Tämänkin voi jakaa... kuten HBOn tunnarit

2018 Bisnesskatsaus: 109 063,82 €. Jos olet taipuvainen lukemaan postauksia nopeasti tai inhoat sitä, että joku toinen menestyy tai jos sinua ärsyttää, että joku kehuu itseään, suosittelen lämpimästi lopettamaan tämän postauksen lukemisen tähän. Tässä postauksessa aion nimittäin kertoa

 • yhteenvedon vuoden 2018 myynnistä
 • vuoden 2017 tilinpäätöksestä
 • että olen todella hyvä siinä, mitä teen
 • että olen onnistunut selviytymään (jälleen) semi-raskaasta vuodesta
 • ja että taputan itseäni selkään tämän postauksen lopussa

joten en kaipaa yhtään enempää negatiivisuutta tähän postaukseen tai sosiaaliseen mediaan. Vuosi on ollut raskas, joten nyt haluan vain nauttia siitä, että vuosi on ohi ja keskittää ajatukseni tulevaan.

En myöskään kaipaa kritisointia siitä, mitä olen tehnyt tai mielestäsi jättänyt tekemättä. En avaa kaikkea sataprosenttisesti, vaan kerron asiat tiivistetysti. Kulissien takana on tapahtunut paljon enemmän kuin tähän postaukseen kirjoitan.

2018 BisnessKatsaus 109 063,82 € 

Aivan ensimmäiseksi haluan kiittää sinua, ystävä, kollega, lukija ja seuraaja, että olet kulkenut rinnallani tämän vuoden. Kiitos, että

 • olet jaksanut vastata kysymyksiin
 • lukea viikkokirjeitäni
 • ja blogipostauksiani
 • olet osallistunut kursseilleni ja valmennuksiini
 • olet tullut henkilökohtaiseen valmennukseen silloin, kun olet kaivannut yksityiskohtaisempaa apua ja tukea
 • olet kommentoinut ja antanut palautetta.

KIITOS!

Sinä olet se syy, miksi teen tätä työtä. Kyllä, juuri sinä. Kiitos.

1.11.2015 oli merkittävä päivä, sillä silloin yritykseni syntyi. Tämä on kolmas vuosikatsaus, jonka julkaisen. Haluan avata kulissien takaa, miten tämänkaltainen liiketoiminta pyörii ja millaisia tuloksia sillä on mahdollista saada aikaan. Aikaisemmat katsaukset pääset lukemaan alta ja katsomaan, mitä vuosien varrella on tullut opittua.

On aika katsoa, mitä vuosi 2018 pitää sisällään. Postaus on pitkä (yli 3 200 sanaa), joten suosittelen lämpimästi ottamaan rauhassa aikaa sen lukemiseen. Ota tästä postauksesta irti onnistumiset, inspiraatio ja virheet. Vältä niitä virheitä, joita olen tehnyt ja keskity onnistumisiin.

Kolme vuotta yrittäjyyttä takana. Aikaisempina vuosina olen samaistunut alla olevaan kuvaan (kiitos henkilölle, joka sen on alun perin tehnyt). Mutta kolmannen vuoden ja kuvan kohdalla en onneksi näytä tuolta 😀

Olen tänä vuonna onnistunut ottamaan rauhallisemmin ja rennommin ja kääntänyt itseni takaisin kohti ensimmäistä kuvaa. Jei!

2018 BisnessKatsaus 109 063,82 € 

Kuvan olen tallentanut omalle koneelle alunperin Facebookin Naisyrittäjät-ryhmästä. Kaikki krediitit kuuluvat kuvan alkuperäiselle tekijälle.

Tällä hetkellä jo naurattaa. Vaikka vuosi on ollut raskas ja tunteikas, se on silti ollut helpompi kuin 2017. Negatiiviset tapahtumat ovat olleet pienempiä ja menneet ohi nopeammin. Huh. Onneksi.

Lue myös tämä: Miljoona euroa bloggaamalla – vaikka bloggaamisen pitäisi olla kuollut

Vuoden 2018 aikana:

 • Sain lisää upeita ystäviä ympärilleni, #kiitos jokaiselle <3
 • Sain lähes 37 000 upeaa ihmistä yhteisööni, jotka seuraavat työtäni somen, blogin ja viikkokirjeen kautta #kiitos
 • Julkaisin 99 blogipostausta 
 • Blogin lukijamäärä kasvoi 50,7 %
  • 2016 uniikit kävijät 39 994
  • 2017 uniikit kävijät 131 661
  • 2018 uniikit kävijät 267 236
 • Ja edelleen joka aamu avaan läppärin, enkä malta odottaa, että pääsen töihin. Olen oppinut nauttimaan työstä ihan eri tavalla kuin aikaisemmin.

Tavoitteet 2018

Alkuvuodesta asetin itselleni nämä tavoitteet:

 1. Mahdollisimman paljon ihmisten auttamista, inspiroimista ja motivoimista. –> Onnistui
 2. Kuka tahansa voi menestyä, kunhan on valmis tekemään töitä sen eteen.  –> Totta edelleen
 3. Työpäivät 6,5 tuntia –> Ei aivan, työpäivät ovat 5–9 tuntia
 4. Työpäivä päättyy klo 17.00. –> Noup
 5. Työpäiviä viikossa viisi (ma–pe). –> 64,7-prosenttisesti toteutui
 6. Viikonloput vapaata. –> 15 viikonloppua olin vapaalla ja pidin koneen kiinni
 7. Lomaa 30 päivää. –> Ehei sinne päinkään
 8. Tiimin rakentaminen. –> Hyvällä mallilla
 9. Some-seuraajamäärä (mukaan lukien sähköpostilistalla olijat) 35 000. –> Saavutettu, tämän päivän tilanne 36 950, jos otan blogin uniikit lukijat mukaan 
 10. Liikevaihto Myynti 100 000,00 €. –> SAAVUTETTU

Isoin virhe, minkä tein tavoitteiden kanssa on selkeä. Niitä oli (edelleen) aivan liian paljon. Vuodelle 2019 olen valinnut kolme tavoitetta, jotka olen määritellyt tarkemmin. Se, mikä on suurimpana haasteena nyt, on näiden kolmen tavoitteen yhdistäminen siten, että saan toteutettua niitä samanaikaisesti.

Ennen kuin menemme syvemmälle tämän vuoden katsaukseen, haluan sanoa muutaman sanasen:

Ensimmäiseksi:

Älä oleta, että vain lukemalla tämän postauksen sinä pystyt rakentamaan samanlaisen digibisneksen. Iso osa ihmisistä kuvittelee, että tämä työ on helppoa ja tuloksia tulee ilman omaa työpanosta. No ei tule. Voit lukea 500 blogipostausta tai kuunnella 150 podcastia ja osallistua 15 verkkokurssille, mutta seuraavien neljän asian on oltava kunnossa, tai et tule onnistumaan:

 1. Halu oppia ja kehittyä koko ajan
 2. Valmius kohdata oma rajallisuutesi ja myöntää, että on vielä opittavaa
 3. Aikaa ja rahaa kehittää itseäsi, blogiasi ja yritystäsi
 4. SUUNNITELMAN JA MENETELMÄN VIENTI TEORIASTA KÄYTÄNTÖÖN

Toiseksi:

Hanki itsellesi valmentaja tai mentori. Kyllä, se maksaa. Mutta tiedätkö mitä? Et tule koskaan saamaan kaikkea tarvittavaa tietoa lukemalla ilmaista materiaalia. Blogipostauksissa ja ilmaisissa e-kirjoissa on vain murto-osa siitä tiedosta, jota oikeasti tarvitset.

Saat yhden palan sieltä ja toisen täältä. On tuskaa yrittää sovittaa paloja yhteen, kun välistä puuttuu jotain. Pahinta on, ettet välttämättä edes tiedä, mitä siitä puuttuu. Vasta kun olet valmis investoimaan omaan kehittymiseesi, tulet näkemään tuloksia. Ja yleensä aika nopeasti.

Valmentaja tai mentori antaa sinulle tiedon, joka on helppo vain viedä omaan työhön. Se on se askel askeleelta etenevä menetelmä tai prosessi, josta ei puutu olennaisia paloja. Se on kokonaisuus, jonka hän on selvittänyt, jotta sinä pääset eteenpäin nopeammin ja helpommin.

Kolmanneksi:

Yksikään valmentaja tai mentori ei poista sinun työtäsi. Saitpa minkälaisia vinkkejä ja neuvoja tahansa, sinun tehtäväsi on viedä teoria käytäntöön. Aina. Piste. Vain viemällä teorian käytäntöön, eli tekemällä työtä, tulet näkemään tuloksia.

Se tarkoittaa tavoitteen asettamista ja aika ajoin sen varmistamista , että olet menossa oikeaan suuntaan. Se tarkoittaa blogin strategian päättämistä. Se tarkoittaa blogin julkaisusuunnitelman tekemistä. Se tarkoittaa blogipostausten kirjoittamista. Ja se tarkoittaa postausten markkinointia.

Hyvä valmentaja voi vain näyttää sinulle suunnan ja pitää sinut oikealla tiellä. Loppu on sinun käsissäsi. Toisaalta se on äärimmäisen mahtavaa, koska onnistuessasi voit sanoa: ”Minä tein tämän.” Toisaalta, jos epäonnistut, joudut katsomaan itseäsi peilistä ja sanomaan: ”Minä tein tämän.

Neljänneksi:

Se, mitä kerron tässä postauksessa, pohjautuu sataprosenttisesti omaan kokemukseeni, onnistumisiini ja epäonnistumisiini. En ole lukenut 50:tä digibisneksestä kertovaa kirjaa ja 150:tä blogiartikkelia ja kirjoittanut niistä tarinaa.

Jos haluat nähdä todellisia tuloksia, voit lähettää minulle sähköpostia ja toimitan kuvaruutukaappaukset sinulle. Jokaisessa kuvaruutukaappauksessa näkyy joko nimeni tai kuvani (en viitsi enää pitkittää tätä 3 200 sanan postausta ylimääräisillä kuvilla).

Viidenneksi:

Turvaa taloudellinen selustasi. Jos olet vasta aloittamassa, muista että starttirahaa saa 6 kuukautta ja jos kaikki menee hyvin, voit saada sille jatkoa 4 kuukautta. Toki starttirahatsydeemit ovat muuttuneet, mutta älä koskaan nojaa henkilökohtaista talouttasi pelkästään starttirahan varaan.

RAKENNA PUSKURI, JOLLA PÄRJÄÄT HILJAISINA AIKOINA! Hyvä muistisääntö on 6 kuukauden menoja vastaava puskuri + 15 % ylimääräistä yllättäviä tilanteita varten.

Toisaalta….

Kun selkä on seinää vasten ja tiedät, ettet saa mistään muualta rahaa kuin yrityksestäsi, se pakottaa sinut tekemään oikeasti töitä.

miljoona euroa bloggaamalla

Rekisteriseloste ja tietosuoja

 

 

2018 Bisnesskatsaus 109 063,82 €

TAMMIKUU

Tammikuussa kroppa sanoi työsuhteensa melkein irti. Makasin lähes koko kuukauden sängynpohjalla flunssakierteessä. Tai oikeammin viidessä kierteessä. Edellisen vuoden syksy olikin ollut raskas pojan ollessa kotikoulussa lähes koko syyslukukauden.

Joten eipä siis ihme, että kroppa väsyi.

Note to self: Ota rennommin. Rakenna automaattista tulovirtaa. Lepää. Ja nauti matkasta.

Tammikuun myynti 2 892,35 €

Tammikuun luetuin postaus: 2017 BisnessKatsaus 86 288,20 €


HELMIKUU

Flunssa ei ottanut laantuakseen. Tavoitteet ja strategiat unohtuivat ja yritin räveltää jos jonkinlaista postausta ja markkinointikampanjaa. Mikään ei ottanut tuulta alleen.

Epätoivo alkoi vallata alaa vaikka tiesinkin, ettei mitään hätää ole. Joulukuun (2017) lanseeraus meni hyvin, joten taloudellista huolta ei ollut.

Lue myös tämä: Tämän takia yleisöä ja asiakaskuntaa ei kannata rakentaa pelkästään sosiaaliseen mediaan

Silti aloin epäilemään (ja muistamaan), mitä 10 vuotta sitten tapahtui. Olin ensimmäistä kertaa yrittäjänä ja kolmas vuosi oli lähtenyt juuri käyntiin. Kevään 2007 aikana jouduin kuitenkin lopettamaan yritystoimintani. Pelkäsin suunnattomasti, että olin tekemässä samoja virheitä kuin 10 vuotta aikaisemmin.

Helmikuussa päätin ottaa aikaa postausten kirjoittamiseen ja onnistuinkin kirjoittamaan osan maalis- ja huhtikuun postauksista.

Note to self: kannattaa tehdä kuten opettaa. Kirjoita etukäteen ja ajasta.

Helmikuun myynti  2 118,69 €

Helmikuun suosituin blogiartikkeli: 3 helppoa askelta blogin perustamiseen

 


MAALISKUU

Maaliskuussa sain selätettyä flunssakierteen ja työtkin alkoivat maistua. Maaliskuussa keskityin vain ja ainoastaan postausten kirjoittamiseen, ajastamiseen ja markkinointiin. Ja se näkyi. Maaliskuussa blogissa vieraili ensimmäistä kertaa yli 25 000 uniikkia kävijää ja sivulatauksiakin (eli käyntejä) oli yli 110 000.

Maaliskuussa päätin kokeilla toista workshopia, jonka tavoitteena oli tuoda automatisoitua tuloa. Teoriassa workshopin tekeminen oli hyvä juttu, mutta käytännössä äärimmäisen hankala toteuttaa. Sitä varten tarvitsin 10 eri workshop-sivua, sillä videot (4 kpl) piti julkaista oikeana aikana riippuen siitä, missä vaiheessa workshopia osallistuja oli  menossa.

Testi oli hyvä, mutta päätin kesään mennessä, etten toteuta sitä toista kertaa. Aivan liikaa liikkuvia osia. Neljän videon workshop sopii parhaiten lanseerauksiin.

Maaliskuussa sain vuoden 2017 tilinpäätöksen. Siellä se komeili. Tilikauden voitto 26 355,72 €.

Maaliskuun myynti 2 798,14 €

Maaliskuun suosituin blogipostaus: 10 asiaa, jotka sinun tulee tehdä ennen kuin lanseeraat blogin


HUHTIKUU

Huhtikuun ensimmäisenä päivänä se iski. Nimittäin realiteetti siitä, mitä olen koko tämän yrittäjän urani aikana tavoitellut. Vapaus. Vaikka taloudellista vapautta en vielä ollut saavuttanut (siis sitä, että liiketoiminta pyörii ilman jatkuvaa markkinointia ja myyntiä), olin saavuttanut ajallisen vapauden.

Koko maaliskuun olin käyttänyt aikaa sisällön tuottamiseen ja nyt kaikki oli valmista. Ainakin huhtikuun ajaksi.

Huhtikuussa minun tarvitsi vain vastata sähköposteihin, kommentteihin ja tehdä valmistelevia taustatöitä tulevaa verkkokurssin lanseerausta varten. Oli erittäin hämmentävää, kun sai vain pyöritellä peukaloita, eikä tarvinnut tehdä mitään ”pakon edessä”.

Huhtikuussa tein myös päätöksen uudistaa tiiakonttinen.fi-sivuston ulkoasun. Olin miettinyt asiaa pitkään, mutta vasta nyt uskalsin tehdä päätöksen.

Koska minulla oli enemmän vapaa-aikaa huhtikuussa, aloin kehittämään omaa liiketoimintaosaamistani. Aamulenkillä sekä siivotessa kuuntelin paljon äänikirjoja ja tein muistiinpanoja. Ymmärsin, että oman ammattitaidon lisäksi minun on opittava, miten yritystoimintaa kasvatetaan ja kehitetään.

Tässä muutamia äänikirjoja, joita kuuntelin Audiblen kautta:
 • The Millionaire Fastlane by MJ DeMarco
 • Build a Brand in 30 days by Simon Middleton
 • Epic Content Marketing by Joe Pulizzi
 • 15 Secrets Successful People Know About Time Management by Kevin Kruse
 • Miracle Morning by Hal Elrod

Huhtikuun myynti  8 086,45 €

Huhtikuun luetuin blogipostaus: 3 helppoa askelta blogin perustamiseen


TOUKOKUU

Toukokuussa oli aika jälleen koota uusi opiskelijaryhmä Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ -verkkovalmennukseen. Opiskelijaryhmän kokoaminen alkaa aina maksuttomalla workshopilla, johon osallistuikin huikeat 1 062 bloggaajaa ja bloggaavaa yrittäjää.

Workshopin ja lanseerauksen markkinointimateriaalin tekeminen, sivustouudistus ja brändin mietintä. Siinäpä toukokuun tärkeimmät 😀

Toukokuun myynti 2 552,96 €

Toukokuun luetuin blogipostaus: 9 asiaa, jotka olisin halunnut tietää ennen bloggaamisen aloittamista

2018 BisnessKatsaus 109 063,82 € 

Always Dream Big…


KESÄKUU

Kesäkuussa Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ -verkkovalmennuksen lanseeraus lähti kunnolla käyntiin. Saimme ihan mielettömän huikean porukan kokoon, sillä valmennukseen osallistui 89 opiskelijaa. Heistä 5 peruutti osallistumisen 30 päivän sisällä.

Kesäkuun lopulla tiiakonttinen.fi-sivusto laitettiin kiinni sivustouudistuksen vuoksi. Olisimme voineet pitää sivustoa auki koko ajan ja rakentaa uutta sivustoa staging-ympäristössä, mutta henkilökohtaisesti halusin sivuston kiinni.

Halusin varata aikaa tehdä viimeisiä muokkauksia, lisätä julkaistut postaukset ja varmistaa, että linkitykset toimivat, ennen kuin uusi sivusto lanseerattiin heinäkuun alussa.

Kesäkuun myynti 27 336,41 €

Kesäkuun luetuin blogipostaus: Näin rakennat toteuttamiskelpoisen 9 – 17 exit-strategian

2018 BisnessKatsaus 109 063,82 € 

Kesäkuussa kannatti ulkoilla…


HEINÄKUU

Heinäkuussa tavoitteena oli pitää lomaa. Ja onnistuin pitämään kokonaiset kaksi päivää. Noh, ei se mitään, tiesin, että elokuussa lähden viikoksi Espanjaan. Ja päätin, että läppäri jää kotiin.

Heinäkuu vahvisti sen, mitä olin epäillytkin. On turha yrittää pitää lomaa kotona. Ajatukset pyörivät kuitenkin jatkuvasti töiden ympärillä ja läppäriä ei vain muista pitää kiinni.

Siispä ensi kesänä kun pidän lomaa, lähden jonnekin kauemmas. Tosin tällä hetkellä molemmat kaksosista ovat jo alkaneet puhumaan omilleen muuttamisesta ensi kesänä, joten jos tämä skenaario toteutuu, kesä 2019 menee muuttopuuhissa…

Heinäkuun myynti 4 188,30 €

Heinäkuun luetuin blogipostaus: 3 helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen

2018 BisnessKatsaus 109 063,82 € 

Työsuojeluvaltuutettu Edisonkin katsoi tuomitsevasti meikäläisen työntekoa lomalla….


ELOKUU

Elokuun ensimmäinen viikko: Torrevieja.

Loma tuntui hyvältä, eikä omatuntokaan soimannut. Näin yksinhuoltajana, kun on tottunut olemaan lasten kanssa kotosalla, viikon irtiotto teki hyvää sekä minulle että lapsille. Varsinkin tyttäreni tuntui kasvavan isoksi tuon viikon aikana.

Lomalta paluun jälkeen iskikin todellisuus. Kaksosten viimeinen vuosi yläasteella alkaa. Mihin minun pienet naperot ovat hävinneet? Miten heistä on tullut jo noin isoja?

Elokuussa pyrin ottamaan vielä rennosti töidenkin suhteen. Tiedän, että koulun aloitus on aina vaikea, varsinkin pojalleni. Samat kuviot toistuivat joka vuosi, kun opettaja vaihtuu. Siis ihan joka vuosi. Jotenkin tuntuu hassulta, että erityislapsille ja -nuorille ei pystytä tarjoamaan vakinaista henkilöä, joka kulkisi nuorten rinnalla useamman vuoden ajan ja joka toisi turvallisuutta.

7 vuotta koulua, 7 eri opettajaa. Huoh… Noh, tämä on niitä asioita, joihin ei itse pysty vaikuttamaan. On vain sopeuduttava.

Elokuun myynti 4 674,30 €

Elokuun suosituin blogipostaus: 48 keinoa edistää liiketoimintaa, kun on hiljaista

Tässä muutamia maistiaisia Espanjan lomalta…

2018 BisnessKatsaus 109 063,82 € 

Gaudalestin kylä © Tiia Konttinen 

2018 BisnessKatsaus 109 063,82 € 

Alicante © Tiia Konttinen

2018 BisnessKatsaus 109 063,82 € 

Kaiffarit biitsillä… © Tiia Konttinen

Lämmintä riitti – Orihuelan ostoskeskus © Tiia Konttinen

Samaan aikaan Suonenjoella…

Oltiin kaverin kanssa siis juuri se viikko Espanjassa, kun Suomessa oli pahimmat ukkosmyrskyt. 😀


SYYSKUU

Lupasin vuosi sitten tyttärelleni, että vien hänet Linnanmäelle Iik-weekille. Ja sinne suuntasimmekin syyskuun alussa. Tähän reissuun yhdistin noin 1, 5 tuntia työntekoa sekä omat synttärit.

Muuten… Onko pakko täyttää 39, jos ei halua? Ja onko ensi vuonna pakko täyttää 40, jos ei halua?

Note to self: Varaa mökki syyskuulle 2019 jostakin korvesta ja linnoittaudu sinne. Sulje puhelin, läppäri ja varaa jääkaappiin ruokaa viikoksi. Äläkä kerro kenellekään missä olet. Paitsi ilmoita lapsille ja vanhemmille, että kaikki on hyvin…

Syyskuussa kirjoitin postauksen, joka lähti yllättäen viraaliksi. Otsikko oli toki provosoivampi kuin aikaisemmin, mutta tulihan se yllätyksenä. Sain myös paljon kiitosta postauksen sisällöstä. Ja itse asiassa monet lukijat antoivat palautetta, että postauksessa mainitut hinnat oli merkitty alakanttiin.

Syyskuun myynti 5 256,65 €

Syyskuun luetuin blogipostaus: [Tee töitä kotona] 16 työtä, joista voit tienata jopa 20 000 € kuukaudessa vuonna 2019

Syyskuussa tapasin nämä upeat naiset Helsingissä. Samalla he haastattelivat minua Rahamania-podcastiin, jonka voit käydä kuuntelemassa täältä >>


LOKAKUU

Syksy oli jälleen omalla tavallaan raskaampi. Yritin kovasti panostaa Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ -verkkovalmennuksen lanseeraukseen, mutten onnistunut siinä niin hyvin kuin halusin. Molemmilla lapsilla oli haasteita koulussa, mikä vei keskittymistä väärille raiteille. Syyslomaan mennessä mittani täyttyi.

Koska koulussa ei otettu koulukiusaamista vakavasti, päätin siirtää tyttäreni 20 kilometrin päähän toiseen kouluun. Koska add-nuorelle ei voi kasata montaa muutosta samalla kertaa, päätin viedä ja hakea hänet joka päivä.

Sinänsä ajaminen ei minua haittaa. Se pakottaa minut pitämään taukoja työpäivän aikana. Ja saan aloittaa työt vasta yhdeksältä.

Sivuhuomautuksena sanon,

että jos koulu vetoaa siihen, ettei heillä ole mahdollisuutta tai resursseja puuttua koulukiusaamiseen, sanon hevon p*****a. Nimittäin kun tyttäreni oli ollut kolme viikkoa uudessa koulussa, rehtori oli ilmoittanut kaksi kertaa Wilman kautta, että koulussa on esiintynyt kiusaamista.

Siis kaksi kertaa kolmen viikon aikana meille vanhemmille ilmoitettiin ja pyydettiin juttelemaan jälkikasvun kanssa koulukiusaamisesta.

Mutta toisessa koulussa en saanut seitsemään vuoteen yhtäkään ilmoitusta koulukiusaamisesta, vaikka tapauksia oli vaikka kuinka paljon. Olen kyllä sitä mieltä, että koulun oma suhtautuminen ja asenne kiusaamista ja sen poistamista kohtaan määrittelee, saadaanko kiusaaminen loppumaan vai ei.

Ei se, saako lapsia rankaista tai kurittaa. Aika moni vanhempi on minullekin sanonut, ettei siedä jos oma lapsi kiusaa. Enkä siedä minäkään, jos omat lapset kiusaa. Mutta näihin on aika vaikea kotonakin puuttua, jos vanhemmat eivät tiedä mitään… Ei mulla muuta.

Lokakuussa maksuttomaan Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ -workshopiin osallistui huikeat 1 145 osallistujaa. #kiitoskiitoskiitos

Lokakuun myynti 7 478,84 €

Lokakuun luetuin blogipostaus: Näin rakensin itselleni useita passiivisesti tuottavia tulonlähteitä

Lokakuussa tapasin nämä upeat valmentajat Teresa Martikkalan ja Joonas Harimaan. Kuva on itse asiassa otettu joulukuussa, mutta syksyn ajan olemme tavanneet aika ajoin Jyväskylässä ja sparrailleet toinen toisiamme.

2018 BisnessKatsaus 109 063,82 € 


MARRASKUU

Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ -verkkovalmennuksen lanseeraus päättyi ja saimme kaikkiaan 109 uutta opiskelijaa mukaan, wuhuu! Heistä neljä perui osallistumisensa 30 päivän sisällä.

Tällä hetkellä yli 500 opiskelijaa on jo osallistunut Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ -valmennukseen. Kyllä tämä sanattomaksi vetää. #kiitoskiitoskiitos

Hieman lanseerauksen tilastoja:

 • Workshopiin osallistuneista 5,68 % tuli mukaan valmennukseen
 • Kumppaneiden kautta tuli 8 opiskelijaa
 • Kumppanuusmarkkinoinnin ROI oli 313,32 %
 • Facebook-mainosten kautta tuli 18 opiskelijaa
 • Facebook-mainosten ROI oli 433,8 %
 • Sähköpostimarkkinoinnin kautta tuli 86 opiskelijaa (sis. workshopiin osallistujat)
 • Sähköpostimarkkinoinnin ROI oli 111 316,41 %

 

Muuten, Bloggaajasta Ammattilaiseksi™  -valmennuksessa opetan, miten hyödynnät blogia ja sisältömarkkinointia oman liiketoimintasi markkinoinnissa ja tuotteiden myynnissä. Se, että olen tänä vuonna tehnyt yli 100 000 euroa myyntiä puhukoon sen puolesta, että opettamani menetelmä toimii myös käytännössä.

Sanomattakaan niistä upeista tuloksista, joita opiskelijani ovat saaneet sen jälkeen, kun he ovat ottaneet opettamani menetelmän käyttöön. Moni yrittäjä keskittyy vain tuotteiden markkinointiin, mikä onkin tärkeää. Mutta ilman sitoutunutta yleisöä markkinointi ei tuo kaivattuja tuloksia.

Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ -valmennus sopii sekä bloggaajille että yrittäjille, jotka haluavat

 • erottua selkeästi muista (kilpailijoista)
 • rakentaa vahvaa asiantuntija- tai yritysbrändiä
 • vähentää markkinointiin ja myyntiin käytettävää rahaa
 • nähdä, että markkinointi ja myynti on itse asiassa aika hauskaa, kun siihen yhdistetään tehokas ja tuloksia tuova sisältömarkkinoinnin menetelmä
 • ja nähdä, että kirjoittamalla oikeanlaista sisältöä omaan blogiin myyntiä tulee jopa itsestään.

Jotta nämä tavoitteet on mahdollista saavuttaa, tarvitset oman yleisön. Ja siksi opetan bloggaamista. Blogin avulla keräät sitoutuneen yleisön, joka ei malta odottaa, että suosittelet tai myyt heille jotain.


Marraskuun myynti 35 336,45 €

Marraskuun suosituin blogipostaus: [Tee töitä kotona] 16 työtä, joista voit tienata jopa 20 000 € kuukaudessa vuonna 2019

Marraskuussa piipahdin Helsingissä Andy Hopin haasteltavaksi. Olin yksi Tekijäakatemian asiantuntijoista. Suuret kiitokset Andy!

Marraskuussa oli myös Täysii-seminaari, jota odotin todella paljon, mutta stressin purkautuessa lanseerauksen jälkeen olin kuumeessa 🙁 enkä päässyt osallistumaan. Pidetään peukkuja, että ensi vuonna pääsen jälleen osallistumaan Täysii-seminaariin.

 

”The Bosses” 😀

Marraskuussa osallistuin myös Digitekijä Fast Track – digitaalisen myynnin ja markkinoinnin erikoistumiskoulutukseen asiantuntijana. Koulutus on neljän ammattikorkeakoulun (Tornio, Hämeenlinna, Turku ja Tampere) yhteiskoulutus ylemmän ammattikorkeakoulun opiskelijoille. Koulutukseen on valittu 40 opiskelijaa, 10 jokaisesta amkista.


JOULUKUU

Joulukuu on mennyt taustatöitä tehden. Assistenttini ilmoitti, että hän lopettaa assarin työt ja lähtee palkkatöihin. Ihan mahtavaa, että hänelle avautui tilaisuus mennä töihin. Onneksi hänellä on antaa minulle uuden potentiaalisen assarin tiedot, jotta saan vaihdon tehtyä mahdollisimman jouhevasti.

Joulukuu on minulle erityinen kuukausi, sillä haluan ottaa kunnolla aikaa ja katsoa taaksepäin koko vuotta. Tämän postauksen kirjoittaminen on yksi tapa toteuttaa se.

Mutta on ihan mahtavaa nähdä, että työ, jota teen, auttaa muitakin. Saan lähes päivittäin sähköpostia niin opiskelijoiltani kuin lukijoiltani. On mieletöntä lukea heidän tarinoitaan, onnistumisiaan ja oivalluksiaan.

Joulukuussa olen ottanut myös kaksi viikkoa aikaa tehdä yhteenveto vuodesta 2018 tämän postauksen ohjeiden mukaisesti ja suunnitella ensi vuotta.

Jo nyt huomaan, että ensi vuonna katse kääntyy entistä enemmän töiden priorisointiin ja ajanhallintaan. Molemmat kaksosista ovat edelleen sitä mieltä, että he muuttavat kesällä omilleen. Tytär hakee jo nyt kesätyöpaikkaa ja sopivaa asuntoa. Poikani miettii vielä.

Toisaalta haluan kannustaa heitä itsenäisyyteen mutta toisaalta… 😉

Tässä vaiheessa en voi tietää, mitä ensi vuosi tuo tullessaan. Ja toisaalta hyvä niin. Se antaa mahdollisuuden unelmoida suuria ja kulkea kohti sitä unelmaa, josta olen haaveillut jo 15 vuotta.

Joulukuun myynti 6 344,28 €

Joulukuun suosituin blogipostaus: Kattava ja realistinen ohje, miten teet 8 400 € kuukausittain blogin avulla

Joulukuussa minua haastateltiin Ilona-lehteen, pääset lukemaan haastattelun tästä

2018 BisnessKatsaus 109 063,82 € 

Kiitos Taru Tammikallio, Timo Hartikainen ja Ilona-lehti

Yritykseni myynnit kvartaaleittain 2015–2018

 

 • 12 kuukauden myynti 109 063,82 €  (myynnin kasvu +20,88 %)
 • Facebook-mainontaan käytetty rahaa 2018 aikana 6 261,61 € (mainoskulut +123,94 % verrattuna vuoteen 2017)
 • Sähköpostimarkkinoinnin vuosikulut yht. 446,53 €, sähköpostimarkkinoinnin vuosimyynnit 65 857 € -> ROI 14 648,62 %
 • Lanseerauksissa käytettyjen Facebook-mainosten kulut yht. 3 541,61 € ja myynnit FB-mainosten kautta yht. 14 474,20 € -> ROI 308,69 %

Vuosimyynti tuotteittain ja palveluittain

 • Verkkokurssit 85 249 €
 • E-kirjat 3 413,60 €
 • Affiliate- ja kumppanuusmarkkinointi 13 391,75 €
 • Henkilökohtainen valmennus 4 128,64 €
 • Muut 2 880,83  €

Isoimmat opit ja oivallukset 2018

Vuoden 2018 aikana olen saanut vahvistusta siitä, että kehittämäni ja opettamani sisältömarkkinoinnin strategia toimii. Käytän samaa menetelmää omassa blogissani päivittäin ja se näkyy myös myynnissä. Tärkeintä on, että sisältömarkkinointi priorisoidaan korkealle.

Itse tykkään kirjoittaa ja siksi bloggaaminen on minulle luonteva vaihtoehto. Ja siksi myös opetan bloggaamista.

Postausten kirjoittaminen etukäteen ja ajastaminen kannattaa. Maaliskuussa priorisoin postaukset ykköseksi. Se tarkoitti, että vastasin sähköposteihin kerran viikossa ja olin poissa somesta useamman päivän kerrallaan.

Olen saanut kuulla monelta (monelta) ihmiseltä, että olen tehnyt riittävästi asioita. Minun ei tarvitse ”ylittää” itseäni joka vuosi. Siksi isoin oivallus onkin ollut se, että olen tosiaan tehnyt riittävästi. Seuraava vaihe on lähteä optimoimaan ja tehostamaan koko prosessia.

Tähän kuuluu ensisijaisesti myyntiautomaation optimointi suoraan blogiin sekä workshopin eriyttäminen. Vuonna 2019 aion tehdä bloggaajille ja digiyrittäjille omat workshopit.

Sanotaan, että tieto lisää tuskaa. Tavallaan voin samaistua tähän. Mutta olen myös sitä mieltä, että VAIN tieto itsessään voi lisätä tuskaa. Tärkeintä on se, mitä tiedolla teet. Tieto on turhaa, jos et käytä sitä millään tavalla. Siksi korostan aina, että vain viemällä teorian käytäntöön tulet näkemään tuloksia.

miljoona euroa bloggaamalla

Rekisteriseloste ja tietosuoja

 

Rutiinit ja prosessit helpottavat työn tekemistä

Alkuvuodesta opin, että rutiinit ja prosessit helpottavat työskentelyä. Vaikka moni ajattelee, että bloggaamisen tulee olla luovaa, prosessit ja rutiinit eivät tapa luovuutta. Päinvastoin. Kun rakennat oikeanlaisia prosesseja ja rutiineja bloggaamisen ja yrittäjyyden tueksi, ehdit tehdä paljon enemmän lyhyemmässä ajassa ja silti nähdä loistavia tuloksia.

Ja vielä yksi oppi. Kaikki kannattaa dokumentoida. Olipa kyseessä prosessi, rutiini, konversio, kampanja, mikä tahansa. DOKUMENTOI SE. Olen alkanut rakentaa itselleni ”palvelukäsikirjaa”, jossa kaikki on dokumentoitu mahdollisimman tarkasti.

Tämä auttaa, helpottaa ja nopeuttaa, koska

 • Sinun on helpompi ulkoistaa toistuvia prosesseja muille ammattilaisille
 • Sinun on helpompi tehdä onnistunut lanseeraus
 • Sinun on helpompi optimoida

Joten dokumentoi kaikki mahdollinen järjestelmällisesti. Ja kyllä, se vie alussa enemmän aikaa mutta kiität itseäsi myöhemmin.

Suurimmat ja karmeimmat virheet 2018

 • Vapautuvan ajan käyttäminen turhuuksiin (Netflix + Candy Crush)
 • Tehtävien jättäminen kesken ja tehtävien kasaantuminen
 • Tehtävien toteuttamisen jättäminen viime tippaan
 • Sellaisten työtehtävien tekeminen, jotka eivät tukeneet tavoitteen saavuttamista
 • En tehnyt motivoivia päivätavoitteita, jolloin tein kaikkea muuta paitsi niitä asioita, mitä olisi pitänyt
 • Vihkoissa ja irtonaisissa papereissa on paljon arvokasta tietoa, mutta tiedon etsiminen vie paljon aikaa
 • Aikataulutin liian vähän aikaa prosessien dokumentoimiselle
 • Aikataulutin liian vähän aikaa rutiinien miettimiselle ja muuttamiselle

Vuoden 2019 teemat

 • Optimointi
 • Automatisoitu tulovirta
 • Liikevaihdon kasvattaminen
 • Toiminimen muuttaminen kommandiittiyhtiöksi
 • Tiimin kasvattaminen
 • Töiden ulkoistaminen ammattilaisille
 • Loma
 • Rentous
 • Lepo
 • Yhdessäolo

Mutta se minusta. Miten sinun vuotesi on mennyt?

 

Tämänkin voi jakaa... kuten HBOn tunnarit