Marras- ja joulukuu 2016 tulosraportti

Tämänkin voi jakaa... kuten HBOn tunnarit

Marras- ja joulukuu 2016 tulosraportti. Tervetuloa katsomaan marras- ja joulukuun tulosraporttia, mistä ja miten ansaitsin rahaa blogin avulla. Näiden tulosraporttien tavoitteena on auttaa sinua näkemään ja hahmottamaan, millaisia mahdollisuuksia bloggaaminen tuo, olitpa yksityishenkilö tai yrittäjä.

Jos luet ensimmäistä tulosraporttiani, on hyvä lukaista seuraavat kappaleet läpi, jotta tiedät enemmän kokonaisuudesta. Jos olet aikaisemmin jo lukenut tulosraportteja, voit halutessasi skrollata tätä postausta hieman alaspäin.

Olen haaveillut bloggaamisesta ja sillä uran luomisesta jo vuodesta 2007 lähtien. Keväällä 2014 olin työuupumuksen takia sairaslomalla ja tarvitsin väylän purkaa omia ajatuksia ja tuntemuksia. Perustin blogin siis täysin omiin tarpeisiini, enkä siinä vaiheessa edes haaveillut tulojen hankkimisesta.

Elokuussa 2014 jäin silloisesta palkkatyöstä pois (Nordea) ja jäin tukipaketin voimin työttömäksi. Olin kaikkiaan 14 kuukautta työttömänä mutta tuona aikana mm.:

 • kirjoitin ensimmäistä e-kirjaani Digivallankumouksen E-kirja Mastermindissa
 • opiskelin bloggaamista, blogiartikkelirakennetta ja sosiaalista mediaa
 • kasvatin Unelma Onnellisuudesta Facebook-yhteisöä (joka muuten kasvoi lähes 43.000 upeaksi yhteisöksi kunnes möin konseptin eteenpäin)

 

Eli en jäänyt laakereilleni lepäämään vaikka 14 kuukauteen ei tarvinnutkaan aamulla herätä töihin.

Toivon, että pidät mielessä, että olen täysipäiväinen yrittäjä, yksinhuoltaja ja olen vastuussa kaikesta, mitä työhöni ja perheeseeni liittyy. Vaikka tulokset voivat näyttää upeilta, olen tehnyt paljon töitä saavuttaakseni ne. 90 % työstä jota teen, on ns. näkymätöntä työtä, joka ei näy ulospäin muuten kuin julkaistuina blogipostauksina, somejulkaisuina ja verkkovalmennuksina.

Syyt, miksi julkaisen tulosraportteja ovat

 1. Haluan avata salaisuuksien verhoa, mitä digiyrittäjien ja bloggaajien työhön liittyy. On äärimmäisen helppoa heittää ilmoille mainoslauseita, kuten ”Tienaa 15.000 € 14 päivässä” mutta totuus on se, että ei tuo summa ilman työtä tule.
 2. Kun aloitin bloggaamisen olin täysin ulalla mitä pitää tehdä. Olen käyttänyt lukemattomia tunteja tiedon etsimiseen, väärän ja vanhentuneen tiedon suodattamiseen, oikean tiedon testaamiseen, tietojen analysointiin ja tulosten raportoimiseen. On mahtavaa, kun voin auttaa sinua pääsemään nopeammin eteenpäin estämällä sinua tekemästä niitä virheitä, joita olen itse matkan aikana tehnyt.
 3. Haluan laajentaa mahdollisuuksien kenttää, mitä blogilla ja bloggaamalla voi saavuttaa. Tiedän, että iso osa bloggaajista näkee ainoana tulonansaintakeinoina sponsoroidut postaukset ja affiliate-markkinoinnin. Mutta sen ei tarvitse olla pelkästään sitä. Blogia voi hyödyntää puhekeikkojen hankintaan tai rakentaa sinne työnäytteitä CV:n tueksi.
 4. Haluan näyttää, että tekemällä töitä itselle, on mahdollisuus saavuttaa mistä ikinä unelmoi. Yrittäjyys ei välttämättä sovi jokaiselle mutta en halua yrittäjyyden olevan esteenäkään. On hienoa katsoa taaksepäin, nähdä, millaisia virheitä on tehnyt, mitä on oppinut ja millaiset työt ovat tuoneet suurimmat onnistumiset.

 

Lue lisää: Miten rakensin digibisneksen, joka tuotti 76.000,00 € myyntiä 14 kuukaudessa

Aikaisemmin ilmestyneet tulosraportit:

Mutta elämä ei ole pelkkää työtä. Siksi olen henkilökohtaisesti lähtenyt rakentamaan itselleni työtä ja uraa, joka mahdollistaa

 • lomien pitämisen, ilman ikuista tappelua, kuka saa olla lasten kanssa samaan aikaan lomalla
 • ei tarvitse olla tilivelvollinen niskaan hengittävälle pomolle
 • saa aina katsoa itseään peilistä ja sanoa: ”Minä tein tämän” – niin hyvässä kuin huonossakin 😀
 • voin tehdä töitä missä ikinä haluan, toimisto kun kulkee aina mukanani.

Marras- ja joulukuu 2016 tulosraportti

Marras- ja joulukuussa tein tulosta myyntiä yhteensä 16.028,59 € ennen kuluja ja veroja. Yhdistin nämä kaksi kuukautta, koska marraskuu oli töiden kannalta todella hiljainen (toisin sanoen, lepäsin pitkän työrupeaman jälkeen) ja myynti tuli ainoastaan passiivisesti verkkovalmennuksesta (noin 2.500,00 €).

Joulukuu oli tilastollisesti paras kuukausi. Tulosta nosti loppuvuonna tehdyt kaksi kauppaa, Unelma Onnellisuudesta sekä Sinullakin on oikeus vaurastua -kirjoista. Molempien kauppasummia en kerro mutta yhteensä puhutaan 5-numeroisesta luvusta.

Marras-joulukuu meni suurimmaksi osaksi levätessä. Koko vuoden olin tehnyt pitkää päivää (14 h / päivä, 7 pv / vko) ja se myös näkyi. Lepo teki terää ja vuoden vaihteessa en enää malttanut odottaa, että pääsen töihin. Muutamana iltana tammikuussa on ollut tällainen fiilis:

Marras- ja joulukuu 2016 tulosraportti

 

Marras- ja joulukuussa tuloja tuli passiivisesti sekä affiliate-markkinoinnin sekä Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ verkkovalmennuksen kautta. Tulo on passiivista, sillä en tehnyt tulon eteen mitään. Olin aikaisemmin kirjoittanut blogipostauksia, joissa oli affiliate-linkkejä ja markkinoinut niitä somessa. Jatkossa voin nostaa nämä muutamat postaukset uudelleen someen ja kasvattaa affiliate-tuloja.

Tänä vuonna aion kiinnittää tähän entistä enemmän huomiota. Kun lasken koko viime vuoden yhteensä, affiliate-tuloja tuli reilusti yli 1.200,00 €.

Loppuvuodesta sain myös Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ opiskelijoilta ihanaa palautetta. Opiskelijat ovat tehneet ahkerasti töitä  4 – 8 kuukautta ja tällaisia tuloksia he ovat saaneet:

 • useat opiskelijat ovat kertoneet, että ovat saaneet haastattelupyyntöjä eri lehtiin
 • muutama opiskelija on kertonut saaneensa puhekeikkoja sekä mahdollisuuksia tulla tekemään livevalmennuksia
 • tulovirrat ovat kasvaneet 690,00 € – 2.000,00 € kuukaudessa
 • bloggaajia on alettu pitää oman aiheensa asiantuntijoina (lukijat, yhteistyökumppanit ja yritykset)
 • ja se palautteen määrä, mitä bloggaajaopiskelijat ovat omilta lukijoiltaan saaneet on ihan mieletöntä. Kun lueskelen palautteita, kyyneleet kihoavat silmiini joka ikinen kerta.

Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ on kehittämäni verkkovalmennusohjelma, jossa autan bloggaajia rakentamaan laadukkaita blogeja ja menestymään bloggaamalla. Opiskelijat tavoittelevat joko passiivisen tulon hankintaa, asiantuntijastatuksen kasvattamista / vahvistamista tai yritystoiminnan rakentamista bloggaamisen ympärille.

Aiheesta lisää: Mikä on Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ ja mitä hyötyä siitä on sinulle?

Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ verkkovalmennusohjelma on Suomen paras ja laajin bloggaajille ja yrittäjille tarkoitettu valmennus. Valmennuksessa kerron kaiken alusta loppuun, miten rakennat laadukkaan ja menestyvän blogin. Ohjelma on käytännönläheinen ja tuo konkreettisia tuloksia ensimmäisestä viikosta alkaen.

Lue myös: Kokemuksia Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ valmennuksesta

Marras- ja joulukuun tulos jakautui seuraavasti:

 • Bloggaajasta Ammattilaiseksi verkkovalmennus 5.894,10 €
 • Affiliate-tulot 319,49 €
 • Henkilökohtainen valmennus 515,00 €
 • Kahden ison konseptin myymisestä tulevat palkkiot yhteensä 9.300,00 €
 • Yhteensä 16.028,59 €

 

Yllä olevista tuloista vain affiliate-tulot on otettu myyntiraportilta, eivätkä ole tilittyneet vielä tilille. Kaikki muut tulot on kirjattu tiliotteelta.

Olen kiinnittänyt huomiota siihen, että olen tulosraporteissa valitettavasti epäjohdonmukainen. Toisaalta otan tulosraportteihin huomioon myynnin ja toisaalta, miten rahat tilittyvät yrityksen tilille. Tähän täytyy siis tänä vuonna kiinnittää enemmän huomiota ja päättää, kumpaako jatkossa seuraan.

Sama tilanne on kulujen kanssa. Iso osa kuluista kulkeutuu luottokortin kautta (paitsi verot ja yel) ja luottokorttilaskut tulevat yleensä 2 kuukauden viiveellä. Toisin sanoen, tammikuussa maksoin ne kulut, joita oli syntynyt loka-marraskuussa.

Marras- ja joulukuu 2016 tulosraportti

Marras- ja joulukuussa menoja oli seuraavasti:

 • Luottokortin kautta menevät kulut 2.390,49 € *
 • Kumppaneille tilitetyt palkkiot yhteensä 433,30 €
 • Laskuina tulleet kulut yhteensä (tilitoimisto, yel, vakuutukset yms.) 948,85 €
 • Rahastoon 200,00 € (yhteensä 1.190,20 €, sis. arvonnousua 90,20 €)
 • Verot yhteensä 3.836,71 €
 • Kulut yhteensä: 7.809,35 €
 • Lopullinen tulos +8.219,24 €

 

* Luottokortilta veloittuu mm. Facebook-mainokset, Teachable ja Campwire valmennusalustat, LeadPages, Active Campaign, Dropbox, Picmonkey, Canvan kuvat sekä muita satunnaisia menoja.

Jos olet kiinnostunut aloittamaan bloggaamisen tai kehittämään omaa blogiasi, olen kirjoittanut useita erilaisia postauksia, joiden avulla pääset eteenpäin:

 

Lue lisää: TOP 7 tapaa saada rahaa blogilla

Tammikuun tavoitteet:

Tammikuu hurahti nopeasti jo puoleen väliin 😀 mutta hyvä on laittaa itselle ylös, millaisia tavoitteita tälle kuulle on asetettu.

1. Etukäteissuunnittelu ja sisällön tuottaminen

Tässä kuussa tavoitteena on ollut kirjoittaa mahdollisimman paljon etukäteen tulevia blogipostauksia. Syitä on kaksi:

 1. Jossain vaiheessa iskee totaali blokki, eikä tekstiä tahdo tulla väkisinkään. Tätä silmällä pitäen olen yrittänyt olla ahkerana ja kirjoittaa postauksia etukäteen ajastaen niitä tasaisin väliajoin.
 2. Loppukuusta alkaa Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ verkkovalmennusohjelman kolmas virallinen lanseeraus. Monet ovat toivoneet, että valmennusta ei myytäisi ennakkoon, koska odottaminen valmennuksen aloitukseen on liian pitkä 😀 Kiitollisena palautteesta olen siten muokannut valmennusta niin, että mukaan pääsee koska tahansa.

2. Affiliate-tulot

Affiliate-tulojen kasvattaminen kiehtoo suuresti. Olen kirjoitellut paljon erilaisia blogipostauksia ja testannut sisällön merkitystä ja rakennetta affiliate-tulojen hankintaan. Olen tunnistanut muutaman tärkeän osa-alueen, joita affiliate-postuksessa on oltava, jotta tuloja on mahdollista ansaita. Tätä täytyy vain testata vielä laajemmassa mittakaavassa, jotta näen osuinko oikeaan vai oliko kyseessä pelkkä onnenkantamoinen.

3. Ulkoistaminen

Olen sisäistänyt omat rajani ja tullut siihen tulokseen, että yritykseni ei pysty enää kasvamaan omin voimin. Minusta on tullut se kasvun tulppa, jonka kovasti halusin liiketoiminnasta poistaa. Siksi on aika kääntää katse ulkoistamiseen ja rakentaa ympärille tiimi, joka auttaa minua ja yritystäni kasvamaan.

Ensimmäiset ulkoistustoimenpiteet on jo tehty ja kaksi ihanaa ihmistä tiimiin hankittu. Kevään aikana on tarkoitus päästä ulkoistamaan vielä muutama osa-alue, jotta pystyn keskittymään kunnolla opiskelijoiden auttamiseen ja tukemiseen.

Yrityksen kokonaisvaltaisen brändin rakentaminen on jäänyt kaiken muun jalkoihin. Tiedostan sen, että yritykselläni ei ole edes kunnollista logoa, käyntikorteista puhumattakaan 😀

4. Sosiaalinen media

Tammikuussa otan käyttöön uudenlaisen strategian somen kanssa. Olen tehnyt Canvalla 30 erilaista julkaisua sekä Facebookiin että Instagramiin ja ajastanut ne etukäteen. Tavoitteena on kasvattaa sekä Facebook- että Instagram seuraajien määrää yhteensä 1.650 (nyt 1.105).

Muitakin muutoksia on tulossa somen käyttöön kevään aikana mutta näistä tiedotan (tai yllätän) myöhemmin lisää 😉

Sen lisäksi pääsin osallistumaan Zaki Azedanin pilottivalmennukseen, joka liittyy henkilöbrändäykseen ja sosiaaliseen mediaan. Odotan innolla tulevaa valmennusta helmikuussa, koska tämä on osa-alue, joka kaipaa kipeästi kehittämistä.

5. Henkilökohtainen valmennus

Henkilökohtaista valmennusta kysytään minulta paljon. Tarjoan sitä kyllä mutta toistaiseksi en pysty ottamaan 4 asiakasta enempää kuukaudessa. Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ verkkovalmennusohjelma työllistää minua jonkin verran, vastaan aktiivisesti opiskelijoiden kysymyksiin Facebook-yhteisössä sekä niiden opiskelijoiden sähköposteihin, jotka ottavat henkilökohtaisen ohjauksen sisältävän opiskelijapaketin.

Sen lisäksi pidän opiskelijoille kerran kuussa livewebinaarin, jossa käymme läpi kysymyksiä, blogeja kuin sisältöäkin. Itse asiassa tämän postauksen julkaisu venyi iltaan, sillä tänään pidettiin tämän vuoden ensimmäinen livewebinaari. Aiheena oli erilaiset valmennus- ja myyntialustat sekä verkkokaupat. Webinaarista tuli tosi hyvä fiilis ja itse asiassa kaipasinkin näiden webinaarien pitämistä. <3

Maaliskuusta alkaen työtilanne näyttää jo väljemmältä ja sen jälkeen on helpompi vastata myös henkilökohtaisen valmennuksen kysyntään.

Parhaiten pystyn antamaan henkilökohtaista valmennusta seuraavissa osa-alueissa:

 • blogipostausten strateginen rakenne
 • sähköpostimarkkinointi (sisältö)
 • postausten ja sähköpostiviestien otsikointi
 • sosiaalisen median seuraajamäärän kasvattaminen
 • sähköpostilistan kasvattaminen
 • ideointiapu (oikeasti välillä ihan tuskastuttaa, miten paljon ideoita päässä pörrää, kun aikaa niiden toteuttamiseen ei ole 😀 )
 • liiketoiminnan strateginen kasvattaminen / kehittäminen
 • bloggaamisen aloittaminen ja kehittäminen
 • kohdeyleisön tunnistaminen (työkaluna Asiakkaan tunnistamisen portaat™ )
 • liittyislahjojen eli liidimagneettien ideointi
 • digituotteiden lanseeraus

 

Saan silloin tällöin todella hyviä kysymyksiä sähköpostilla. Ajattelin, että joka tulosraportissa käyn läpi 1 – 3 kysymystä ja vastaan niihin.

1. Miksi verkkovalmennuksiin kannattaa osallistua?

On totta, että internet on pullollaan ilmaista tietoa. Osassa materaaleista, joita esimerkiksi Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ verkkovalmennuksessa on, on hyödynnetty ilmaista materiaalia.

Mutta on syytä tiedostaa, että pelkkä ilmainen materiaali ei riitä. Netistä on löydettävissä myös paljon vanhentunutta ja jopa väärää tietoa. On todella turhauttavaa, kun toimii ilmaisen tiedon mukaisesti ja huomaa kahden kuukauden kuluttua tehneensä ison virheen.

Verkkovalmennukset ovat oivallinen keino kehittää itseään. Voit opiskella missä ja milloin se sopii sinulle parhaiten. Se, mitä verkkovalmennuksista on saatavilla, mitä ilmainen tieto ei koskaan sinulle kerro, on valmentajan henkilökohtainen kokemus. Kokemus, joka syntyy vain virheiden, erheiden ja onnistumisten kautta.

Olen perustanut Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ verkkovalmennusohjelman juurikin siitä syystä, että pystyn auttamaan bloggaajia pääsemään eteenpäin ilman tsiljoonaa virhettä ja erhettä. Valehtelematta olen käyttänyt tuhansia tunteja ja lähes 20.000,00 € omaa rahaa oppiakseni kaiken mahdollisen bloggaamisesta. Kaikki tämä tieto on testattu, suodatettu, analysoitu ja puristettu 12 viikon valmennusohjelmaksi.

Ja uskon vahvasti, että jokainen valmentaja toimii tällä samalla periaatteella. Pyrkimyksenä auttaa asiakasta saavuttamaan tuloksia nopeasti ja tehokkaasti.

2. Millaisia asioita opiskelet itse tällä hetkellä?

Tällä hetkellä opiskelen omatoimisesti affiliate-markkinointia ja tarkemmin ottaen blogiartikkeleiden merkitystä affiliate-markkinoinnissa. Olen tunnistanut 14 erilaista affiliate-markkinnointi strategiaa, joita olen vuoden aikana testannut – onnistuen ja epäonnistuen.

Sen lisäksi opiskelen omatoimisesti sosiaalisen median eri strategioita. Tammi-helmikuussa yksi strategia on lähdössä testaukseen sekä Instagramissa ja Facebookissa.

Kuten aikaisemmin mainitsin, osallistun helmikuussa Zakin pilotoimaan livevalmennukseen sosiaaliseen mediaan ja henkilöbrändäykseen liittyen.

Wuhuu! Upeaa, että jaksoit lukea tänne asti. 1800 sanaa pitkä postaus oli ilo kirjoittaa ja toivon, että se oli ilo myös lukea.

Heräsikö aiheesta kysymyksiä? Kommentoi alle tai lähetä kysymyksesi sähköpostilla asiakaspalvelu(at)tiiakonttinen.fi niin vastaan niihin joko henkilökohtaisesti tai tammikuun tulosraportissa.

Tämänkin voi jakaa... kuten HBOn tunnarit

Julkaistu kategoriassa: