7 virhettä jotka kannattaa välttää jos blogi on ollut tauolla

Tämänkin voi jakaa... kuten HBOn tunnarit

7 virhettä jotka kannattaa välttää jos blogi on ollut tauolla. Meille kaikille tulee niitä aika ajoin. Elämä heittää yllättäviä tapahtumia polulle ja niihin on reagoitava. Töissä on niin kiirettä, ettei ehdi puoleen vuoteen kahvitaukoa pitää. Kaikki aika menee asiakkaiden hankintaan eikä perhettä näe kuin ehkä pidemmillä lomilla. 

Vaikka jokaisella bloggaajalla/yrittäjällä on vakaa aikomus kirjoittaa säännöllisesti ja julkaista uutta sisältöä tasaisesti, kaikki ei aina mene kuin Strömsössä. Jos siis edessäsi on (nöyrä) paluu blogin pariin pitkän (tai tosi pitkän) tauon jälkeen, tässä on

7 virhettä jotka kannattaa välttää jos blogi on ollut tauolla

1. Teet tauosta liian ison numeron

Pitkän tauon jälkeen on helppo ”selitellä”, miksi tekstejä ei ole tullut. Se on kuitenkin täysin turhaa, sillä ei lukijoita kiinnosta. Sen sijaan lukijat haluavat luottaa siihen, että uutta sisältöä julkaistaan tasaisesti tästä eteenpäin.

Pahinta, mitä voit tehdä, on avautua juurta jaksaen kaikesta tapahtuneesta ja kaataa koko tarina lukijoidesi niskaan, tapahtunutta voivotellen. Oikein tehtynä, blogiteksti paluustasi voi vahvistaa suhdettasi lukijoihisi, mutta väärin tehtynä lukija poistuu blogistasi nopeammin kuin ehdit kissaa sanoa.

Parempi vaihtoehto on suunnata katse tulevaan ja pitää huoli, että lukijat saavat hyvää sisältöä – tasaisesti.

2. Lupaat kuun taivaalta, vaikket yllä edes tähtiin

Pitkän tauon jälkeen on helppo luvata ”Uusia blogitekstejä joka päivä!”  Mutta kun seuraava kiire, stressi tai kriisi osuu polulle, lupaukset jäävät lunastamatta.

Aloita blogitekstien kirjoittaminen hitaasti. Lupaa julkaista yksi uusi teksti kahden viikon välein. Tai viikon välein. Parasta on, jos pystyt kirjoittamaan ”varastoon” 5 blogitekstiä, jotka on sitten helppo ja nopea julkaista ja jakaa somessa. Kun reservissä on valmiita blogitekstejä, pystyt rauhassa kirjoittamaan uusia ja ajastamaan ne valmiiksi.

Lue myös tämä: 5 keinoa miten hyödynnät blogia brändin rakentamisessa

3. Kirjoitat siitä, mitä sinä haluat, etkä siitä mitä lukija haluaa lukea

On aina helpompaa voittaa lukijoiden luottamus antamalla heille sitä, mitä he eniten kaipaavat. Siksi sinun ei kannata olettaa, että (6 kuukauden) tauon jälkeen tiedät takuuvarmasti, mitä lukija haluaa.

Lue myös tämä: TOP 5 keinoa tehdä blogin lukijoista sitoutuneita asiakkaita

Maailma muuttuu kovaa vauhtia ja se, mikä tänään on pinnalla, on 6 kuukauden kuluttua muisto vain. Kysy ja kuuntele. Mitä parempia kysymyksiä kysyt, sen parempia vastauksia saat. Kunnioita lukijoitasi ja lupaa auttaa heitä.

7 virhettä jotka kannattaa välttää jos blogi on ollut tauolla

4. Kuvittelet, että lukija muistaa sinut automaattisesti

#karutotuus on, poissa silmistä – poissa mielestä. Tämä vaikuttaa olennaisesti siihen, millaista sisältöä sinun kannattaa julkaista ensimmäisenä tauon jälkeen. Halutessasi voit jakaa vanhoja blogitekstejä uudelleen ja muistuttaa, kuka olet ja mitä teet.

Kerro, että olet täällä lukijoita varten ja muistuta heitä siitä, miksi he ovat sinun lukijoitasi. Anna lukijoillesi parasta mahdollista sisältöä päästäksesi takaisin heidän sydämiinsä ja lukulistoilleen nopeasti.

Joko luit tämän: Mitä tehdä jos blogi floppaa täysin?

5. Alat kirjoittaa samaan blogiin täysin uudesta aiheesta

Pitkän tauon aikana on ehtinyt tapahtua yhtä sun toista. Myös mieli saattaa muuttua sen suhteen, mistä haluat blogissasi kirjoittaa. Vaikka kiusaus on suuri, vältä blogiaiheen rajua vaihtoa kesken kaiken.

Riippuen uudesta aiheesta, pyri siirtymään aiheesta toiseen loogisesti. Toki se vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä mutta on luottamuksen ja uskottavuuden kannalta huomattavasti parempi.

Toinen vaihtoehto on aloittaa kokonaan uusi blogi.

Click here to subscribe

Rekisteriseloste ja tietosuoja

 

6. Unohdat postaussuunnitelman

Jos sinulla ei vielä ole postaussuunnitelmaa, nyt on korkea aika tehdä se. Yksinkertaisimmillaan teet sen taulukkolaskentaohjelmaan. Voit suunnitella julkaistavat blogitekstit etukäteen vaikka kolmeksi kuukaudeksi eteenpäin. Silloin tiedät koko ajan, mistä kirjoitat, kenelle kirjoitat ja minkä näkökulman otat jokaiseen postaukseen.

Ilman suunnitelmaa, bloggaminen on kuin autolla ajamista moottoritietä väärään suuntaan. Pääset kyllä eteenpäin, muttet sinne, minne oikeasti haluat.

Todennäköisesti haluat kuitenkin hyödyntää blogia markkinointikanavana, brändin rakentamisessa tai rakentaa sitä kautta tulovirran. Kenties haluat vahvistaa omaa asiantuntijuuttasi kirjoittamalla paljon lisäarvoa tuottavaa sisältöä. Mitä suurempia tavoitteita sinulla on blogillesi, sitä tavoitteellisempaa ja suunnitelmallisempaa bloggaaminen on.

7. Lopetat bloggaamisen kokonaan

Joissakin tilanteissa tämä toki voi olla mahdollista mutta vielä en suosittele heittämään hanskoja tiskiin. Pitkän tauon jälkeen saatat tarvita hieman käynnistysapua, ja -tukea.

Juttele muiden bloggaajien kanssa, käy lukemassa muita blogeja tai palkkaa valmentaja. Yksin on turha jäädä haahuilemaan ja lillumaan epätietoisuuteen, mitä tehdä.

Esimerkiksi voit hyödyntää täällä olevia askeleita ja aloittaa bloggaamisen ensimetreiltä. Se voi jossain tilanteessa olla hyvä vaihtoehto, koska nyt saat kerralla kokonaiskäsityksen siitä, millainen blogi kannattaa rakentaa, jotta se kasvaa ja kehittyy myös tulevaisuudessa.

Hyvä uutinen on se, että virheet voidaan aina korjata.

7 virhettä jotka kannattaa välttää jos blogi on ollut tauolla

Tämänkin voi jakaa... kuten HBOn tunnarit

Julkaistu kategoriassa: