tulevat näkyviin tapahtumaan.

51. Pidä workshop

Ihmiset rakastavat oppia uusia asioita. Pidä lyhyitä workshoppeja ja opeta jokin taito lukijoillesi. Mainosta workshoppia etukäteen. Voit tehdä ensin muutaman ilmaisen workshopin ja sen jälkeen pyytää esimerkiksi 10 euron osallistumismaksun.

52. Tee pieni erä flyereitä / käyntikortteja ja jaa niitä

Tee jotain tavallisuudesta poikkeavaa. Tilaa Vistaprintiltä 30 kappaleita flyereitä tai käyntikortteja ja jaa niitä vaikkapa keskustan kauppoihin.

Voit myös tehdä kuten minä ja käydä kirjastossa laittamassa käyntikortteja lainattavien kirjojen väliin. Tätä ei kuitenkaan kannata laittaa överiksi, eli muutama flyeri/käyntikortti viikossa riittää.

53. Käyttäjätunnus blogisi nimestä

Kun teet käyttäjätunnusta johonkin uuteen sivustoon, tee se etu- ja sukunimestä tai blogisi nimestä. Tällä tavalla joka kerta kun julkaiset, kommentoit tai kirjoitat kyseiselle sivustolle, blogisi nimi tulee näkyviin.

54. Varmista, mihin aikaan päivästä lukijasi ovat somessa

On turha yrittää jakaa postauksia someen aamupäivällä, jos unelmalukijasi viihtyy somessa illalla. Hyödynnä eri somekanavien analytiikkatietoja ja tutki, mihin aikaan päivästä juuri sinun lukijasi ovat somessa.

Lue lisää: 7 epätavallista keinoa markkinoida blogia (ja miksi blogia pitää markkinoida)

55. Optimoi meta-kuvaus

Meta-kuvaus on se lyhyt, 160 merkkiä pitkä teksti, joka tulee näkyviin Googlen hakutuloksiin. Optimoi se oikealla hakusanalla. Tee meta-kuvauksesta mahdollisimman mielenkiintoinen, jotta lukijat huomaavat sen, kun he etsivät tietoa Googlesta.

Aiheesta lisää: 9 asiaa, jotka vaikuttavat epäsuorasti blogisi hakukonenäkyvyyteen

56. Lanseeraa blogi uudelleen

Tämä kannattaa yhdistää ideaan numero 33. Voit asentaa blogiin ”Huoltotoimenpide”-sivun, jolloin lukijat eivät näe, millaisia muutoksia blogin ulkoasuun teet. Kasvata hyvää pöhinää blogin ympärillä parin viikon ajan ja sen jälkeen julkaise blogi.

Aiheesta lisää:

57. Aloita affiliate-ohjelma

Jos sinulla on jokin tuote, voit perustaa itsellesi affiliate-ohjelman ja hankkia kumppaneita tuotteellesi. Samalla saat jaettua tietoa blogistasi.

Toinen vaihtoehto on se, että maksat kumppaneille pienen summan siitä, että he ohjaavat lukijoita sinun blogiisi.

58. Vaihda sähköpostilistaa

Vaihda sähköpostilistoja toisen asiantuntijan kanssa – hän suosittelee sinun blogiasi ja sinä suosittelet hänen. Miettikää yhdessä, mitä hyötyä sinun blogistasi on hänen lukijoilleen ja toisinpäin.

59. Vertaile tuotteita, jotka liittyvät blogisi aihealueeseen

Tuotearvostelut ja -vertailut nousevat todella nopeasti Googlen hakutulosten kärkeen, minkä ansiosta saat helposti ilmaista liikennettä Googlesta.

60. Anna rahaa hyväntekeväisyyteen blogisi nimissä

Varsinkin isot hyväntekeväisyyskampanjat kannattaa huomioida. Lahjoita rahaa blogisi nimissä, ja blogisi näkyy hyväntekeväisyysjärjestön nettisivuilla tai jopa televisiossa.

Vuonna 2018 lahjoitin osan Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ -verkkovalmennuksen myyntituloista Hope ry:lle. Vuonna 2019 lahjoitan jokaisesta Sinullakin on oikeus vaurastua -e-kirjasta 2 euroa myös Hope ry:lle. 2020 lahjoitimme 40 euroa jokaisesta uudesta Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ opiskelijasta MLL ruokakassikeräykseen.

61. Lähetä henkilökohtaisia viestejä somen välityksellä

Tämän kanssa kannattaa olla alussa varovainen, sillä kukaan ei pidä siitä, että tuntemattomat ihmiset lähettelevät viestejä. Ota yhteyttä uusiin ihmisiin ja auta heitä.

Esimerkiksi minä toteutan tätä siten, että jos törmään blogipostaukseen, jossa on vanhaa tietoa, otan yhteyttä bloggaajaan ja kerron asiasta. Muutaman tällaisen viestin jälkeen voin jo lähettää viestin ja pyytää henkilöä jakamaan postauksiani.

62. Pyydä lukijoita arvioimaan blogisi

Voit halutessasi lisätä blogiin ”arvostelu”-lisäosan, mihin lukijat voivat käydä lisäämässä, kuinka monta tähteä he antavat blogillesi. Mitä enemmän tähtiä, sitä enemmän blogisi alkaa houkutella lisää uusia lukijoita.

63. Kirjoita mitä lukija haluaa lukea, älä sitä mitä haluat kirjoittaa

Monesti tulemme sokeaksi omalle sisällölle. Vaikka kuvittelemme, että blogipostaus on hyvä, lukija voi olla eri mieltä. Tutki blogisi tilastoja. Mitkä ovat suosituimpia aiheita? Kirjoita lisää samasta aiheesta, mutta vaihda näkökulmaa.

64. Varmista, että blogisi on fokusoitu ja rajattu oikealla tavalla

Sillisalaattiblogit eivät houkuttele lukijoita. Sen sijaan tarkasti rajattu blogi houkuttelee.

Lue lisää: 5 ammattilaisen vinkkiä, miten rajaat blogin aiheen 5 minuutissa

65. Tunnista blogisi unelmalukija

Jos yrität kirjoittaa jokaiselle ihmiselle, et saa tekstistä mielenkiintoista. Kuvittele, että kirjoitat vain yhdelle ihmiselle. Sinun unelmalukijallesi, jonka kaltaisia haluat lisää blogiisi. Blogitekstit alkavat resonoida juuri oikeiden ihmisten kanssa.

Lue myös: Akateemisesti koulutettu bloggaa – Meneeko uskottavuus?

66. Älä ole tylsä

Mielenkiinnoton ja monotoninen teksti ei houkuttele lukemaan. Käytä värikästä ja vivahteikasta kieltä. Kerro tarinoita. Uskalla olla erilainen kuin kaikki muut.

67. Varmista, että postaus on silmäiltävä

Blogiteksti ei ole romaani. Siksi on todella tärkeää, että blogiteksti on riittävän ilmava, jotta sitä on helppo silmäillä. Käytä väliotsikoita, listauksia ja kuvia. Kun postausta on miellyttävä lukea, postausta jaetaan mielellään eteenpäin.

Aiheesta lisää: Bloggaamisen Perusteet – Miten saat muutkin lukemaan blogiasi (mummon ja äidin lisäksi)

Click here to subscribe

Rekisteriseloste ja tietosuoja

68. Kirjoita erityylisiä postauksia

Tiesitkö, että on olemassa vähintään 14 erityppistä blogipostausta? Esimerkiksi yhteenvetopostaus, huumoripostaus ja mielipidepostaus. Tunnista muutama erityyppinen blogipostaus ja hyödynnä niitä. Vaihteleva tyyli houkuttelee erilaisia lukijoita.

Lue lisää: Millaisia tuloksia saadaan aikaan hyvällä sähköpostimarkkinoinnilla [Case Study]

69. Blogipostauksen otsikko alle 150 merkkiä

Joissakin tilanteissa pitkät otsikot toimivat, mutta esimerkiksi hakukoneita varten on tärkeää pyrkiä pitämään otsikot alle 120 merkin pituisina. Tällöin otsikot näkyvät hakutuloksissa kokonaan, eivätkä katkea kesken sa…. 😉

Aiheesta lisää: Miten kirjoittaa otsikko | 11 vinkkiä koukuttavan otsikon kirjoittamiseen

70. Käytä otsikossa numeroa

Numero-otsikot herättävät paljon mielenkiintoa ja uteliaisuutta. Tämä on blogini suosituin postaus (ja kas kummaa, postauksen otsikossa on numero…)

Luetuin postaus: 3 helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen (luettu 76 981 kertaa)

71. Kirjoita listapostauksia

Listapostaukset kiinnostavat lukijoita. Rakastamme listoja! Listoista on kirjoitettu jopa kirjoja. Tiedän esimerkiksi yhden blogin, jonka postauksista 95 % on puhtaasti listapostauksia.

Lue lisää: 19 blogimyyttiä, joihin ei kannata enää uskoa

72. Kirjoita Näin- tai Miten-postauksia

Kun lupaat postauksen otsikossa konkreettista apua ja tukea, se kiinnostaa. ”Miten poistat punaviinitahran valkoisesta matosta?” tai ”Näin poistat purukumin lempifarkuistasi”.

Lue lisää:

73. Tunnista, minä viikonpäivänä sinun unelmalukijasi viettää todennäköisimmin aikaa somessa

Panosta siihen viikonpäivään, kun lukija on todennäköisimmin somessa. Kaikki eivät ole somessa 24/7. Työssäkäyvät ovat todennäköisemmin aktiivisimmillaan alkuviikosta, äitiyslomalla olevat todennäköisesti viikonloppuina. Testaa ja löydä ideaali päivä, jolloin sinun yleisösi on paikalla.

74. Nimeä kuvat oikeilla hakusanoilla

Sen lisäksi, että kuvissa ei saa olla ääkkösiä, nimeä kuvat oikeilla ja postaukseen sopivilla hakusanoilla. Ihmiset etsivät tietoa paljon myös kuvahaulla. Tällä tavalla saat uusia lukijoita myös kuviesi kautta.

75. Kirjoita enemmän kuin kerran viikossa

Jos kirjoitat lyhyitä postauksia (alle 700 sanaa) julkaise 2–4 postausta viikossa. Voit kirjoittaa esimerkiksi viikonlopun aikana useamman postauksen ja ajastaa ne valmiiksi. Laita itsellesi ylös julkaisupäivät, jotta muistat jakaa niitä someen.

76. Kirjoita pidempää sisältöä (1500+ sanaa)

Yksi sitkeimmin istuvista blogimyyteistä on se, että lukijat eivät jaksa lukea pitkiä blogitekstejä. Kyllä he jaksavat, mutta sisällön tulee olla hyödyllistä, viihdyttävää tai auttavaa. Kirjoita pari kertaa kuussa pitkiä, yli 1 500 sanaa olevia postauksia.

Jokaisen postauksen ei tarvitse olla näin pitkä. Kun julkaiset pitkän postauksen, samalla viikolla voi olla 1–2 lyhyttä postausta. Tällä tavalla lukijalle ei tule ”ylitarjontaa” ja lukija pääsee prosessoimaan lukemaansa rauhassa.

Esimerkiksi tämän postauksen sanamäärä on 5192 sanaa

77. Vastaa ihmisten kysymyksiin FB-ryhmissä blogipostauksilla

Liity blogisi aihealueen Facebook-ryhmiin. Tutki, millaisia kysymyksiä ihmiset ryhmässä esittävät. Kirjoita yleisimpiin kysymyksiin vastaus blogipostausmuotoon.

Kun joku seuraavan kerran kysyy saman kysymyksen ryhmässä, lisää lyhyt vastaus ja ohjaa sen jälkeen blogipostaukseesi. Varmista FB-ryhmän ylläpitäjältä, että tämä toimintatapa on ok. Muista aina kunnioittaa FB-ryhmän sääntöjä.

78. Auta ihmisiä ratkaisemaan ongelmia ja haasteita postauksilla

Lukijat sitoutuvat todella tiiviisti sinuun ja blogiisi, kun autat ihmisiä ilmaiseksi blogisi avulla. Se ei kuitenkaan tarkoita, että sinun pitää kertoa kaikki osaamisesi ilmaiseksi. Ratkaise pieniä ongelmia postauksilla ja ohjaa lukijat ostamaan verkkokurssi, jossa autat heitä ratkaisemaan isomman ongelman.

MUISTA! Ratkaise vain yksi ongelma yhdessä blogipostauksessa. Älä yritä ratkaista viittä ongelmaa samalla kertaa.

Lue lisää: 8 tärkeää asiaa, jotka sinun tulee tehdä *AINA* kun julkaiset uuden postauksen

79. Pyydä, että joku toinen bloggaaja haastattelee sinua

Haastatteluiden avulla saat laajennettua oman blogisi lukijakuntaa helposti. Voit ottaa yhteyttä muihin bloggaajiin ja kysyä, haluavatko he haastatella sinua.

Pyri löytämään jokin uniikki näkökulma, josta olisi hyötyä haastattelijan lukijoille. Toisin sanoen mieti etukäteen, miten voit auttaa haastattelijan lukijoita.

80. Pyydä, että pääset mukaan podcastiin

Onko sinulla uniikki tarina tai onnistuminen, josta haluat kertoa muille? Etsi aiheeseen liittyviä podcasteja ja kerro rohkeasti oma tarinasi. Kysy, olisiko tarinastasi apua podcastin kuuntelijoille ja kerro, että olet halukas tulemaan haastateltavaksi.

81. Sido ajankohtaiset tapahtumat aiheeseen, josta kirjoitat

Lukijat rakastavat sitä, että ajankohtaisiin aiheisiin otetaan kantaa. Mieti muutama ajankohtainen tapahtuma ja pyri sitomaan ne oman blogisi aiheeseen. Miten jokin tapahtuma esimerkiksi vaikuttaa sinuun, blogiisi, lukijoihin…

82. Kirjoita julkkiksesta, miksi arvostat ja kunnioitat häntä

Etsi tai valitse muutama julkisuuden henkilö. Pohdi, miten heidän toimintansa on vaikuttanut sinuun, tapaasi katsoa elämää tai päästä yli haastavista tilanteista.

Kirjoita postaus, jossa kerrot, miten julkkis on ”auttanut” sinua. Voit myös koostaa julkkiksen sanonnoista postauksen ja kirjoittaa jokaisen postauksen alle parilla lauseella, miten sanonta on vaikuttanut sinuun.

Lue lisää: 13 asiaa, jotka opin Digivallankumoukselta [ja jotka muuttivat elämäni suunnan]

83. Think outside the box

Ole rohkeasti oma itsesi. Tee jotain, mitä kukaan muu ei ole uskaltanut tehdä.

Lue lisää: Mahtavaa! Sisältöäni varastettiin!

84. Tee yhteenvetopostauksia omista postauksistasi

Yhteenvetopostaukset auttavat lukijoita saamaan yhdellä kertaa hyviä vinkkejä. Tässä muutama esimerkki:

85. Kirjoita postauksia vanhoista aiheista, mutta uusista näkökulmista

Mikään ei ole tylsempää kuin kirjoittaa samoista asioista kuin kaikki muutkin. Paitsi kirjoittaa samasta näkökulmasta JA samasta aiheesta kuin kaikki muutkin.

Ole kerrankin vastarannan kiiski. Kirjoita jostain yleisestä aiheesta täysin päinvastainen postaus kuin kaikki muut.

Lue lisää: 9 vinkkiä miten sähläät sähköpostimarkkinoinnin kanssa | Takuutulos 100 %

86. Tee postauksista inspiroivia some-julkaisuja

Inspiroi ihmisiä. Ota postauksista muutamia lauseita ja tee niistä erilaisia some-julkaisuja. Voit hyödyntää tässä kohtaa erilaisia ajastusohjelmia, jolloin voit automatisoida julkaisut someen etukäteen. Tällä tavalla sinun ei tarvitse olla itse aktiivinen somessa 24/7.

87. Liity FB-ryhmiin, joissa autetaan bloggaajia

Facebookista löytyy monia erilaisia ryhmiä, jotka on perustettu puhtaasti bloggaajien auttamiseen. Täällä voit antaa omia vinkkejä ja neuvoja ja ohjata muita bloggaajia sinun blogiisi. Huomioi, että bloggaajatkin ovat potentiaalisia lukijoita.

88. Pyydä ystäviä ja sukulaisia jakamaan tietoa blogistasi

Valjasta ystävät, sukulaiset ja vaikka työkaverit kertomaan blogistasi muille. Kuka tietää, vaikka löytäisit monta uutta kiinnostunutta lukijaa heidän kauttaan!

89. Tee todella loistava ilmainen liittymislahja, jota promoat blogipostauksessa

Sähköpostilistalle liittymisen johdosta suosittelen sinua antamaan lukijalle liittymislahjan. Kun suunnittelet liittymislahjasta todella loistavan, se lähtee itsestään viraaliksi. Kirjoita blogipostaus liittymislahjan ympärille ja jaa sitä somessa.

Aiheesta lisää: Arvosta lukijaasi! Tee liittymislahja (liidimagneetti) josta on hänelle OIKEASTI hyötyä

90. Lisää blogiin Social Locker -lisäosa

Tämä lisäosa on tiettyyn pisteeseen saakka ilmainen, mutta tehokas. Voit ”lukita” osan tekstistä tämän lisäosan avulla. Jos lukija jakaa tekstiä somessa, lukittu osio avautuu hänelle.

Tämän lisäosan avulla on mahdollisuus saada todella voimakas lumipalloefekti käyntiin! Tarkista, että lisäosa sopii blogisi  muiden lisäosien kanssa.

91. Pyydä asiantuntijoilta ja ammattilaisilta palautetta blogistasi

Kun muut näkevät, että asiantuntija lukee blogiasi, he alkavat automaattisesti lukea sitä itsekin. Lisää palaute testimonialiksi blogin kansikuvaan tai sivupalkkiin.

92. Lisää blogin nimi ja/tai osoite some-kanavien kansikuviin

Riippuen blogisi nimestä ja osoitteesta tee somekanaviin samantyyliset kansikuvat ja lisää kuviin blogisi osoite ja/tai nimi.

Kuvaa ei pysty klikkaamaan ja siirtymään suoraan blogiin, mutta loistava muistutus se on silti. Jokainen uusi henkilö, joka näkee somekanavasi, on potentiaalinen uusi lukija.

93. Uudista vanhoja blogipostauksia ja jaa niitä somessa

Tein itse Case Study -analyysin vanhan blogipostauksen uudistamisesta. Tulokset olivat hämmästyttäviä. Lukukertoja entiseen verrattuna oli yli 4000 % enemmän, lukijat viihtyivät postauksessa yli 5 minuuttia ja sitä jaettiin paljon ahkerammin somessa.

Lue lisää: TOP 7 tapaa saada rahaa blogilla

94. Varmista, että blogipostausten permalink -rakenne on oikea

Blogipostauksen url (permalink, kestolinkki, osoite) on tärkeässä roolissa muun muassa hakukoneoptimoinnissa. Pahinta on, jos url on jotain tällaista:

www .bloginnimi . com /p=3542

Tämä osoite ei kerro Googlelle mitään blogistasi eikä postauksesta. Sen sijaan postauksen permalink -rakenne tulee olla näin:

www .bloginnimi . com /blogipostauksen-otsikko-tai-lyhennelma-siita

Jos huomaat, että permalink -rakenne on väärä, älä muuta sitä itse. Pahinta, mitä voi käydä on, ettei yksikään linkki enää toimi muutoksen jälkeen. Palkkaa ammattilainen, jotta uudelleenohjaus menee oikein.

95. Maksa sisällöntuottajalle loistavasta postauksesta

Mikään ei estä sinua ”ostamasta” sisältöä. Voit esimerkiksi etsiä sopivan sisällöntuottajan, joka kirjoittaa kerran kuussa yhden postauksen. Hän kirjoittaa postauksen ”sinuna” eli toimii haamukirjoittajana. Tämä toki maksaa, keskimäärin 150–350 euroa, kun postauksen pituus on alle 700 sanaa.

96. Tee yhteistyöpostaus toisen bloggaajan kanssa

Voit hyödyntää muita bloggaajia myös siten, että kirjoitatte yhteistyöpostauksen. Muista kuitenkin, että samaa postausta ei saa julkaista molempien blogeissa. Google tulkitsee sen kopioimiseksi. Pahinta mitä voi tapahtua? Google poistaa toisen tai molemmat blogit hakutuloksista.

Yhteistyöpostaus julkaistaan toisen blogissa, mutta jaetaan molempien somekanavissa. Postauksen loppuun voi kirjoittaa tiivistelmän postauksen kirjoittajista sekä linkit molempien blogiin.

Click here to subscribe

Rekisteriseloste ja tietosuoja

97. Tee yhteistyöwebinaari toisen bloggaajan kanssa

Webinaarin aikana voitte auttaa molempien lukijoita. Mainostakaa webinaaria molempien blogeissa sekä somekanavissa.

Kirjoittakaa ennen webinaaria muutama blogipostaus aiheesta, lisätkää ilmoittautumislinkki webinaariin molempien postauksiin ja jakakaa niitä ristiin.

98. Tee yhteistyöpodcast toisen bloggaajan kanssa

Jos et löydä omasta aihealueestasi podcasteja, aloita sellainen itse. Pyydä toinen bloggaaja mukaan ja aloittakaa yhteistyöpodcast.

Lisätkää podcastit iTunesiin tai SoundCloudiin, jotta kuka tahansa voi niitä kuunnella. Muistakaa mainostaa jokaisen podcastin lopussa blogejanne.

99. Analysoi aihealueesi menestyneitä ihmisiä ja tee heistä Case Study -postaus

Lukijoita kiinnostaa aina se, miten joku on onnistunut saavuttamaan jotain. Etsi omasta aihealueestasi suosittuja bloggaajia, analysoi tai haastattele heitä ja tee heistä Case Study -postaus.

Lue lisää: Näin teet 8 023,10 € passiivista myyntiä neljässä kuukaudessa [Case Study]

100. Lähetä tietoa blogistasi paikallislehteen ja pyydä haastattelua

Rohkea rokan syö! Kuka sanoi, että bloggaaja ei voisi mainostaa blogiaan paikallislehdessä. Mieti blogistasi jokin uniikki näkökulma ja kirjoita siitä lyhyt ”hissipuhe”. Lähetä se paikallislehteen tai tutulle toimittajalle.

101. Tee omia #hashtageja ja jaa niitä ihan joka paikassa

#hashtagien avulla julkaisusi voivat lähteä viraaliksi. Et tarvitse kymmenien tuhansien seuraajajoukkoa. Muista vain promota omia #hashtagejasi joka paikassa ja pyytää lukijoita käyttämään niitä myös.

102. Etsi oikeat ja tehokkaimmat #hashtagit ja hyödynnä niitä

Jos et keksi omia hashtageja, voit aina etsiä somesta ne suosituimmat ja lisätä niitä omiin julkaisuihin. Muista lisätä kuviin ja/tai profiiliin linkki blogiisi ja mainita myös siitä julkaisussa/postauksessa. Älä kuitenkaan käytä sellaisia hashtageja, jotka eivät liity aiheeseesi millään tavalla. Tämä on ärsyttävää.

103. Etsi isoja sivustoja, joihin voit kirjoittaa postauksia säännöllisesti

Esimerkiksi Hidasta Elämää- ja Nainen.com-sivustot ovat tällaisia. Etsi kourallinen tällaisia sivustoja ja kysy, voisitko kirjoittaa heille postauksia vaikka kerran kuussa. Pyri siihen, että joka viikko sinun tekstisi julkaistaan jollain tällaisella sivustolla.

104. Kirjoita postaukset myös englanniksi (mutta älä käytä Google-kääntäjää)

Jos haluat oikeasti paljon lukijoita, harkitse blogin kirjoittamista englanniksi. Älä kuitenkaan turvaudu Google-kääntäjään, sillä sen kautta teksti vaikuttaa todella tökeröltä.

105. Perusta oma bloggaajayhteisö

Voit perustaa oman bloggaajayhteisön esimerkiksi Facebookiin tai vaikka omalle sivustolleen. Voit halutessasi tehdä keskustelufoorumista suljetun, jolloin otat sinne vain niitä, jotka oikeasti keskustelevat, eivätkä tule pelkästään hengailemaan.

106. Lisää Click to Tweet -laatikoita postauksiin

Click to Tweet on WordPressin laajennusosa, jonka avulla voit tehdä valmiita twiittejä postauksiin. Lukijan tarvitsee vain klikata twiittiä ja jakaa se omalla Twitter-tilillään. Kun muutama aktiivinen twiittaaja jakaa tietoa postauksistasi, alat saamaan paljon lisää lukijoita.

107. Lisää blogin kuviin some-jakopainikkeet

Sen lisäksi, että sinulta löytyy somejakopainikkeet blogipostauksen ylä- ja alapuolelta, lisää somepainikkeet myös kuviin.

Tämä toimii siten, että painikkeet tulevat näkyviin vasta, kun joku vie hiiren kuvan päälle. Tämä on myös tehokas keino estää kuvien luvaton käyttö.

108. Lisää blogin kuviin vesileima, jossa on blogisi nimi ja/tai osoite

Muista lisätä jokaiseen omaan kuvaan vesileima, jossa näkyy blogisi nimi ja/tai osoite. Tällä tavalla varmistat, että kuvat lähtevät aina eteenpäin sinun tiedoillasi. Voit hyödyntää joko maksullista Picmonkeyta tai ilmaista Canvaa.

109. Tuota muunlaistakin sisältöä kuin pelkkää kirjoitettua tekstiä

Esimerkiksi yhdestä blogipostauksesta voi tehdä:

  • Slidesharen
  • videon Youtubeen tai Vimeoon
  • Facebook-liven
  • infograafin
  • Instagram-stoorin
  • pdf-tiedoston liittymislahjaksi
  • podcastin
  • lyhyen sähköpostikurssin
  • inspiroivia lainauksia kuviin
  • ja laajentaa sitä ja tehdä webinaarin

Ihmiset kuluttavat erilaista sisältöä, joten löydä eri tapoja tuottaa sisältöä.

110. Pidä hauskaa!

Sinun fiiliksesi tarttuu aina lukijoihin. Hyvää fiilistä on helpompi jakaa eteenpäin kuin negatiivista. Laita juhlahattu päähän ja pidä hauskaa!

111. Ole kärsivällinen

Lukijoiden täytyy oppia muistamaan sinut, ennen kuin heistä tulee blogisi lukijoita. Ole kärsivällinen ja tuota sisältöä säännöllisesti ja muista jakaa omaa sisältöä aktiivisesti somessa. Sanon aina, että bloggaaminen on maraton, ei pikajuoksu.

112. Kerro oma tarinasi

Kerro miksi teet sitä, mitä teet. Kerro miksi olet bloggaaja, yrittäjä, valmentaja. Lukijat haluavat oppia tuntemaan sinut. Kerro heille tarina siitä, mikä sai sinut aloittamaan bloggaamisen. Jos olet yrittäjä, jätä tarinasta osa kertomatta ja paljasta se oman verkkokurssisi sisällä osana opettamaasi menetelmää.

Lue lisää: Hetki, jolloin tein päätöksen lähteä palkkatöistä…

113. Kirjoita yhteenvetopostauksia muista bloggaajista/yrittäjistä

Valitse yhteenvetopostauksiin sinun lempibloggaajiasi tai yrittäjiä, joita ihailet. Kirjoita lyhyt kuvaus henkilöstä ja kerro, miksi hän pääsi listallesi. Lisää linkki henkilön sivustolle tai blogiin sekä kuva henkilöstä.

Kun julkaiset postaukset, lähetä jokaiselle postauksessa olevalle henkilölle sähköpostia ja pyydä heiltä kommentteja. Hyvin todennäköisesti he myös jakavat postausta mielellään omissa somekanavissaan.

114. Kirjoita evergreen-sisältöä

Evergreen-sisältö tarkoittaa, että se on ajankohtaista vielä vuodenkin kuluttua. Ajankohtaiset aiheet saavat ihmiset jakamaan sisältöä nyt ja hyvin usein ajankohtainen postaus lähtee viraaliksi. Evergreen-sisältö tuo sinulle lukijoita pitkään. Kun optimoit evergreen-postauksen, saat lukijoita suoraan Googlesta.

Lue lisää: Miten kirjoittaa e-kirja jota varmasti ostetaan?

115. Tee ryhmätaulu Pinterestiin ja kutsu sinne ihmisiä

Pinterest on hieman salakavalasti tullut hakukoneeksi Googlen rinnalle. Kyllä, Pinterest on nimenomaan hakukone, joka toimii samalla periaatteella kuin Google. Yksi parhaista keinoista saada paljon lukijoita Pinterestistä on tehdä julkinen ryhmätaulu, johon ihmiset voivat pinnata omia postauksiaan.

Taulu kannattaa liittyä blogisi aihepiiriin, jolloin ryhmätaulussa olevien henkilöiden on helpompi pinnata postauksiasi omiin tauluihin.

116. Vastaa aina kommentteihin

Kun joku kirjoittaa kommentin sinun blogiisi, vastaa siihen aina. Tämä rakentaa yhteisöllisyyttä blogisi ympärille ja saa lukijat sitoutumaan blogiisi. Mitä useampi sitoutuu, sitä todennäköisemmin he myös jakavat postauksia eteenpäin somessa. Mitä enemmän postauksia jaetaan… 😉

117. Kirjoita postaussarja

Postaussarjat kiinnostavat lukijoita paljon. Kun aloitat sarjan kirjoittamisen, muista aina mainita postauksen lopussa, milloin seuraava osa on tulossa. Linkitä sarjan postaukset tiiviisti toisiinsa. Tällä tavalla jokainen uusi lukija pääsee lukemaan koko sarjan ja sitä on helpompi seurata.

118. Kirjoita blogin osoite Skypeen

Kyllä, ihmiset käyttävät edelleen Skypeä. Ja vaikket sinä käyttäisi, jos sinulla on Skype-tili, kirjoita omaan profiiliin blogisi osoite.

119. Arvosta jokaista lukijaa…

…vaikka heitä olisi alussa vain 10. Älä odota, että sinulla tuhansia lukijoita, vaan hemmottele ja kunnioita heitä, jotka jo nyt käyttävät aikaa blogisi lukemiseen. Muista vinkki 110. Sinun fiiliksesi tarttuu aina lukijoihin.

120. Tarjoa lisää luettavaa postausten alapuolella

Postauksen loppuun kannattaa aina lisätä muutama muu postaus, joita kannustat lukemaan. Mitä pidempään lukija viihtyy blogissasi, sitä todennäköisemmin hän suosittelee blogiasi myös muille.

121. Pyydä asiakkaita arvioimaan tuotteesi

Jos olet yrittäjä ja myyt digitaalisia, fyysisiä tai palvelutuotteita, pyydä asiakkaita antamaan niille tähtiä. Kun muut näkevät, mitä mieltä sinusta ja tuotteistasi ollaan, heidän on helpompi tulla lukijoiksi ja asiakkaiksi.

122. Tee haaste

Haasta blogisi lukijat tekemään jotain. Esimerkiksi minä olen järjestänyt haasteet lukijamäärän kasvattamiseen ja hakukoneoptimointiin liittyen. Molemmat haasteet saivat yli 500 osallistujaa.

123. Lisää tieto uudesta blogipostauksesta somekanavan kansikuvaan

Viimeisempänä muttei missään nimessä vähäisimpänä on tämä simppeli vinkki. Valitse se somekanava, jossa sinulla on eniten seuraajia tai aktiivisin seuraajakunta.

Tee kanavalle oma kansikuva (jos mahdollista, esim. Instagramissa tämä ei ole), jossa kerrot, että uusi postaus on julkaistu. Vaihda kansikuva aina, kun julkaiset uuden postauksen. Itse toteutin tätä Facebookissa ja tekisin sitä edelleen, jos vain aika riittäisi… 😉

Kas näin! Yli 5 200 sanaa ja 123 ideaa, miten saat lisää lukijoita blogiin.

Onko sinulla vinkki, jota en maininnut tässä listassa?

Lisää vinkkisi kommentteihin ja linkitä samalla oma blogisi. Käyn mielelläni piipahtamassa blogissasi!

P.s. Tykkäsitkö tästä postauksesta? Olen superkiitollinen, kun jaat sen kaverille #kiitos

123 ideaa miten saat lisää lukijoita blogiin 2024

Tämänkin voi jakaa... kuten HBOn tunnarit

Julkaistu kategoriassa: