5 keinoa tienata 10000 euroa kuussa ChatGPT:n avulla

5 keinoa tienata 10000 euroa kuussa ChatGPT:n avulla | Tekoäly on tullut jäädäkseen ja nyt on oikea aika hypätä sen kyytiin. Aivan samalla tavalla kuin blogit tulivat markkinoille 25 vuotta sitten, sosiaalinen media 10 vuotta sitten ja verkkokurssit 5 vuotta sitten, nämä keinot auttoivat miljoonia ihmisiä tienaamaan rahaa verkon kautta.

Useasti puhutaan, että on oltava oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja tekoäly on nyt se, jonka kyytiin kannattaa hypätä tänä päivänä.

Itse en usko, että tekoäly tulee vielä pitkään aikaan korvaamaan ihmisiä kokonaan esimerkiksi sisällöntuotannossa mutta he, jotka ottavat tekoälyn haltuun, tulevat olemaan kuumaa valuuttaa myöhemmin.

Okei, jos olet ensimmäistä kertaa lukemassa blogiani, haluan kertoa, että vaikka otsikko onkin provosoiva, minulla ei ole tapana antaa mitään yleispätevää höttöä, jota löytyy jokaisesta blogista.

Siksi suosittelen lämpimästi, että otat rauhassa aikaa ja luet tämän blogitekstin rauhassa ja ajatuksen kanssa läpi, jotta näet, miten ChatGPT voi auttaa sinua tienaamaan rahaa. Summat ovat suuntaa-antavia ja uskon, että oikein toteutettuna ne ovat jopa alakanttiin.

5 keinoa tienata 10000 euroa kuussa ChatGPT:n avulla

ChatGPT:sta on hyvä tietää muutama asia:

1. Sen suomenkielinen käännös ei ole parasta mahdollista A-luokkaa.

ChatGPT tuottaa jo hyvää ja luettavaa englanninkielistä tekstiä mutta tyypillisesti ChatGPT kääntää tekstin englannista suomeksi ilman, että se osaa suomenkielen kielioppia.

Tekstit on siis aina luettava itse läpi ja parannettava.

2. Faktat on tarkistettava

ChatGPT voi tuottaa sisältöä, joka ei pidä paikkaansa. Siksi sen kirjoittamaan sisältöä on tarkasteltava objektiivisesti. Tarkista faktat ja pyydä tekoälyä kertomaan, mistä lähteistä se on informaation hakenut.

3. Kilpailua syntyy yhä enemmän ja yhä nopeammin

Osa näistä ideoista, joita sinulle kerron, toimii nyt ja ehkä 1 – 2 vuotta, jonka jälkeen kilpailua on niin paljon, ettei uusia yrityksiä kannatta niiden ympärille perustaa.

Tarkoitan tällä sitä, että vaikka verkkokursseillakin voidaan vielä tehdä rahaa, en suosittele tekemään viidettäkymmenettä jooga-kurssia. Tekoälyn avulla luotuja yrityksiä ja palveluja on siis kehitettävä ja etsittävä uusia ongelmia tai haasteita, jossa sitä voidaan hyödyntää.

4. Toimintokehoitteen laatu määrittelee sen, kuinka laadukkaita vastauksia tekoäly antaa

Moni on varmasti kokeillut tekoälyä sillä perinteisellä tavalla että ”kirjoita minulle blogiartikkeli aiheesta x”. Ja sen jälkeen pettynyt siihen, miten huonoa tekstiä se antaa.

Itse pidän tekoälystä siksi, koska se ei osaa tulkita sanota samalla tavalla kuin me ihmiset. Se, mitä annat, sitä saat joka kerta. Joten ennen kuin aloitat ChatGPT:n käytön, muista, että sinun on ensin annettava sille kontekstia. Mitä enemmän ja parempaa kontekstia se saa, sitä parempia vastauksia ja sisältöjä se pystyy antamaan.

5. Ilmainen versio toimii ihan ok, maksullinen hieman paremmin

ChatGPT:n ilmainen versio toimii ihan ok, joskin välillä se voi jättää kirjoittamisen kesken eikä sitten enää muista mitä se oli kirjoittamassa.

Maksullinen versio toimii paremmin mutta ei sekään täydellinen ole. Myös maksullisella puolella voi kirjoittaminen keskeytyä mutta kokemukseni mukaan tällä puolella se pääsee paremmin jyvälle mitä oli tekemässä.

Jos ei muu auta, sitten on vain käytävä sama keskustelu uudelleen.

Saattaisit pitää myös tästä: [Tee töitä kotona] 16 työt joilla voit tienata jopa 20 000 euroa kuukaudessa

Ja nyt, tässä on 5 keinoa tienata 10000 euroa kuussa ChatGPT:n avulla.

1 |  Yrityksen palvelujen tai prosessien kehittäjä

ChatGPT toimii erinomaisena keinona kehittää yritystoimintaa ja sen prosesseja. Palveluna tämä toimii siten, että luot konseptin ChatGPT:n avulla, jota voit lähteä markkinoimaan muille yrityksille. Konseptia kannattaa toki testata ja kokeilla ensin, että se toimii ennen kuin kaupallistat sen.

Yksinkertaisimmillaan tämä toimii siten, että etsit sinun unelma-asiakkaittesi ongelmia yrityksen sisäisissä prosesseissa ja syötät näitä ongelmia tekoälylle. Sen jälkeen pyydät tekoälyä ratkaisemaan nämä ongelmat.

Otetaan esimerkiksi se, että pienyrittäjä ei osaa johtaa itseään kunnolla, jonka johdosta hän tekee paljon kaikkea mutta ei saa kunnollisia tuloksia (eli myyntiä) aikaan. Hän puhuu tästä yrittäjien Facebook-ryhmässä ja löydät hänen pitkän purkauksensa sieltä.

Suuntaat tämän jälkeen ChatGPT:n kimppuun.

  1. Kerrot tekoälyllä millainen sinun unelma-asiakkaasi on
  2. Kerrot unelma-asiakkaan ongelman mahdollisimman tarkasti
  3. Pyydät tekoälyä antamaan 5 – 10 erilaista ratkaisua
  4. Sen jälkeen syvennät näitä ratkaisuja ja pyydät sitä konseptoimaan yhden (tai useamman näistä)
  5. Kun konseptointi on valmis, menet takaisin FB ryhmään ja vastaat yrittäjälle; pyydät lupaa lähettää hänelle yksityisviestin, jossa kerrot tarkemmin ratkaisustasi
  6. Otat hänet kokeelliseksi asiakkaaksi, joka maksaa murto-osan palvelun normaalista hinnasta (koska konseptia täytyy testata, että se varmasti toimii, siksi hinta on alhainen)
  7. Kun konsepti on testattu ja todettu toimivaksi, suuntaat takaisin ChatGPT:n luo ja pyydät sitä luomaan konseptille markkinointisuunnitelman, sisältöideoita sekä somepostauksia

Tottakai tämä on pähkinänkuoressa mutta jos otat tälle 1 – 2 kokonaista työpäivää, olet jo hyvällä etumatkalla muihin nähden.

Se, että autat muita yrityksiä säästämään rahaa, aikaa tai tienaamaan enemmän rahaa, antaa sinulle mahdollisuuden laskuttaa palvelusta 1000 eurosta 2000 euroon per asiakas per kuukausi.

2 |  Freelance kirjoittaminen

Pakko myöntää että tätä kohtaan minulla on hieman ristiriitaisia tunteita. Mutta väistämättä tekoälyn avulla tehdään myös paljon kirjoitustyötä.

Olen itse sitä mieltä, että tämä kyseinen tehtävä ei tuota kovinkaan pitkään, sillä yhä suurempi määrä freelance kirjoittajia ottaa tämän työn haltuun. Työt eivät lopu mutta mitä aktiivisemmin tietyt toimijat tätä palvelua tarjoavat, sitä enemmän he saavat myös uusia asiakkaita ja sitä vaikeampaa uusien freelancereiden on saada töitä.

Tähän junaan kannattaa siis hypätä nyt ja tehdä tällä niin paljon rahaa kuin ehtii seuraavan 1 – 2 vuoden aikana.

Kuitenkin, kolikon toinen puoli on edelleen siinä, että tekoälyn tuottama teksti ei ole sujuvaa eikä virheetöntä. Jos siis haluat tällä tehdä rahaa, pidä huoli, että laatu on hyvää. Lue tekstit läpi ja tarkasta faktat ennen kuin luovutat tekstin asiakkaallesi.

Tätä työtehtävää voi toki katsoa myös toisesta näkökulmasta. Sen sijaan, että kirjoittaisit itse näitä tekstejä tekoälyn avulla, voit ideoida pienyrityksille (ja miksei isommillekin), erilaisia sisältöideoita. Siis 30 somejulkaisuideaa tuotteelle A, 5 blogipostausideaa tuotteelle B ja niin edelleen.

Sisällöntuottamisessa on hyvä huomioida, että tekoäly ei vielä toistaiseksi pysty kirjoittamaan suoraan pitkiä 1000 – 3000 sanan blogitekstejä.

Ensin on siis pyydettävä tekoälyä kirjoittamaan sisällölle hahmotelma vaikka ranskalaisilla viivoilla ja sitten pyytää tekoälyä kirjoittamaan sisältö yksi osa kerrallaan.

Freelance kirjoittamisella ideana on saada asiakkaita, jotka antavat sinulle säännöllisesti jotain kirjoitettavaa. Jos yritys haluaa julkaista 4 – 5 blogitekstiä kuukaudessa, voit hyvin veloittaa tällaisesta paketista 1000 eurosta 2000 euroon per asiakas.

3 | E-kirjan kirjoittaminen

Jep, tätä olen kokeillut. Ja myynyt tätä kyseistä e-kirjaa yhden ainoan kappaleen 😂 (hävettää niin paljon myöntää, joten siksi en edes viitsi linkittää kyseistä e-kirjaa tähän) 🙈

Kyseessä oli englanninkielinen e-kirja, jonka annoin tekoälylle kirjoitettavaksi.

Mediassa on jo nostettu esille se, että Amazonissa on myynnissä e-kirjoja, jotka on tekoälyn kirjoittamia mutta jotka eivät ole laadukkaita. Joko teksti on täyttä höttöä tai täynnä asiavirheitä.

Mutta tekoälyä voi toki käyttää apuna muuten kuin pelkästään e-kirjaa kirjoittaessa. Tekoäly voi tehdä markkinatutkimusta, nostaa esiin mielenkiintoisia näkökulmia tai muotoilla tekstiä uudella tavalla.

Tekoälyn avulla e-kirjan kirjoittaminen nopeutuu ja saat sen nopeammin myyntiin. Voit myydä sitä esimerkiksi Books on Demandin kautta sekä e-kirjana että painettuna kirjana, jolloin saat sen myyntiin Suomen suurimpien kirjakauppojen verkkokauppoihin.

Tekoäly voi kirjoittaa sinulle e-kirjan sisällysluettelon sekä johdannon. Voit itse kirjoittaa osioita ja pyytää tekoälyä kirjoittamaan samalla tyylillä kuin sinä itse.

Ja kun e-kirja on valmis, tekoäly toimii erinomaisena apuna markkinointi- ja lanseeraussuunnitelman tekemisessä. Muista, että e-kirja ei myy itse itseään vaan mitä enemmän sitä markkinoit, sitä enemmän saat sitä kaupaksi. Yhdellä e-kirjalla et välttämättä tee vielä 10000 euroa kuukaudessa mutta 2000 euroa on ihan realistinen saavutus. Viidellä kirjalla kymppitonni on siis enemmän kuin mahdollista saavuttaa.

Korostan, kuten olen jo aikaisemmin korostanut, että en suosittele julkaisemaan suoraan sitäkään e-kirjaa, minkä tekoäly kirjoittaa vaan lukemaan ja oikolukemaan sen ja muokkaamaan siten, että se on hyvää ja laadukasta tekstiä.

4 | Uutiskirjeiden sisällöntuottaja

Tämä on todennäköisesti näistä keinoista se kaikista tuottavin. Niin moni suomalainen yritys kerää kyllä sähköpostilistaa mutta ei hyödynnä sitä oikeastaan millään tavalla. Tai sitten ne lähettävät ”OSTA, OSTA, OSTA” tyyppisiä sähköposteja vain silloin, kun haluavat myydä jotain.

Kirjoittamalla muutaman esimerkkisähköpostin tekoälyn avulla, voit kontaktoida useita yrityksiä ja ehdottaa 4 viikon kokeilujaksoa uutiskirjeiden kirjoittamiseen.

Teet tekoälyn avulla suunnitelman siitä, millaista sisältöä uutiskirjeiden kautta lähetetään (esim. arvokirjeitä, joissa tuotetaan lukijoille lisäarvoa, tiisereitä, joissa herätetään mielenkiintoa tiettyä tuotetta kohtaan, myyntikirjeitä, joissa myydään tuotetta sekä jälkimarkkinointikirjeitä, joissa pidetään huoli hyvästä asiakaspalvelusta).

Tämän jälkeen sovitte yrityksen kanssa 4 viikon tavoitteista ja hinnoittelet sisällöt alussa edullisemmaksi ja jokaisen uuden asiakkaan kohdalla nostat hintaa vaikka 100 eurolla.

Tavoitteenasi on tottakai tehdä palvelusta jatkuvaa, eli 3 viikon kohdalla ehdotat jatkosopimusta 2 kuukaudelle ja ennen kuin se sopimus päättyy, ehdotat jo toistaiseksi voimassaolevaa sopimusta.

Muista, että laatu on se, jolla saat palvelua myytyä säännöllisesti ja asiakkaat haluavat ostaa sinulta joka kuukausi lisää. Pidä siis huoli siitä, että uutiskirjeet tuovat asiakkaillesi myyntiä, jotta voit laskuttaa heitä jatkossakin.

Hyvänä tavoitteena sanoisin, että jos veloitat asiakkaalta 1000 euroa kuukaudessa, uutiskirjeet tuovat vähintään 2000 euroa kuukaudessa myyntiä. Eli tuplasti sen, mitä veloitat.

Kun osaaminen kehittyy, voit myös tarjota isompia paketteja asiakkaille tai lisätä muuta sisällöntuotantoa tähän rinnalle. Näin saat yhden asiakkaan maksaman hinnan nostettua korkeammalle, työmääräsi ei kasva (koska tekoäly hoitaa sisällöntuotannon suurimmaksi osaksi) ja saat enemmän vapaa-aikaa.

5 | Kasvoton Youtube-kanava

Olet saattanut törmätä tähän ideaan aikaisemminkin mutta käydään se tässä vielä läpi.

Ensin pyydät ChatGPT:ta miettimään 10 – 25 erilaista Youtube-kanavaideaa, joissa ei tarvitse näyttää kasvoja mutta joilla on suuri potentiaali saada paljon katsojia.

Tämän jälkeen voit vielä kaventaa aiheita ja pyytää tekoälyä miettimään muutamalle aiheelle ala-aiheita tai kategorioita.

Esimerkiksi sen sijaan, että tekisit hassuja kissavideoita Youtube-kanavallesi, voit tehdä hassuja kissavideoita mustista maine cooneista.

Toinen vaihtoehto on, että puhut videolla mutta kasvosi eivät näy.

Tässä ideassa pyydät chatGPT:ta ideoimaan Youtube videoiden ideoita ja käsikirjoittamaan ne valmiiksi. Voit sen jälkeen puhua videon käsikirjoituksen vaikka kännykkään, siirtää sen video editointiohjelmaan ja lisätä päälle aiheeseen liittyviä videoklippejä.

Videoklippejä voi ostaa erilaisilta sivustoilta, mutta aina parempi, jos kuvaat videot itse. Aiheesta riippuen videoissa voi olla myös ihan vain luontoa, liikennettä tai rakennuksia. Samoja klippejä voi hyödyntää useissa eri videoissa, joten et lopulta tarvitse kovinkaan suurta omaa videopankkia.

Miten Youtube-kanava kaupallistetaan?

No ensin tarvitset vähintään 1000 tilaajaa sekä 4000 katselutuntia. Sen jälkeen sinulle avautuu mahdollisuus kaupallistamiseen.

Itsellä on yli 1000 tilaajaa mutta koska en ole vuoteen tuottanut uutta sisältöä kanavalleni, katselutunnit ovat aika pienet. Joten minun Youtube-kanavani kaupallistaminen saa vielä odottaa.

Mitä enemmän tilillä on seuraajia ja mitä enemmän videoita katsotaan, sitä enemmän sinun on mahdollista tehdä rahaa kanavallasi – jopa täysin automaatiolla.

Avainasemassa on kuitenkin se, että tuotat laadukasta sisältöä säännöllisesti (1 – 2 videota viikossa) ja mainostat kanavaasi muuallakin kuin Youtubessa.

6. Verkkokurssin laatiminen

Kyllä, tekoälyä voi pyytää myös tekemään verkkokurssille runko ja jopa sisällöt. Suosittelen kuitenkin käyttämään harkintaa siitä, millaista sisältöä kurssiin laitetaan.

Verkkokurssin tärkeimpänä tehtävä on antaa haluttu lopputulos kurssin kävijälle. Jos kurssin sisältö ei tätä toteuta tai sisältö on muuten pelkkää yleistä höttöinformaatiota, negatiivinen palaute tyrehdyttää kurssiostot hyvin nopeasti.

Mutta tekoälyä voi hyödyntää kurssirungon laatimisessa ja hyödyntää omaa asiantuntemusta ja osaamista siinä, että kurssin sisällön toteuttaa itse. Tekoälyä voi myös hyödyntää siinä, että antaa sen tehtäväksi tehdä kattava markkinatutkimus ja etsiä ongelmia sekä haasteita, joihin kurssi antaa ratkaisun.

Viidettäkymmenettä joogakurssia on turha tehdä, koska kilpailua on jo niin paljon mutta kenties kurssi, jossa opetetaan kuinka selkäkipuja saadaan vähenemään joogan avulla, voisi olla kysyntää.

Aivan samalla tavalla kuin e-kirjankin kohdalla, verkkokurssi ei myy itse itseään. Siksi tekoälyä kannattaa hyödyntää verkkokurssin markkinointistrategian ja lanseerauksen suunnittelussa sekä sisältöjen ideoimisessa.

Yhdellä verkkokurssilla on täysin mahdollista tehdä 50 000 € – 70 000 € vuodessa rahaa ja oikein automatisoituna jopa 100 000 euroa rahaa vuodessa.

Millaisia ajatuksia sinulla on ChatGPT:sta? Oletko sitä vastaan vain sen kannalla? Oletko itse käyttänyt tekoälyä? Kerro kokemuksistasi, jatketaan keskustelua.

Psst… Pinnaa postaus Pinterestiin

5 keinoa tienata 10000 euroa kuussa ChatGPT:n avulla
Julkaistu kategoriassa: