Miten kirjoittaa myyntisivu joka tuo varmasti kauppaa? Siihen saat käytännönläheisiä vinkkejä tässä postauksessa.
Jos myyntisivun kirjoittaminen on uusi asia, suosittelen lämpimästi lukemaan myös alla olevat postaukset:
- Mikä on myyntisivu ja miksi se on tärkeä osa myyntitunneliasi?
- Mitä eroa on laskeutumissivulla, myyntisivulla ja kotisivulla?
- Millä ohjelmalla myyntisivu kannattaa luoda?
- Kirjoita myyntisivu | 7 asiaa, jotka sinun tulee tietää ennen myyntisivun kirjoittamista
- Myyntisivun kirjoittaminen – näin suunnittelet ja kirjoitat myyntisivun
- 5 turhaa virhettä myyntisivulla
Myyntisivu on yksi osa koko myyntiprosessiasi. Mutta se on tärkeä elementti sen vuoksi, että pystyt maksimoimaan sen avulla potentiaalisten ostajien määrän.
Annas kun selitän:
Jos markkinoit verkkokurssiasi ja valmennustasi useassa eri kanavassa, tavoitat kyllä ihmisiä mutta määrät voivat olla vähäisiä. Monen kanavan markkinointi vaikuttaa myös siihen, ettei kaikki potentiaalisetkaan ihmiset näe markkinointiviestintää, koska kaikki eivät ole verkossa ja somessa joka päivä.
Myyntisivun tehtävänä on siis koota kaikki ihmiset yhteen paikkaan. Tällöin maksimoit yhdellä sivulla kävijöiden määrän ja maksimoit myös ostojen määrän.
Alla on esimerkki:
Ajatellaan, että sinulla on useissa kanavissa hyvä määrä seuraajia. Jos yrität markkinoida jokaisessa erikseen, saatat saada 10 % siirtymään kanavasta verkkokauppaan ja sieltä 2 – 3 % ostamaan. 500 uutiskirjeen tilaajasta ostajia löytyy siis 1 – 2.
Mutta jos saat jokaisesta näistä kanavasta ohjattua 3000 ihmistä kuukaudessa myyntisivulle (ja myyntisivu on kirjoitettu hyvin), voit saada jopa 5 % kävijöistä ostamaan, mikä tarkoittaa 150 asiakasta.
Kysymys kuuluukin, miten kirjoittaa myyntisivu joka tuo varmasti kauppaa?
Miten kirjoittaa myyntisivu joka tuo varmasti kauppaa?
Jotta myyntisivu tuo kauppaa, on tärkeää tiedostaa muutama asia:
- Myyntisivun ei tarvitse olla täydellinen
- Kolme ensimmäistä versiota myyntisivusta ovat kaikista huonoimmat
- Myyntisivua parannetaan tilastojen valossa
1 | Myyntisivun ei tarvitse olla täydellinen
Mikään ei ole täydellistä, joten siksi myyntisivunkaan ei tarvitse olla. Olen jopa sanonut, että myyntisivulla on yksi tärkeämpi elementti kuin oikeinkirjoitus.
Se, mikä merkitsee myyntisivulla on, että olet puhunut samoista asioista jo jonkin aikaa yleisöllesi. Toisin sanoen kun ensin kirjoitat myyntisivun, voit sen jälkeen poimia sieltä ideoita, ajatuksia ja vinkkejä muihin markkinointimateriaaleihin.
Myyntisivulle on tärkeää valita
- rakenne
- tyyli
- tunne
- ja kulma.
Ja sitten varmistaa, että kaikki näistä ovat loogisia keskenään. Esimerkiksi, jos sinä olet luonteeltasi ja tyyliltäsi rauhallinen, myyntisivun tulee kuvastaa sitä mahdollisimman tarkasti.
2 | Kolme ensimmäistä versiota ovat aina kaikista huonoimmat
Siksi ne kannattaa kirjoittaa heti alta pois. Niitä ei edes tarvitse julkaista missään. Riittää, että vain kirjoitat ja hoidat ne pois alta. Myyvän tekstin harjoittelu on tärkeää ja siksi niitä versioita kannattaa kirjoittaa useampia.
Tämä on muuten ihan tutkittu juttu, eli aloititpa mitä tahansa uutta asiaa tai uuden opettelua, ensimmäiset kolme kertaa on ne vaikeimmat. Kolmen ensimmäisen kerran aikana tulee tehtyä myös eniten virheitä mutta virheet ovat hyvä asia, koska niistä oppii kaikista nopeiten.
Älä siis pelkää virheiden tekemistä ja kuten mainitsin, ei niitä kolmea ensimmäistä myyntisivun versiota edes tarvitse julkaista.
3 | Myyntisivua parannetaan tilastojen valossa
Tiedän, että tilastot eivät ole kaikkien lempipuuhaa (itse kun rakastan niitä yli kaiken) mutta on tärkeää tietää ja ymmärtää ne, jotta niiden avulla voidaan myyntisivua kehittää ja parantaa.
Tärkeimmät tunnusluvut ovat CTR (Click Through Rate) ja konversio.
Kun tiedämme nämä luvut, voimme alkaa pohtimaan ja testaamaan, miten voimme niitä parantaa.
Miksi nämä ovat tärkeimmät?
Koska kun saamme useamman ihmisen klikkaamaan myyntisivulle ja myyntisivulta kassalle ja useamman ihmisen ostamaan, teemme enemmän kauppaa. Mikä parasta, iso osa työstä on jo tehty, joten työmäärä ei kasva enää.
Rekisteriseloste ja tietosuoja
Seuraavaksi annan sinulle 5 askelta kuinka kirjoitat myyntisivun joka tuo varmasti kauppaa:
1. Tunne oma asiakkaasi
Myyntisivun tyyli, rakenne ja kulma vaikuttavat olennaisesti siihen, millainen tunnelma myyntisivullasi on. Kun tiedät ja tunnet omat asiakkaasi paremmin kuin he itse, osaat kirjoittaa heitä kiinnostavaa ja heille resonoivaa tekstiä ilman manipulaatiota.
Muista, että unelma-asiakas ei ole 25 – 65 vuotias nainen, joka asuu kaupungissa. Unelma-asiakas on yksi ainoa henkilö. Kun kirjoitat myyntitekstin hänelle, kaikki, jotka voivat samaistua sisältöön, ostavat kurssisi, valmennuksesi tai palvelusi.
Miten onnistut:
- tee säännöllisesti markkinatutkimusta
- kokoa yhteen kysymyksiä, joita sinun nykyiset asiakkaat kysyvät
- tutki, millaisia ongelmia ja haasteita sinun nykyisillä asiakkailla oli ennen kuin he tulivat sinulle asiakkaaksi
- haastattele asiakkaita
- Sisältöakatemiassa annan sinulle valmiit kysymykset, joiden avulla selvität nämä asiat.
2. Testaa tyyliä, tunteita ja kulmia
Voimme aina olettaa asioita mutta varmempi keino on testata. Millainen tyyli vetoaa sinun potentiaalisiin asiakkaisiin, millaiset tunteet saavat heidät reagoimaan? Mikä näkökulma osuu heille kuin nenä päähän?
Nämä ovat tärkeitä ja yllättävän helppoja selvittää.
Miten onnistut:
- tee somejulkaisuja eri tyyleillä, tunteilla ja kulmilla
- katso, mitä julkaisuja kommentoidaan eniten, tallennetaan ja välitetään eteenpäin
- muodosta näistä kuva siitä, mikä vetoaa sinun potentiaalisiin asiakkaisiin parhaiten
- hyödynnä tätä tietoa kun kirjoitat myyntisivua.
3. Kirjoita kaksi eri versiota
Kirjoita sekä pitkä että lyhyt myyntiteksti. Voit myös kirjoittaa kaksi erilaista versiota ja tehdä A/B testin siitä, kumpi tuo sinulle enemmän ostoja.
Kahden eri version testaamisessa on myös se hyvä puoli, että opit nopeasti näkemään mitkä erot saavat ihmiset ostamaan ja mitkä saavat ihmiset poistumaan myyntisivultasi.
Miten onnistut:
- Jotta testien tuloksiin voi luottaa, ohjaa vähintään 100 ihmistä myyntisivulle,
- katso sen jälkeen tilastot (CTR ja konversio)
- vertaa tuloksia ja valitse se myyntisivu, jonka tulokset ovat paremmat.
Jos tilastot osoittavat, että toisen myyntisivun CTR on parempi mutta toisen konversio, yhdistä näistä kahdesta myyntisivusta kolmas ja testaa sitä jomman kumman kanssa.
- ohjaa jälleen 100 ihmistä myyntisivulle
- katso sen jälkeen tilastot (CTR ja konversio)
- vertaa tuloksia ja valitse se myyntisivu, jonka tulokset ovat paremmat.
4. Testaa asioita vähän kerrassaan
Tiedän, että tämä on tylsää ja pitkästyttävää. Mutta jos mietit ihka ensimmäistä autoa, joka koskaan rakennettiin ja vertaat sitä nykyisiin autoihin, erot ovat merkittäviä. Ensimmäinen versio ei ole täydellinen mutta pienillä muutoksilla siitä voidaan hio lähes täydellinen ajan kanssa.
Muutoksia kannattaa tehdä vähän kerrassaan myös siksi, että tiedät, mitkä muutokset tuovat tuloksia. Joskus muutokset eivät tuo tuloksia ollenkaan ja joskus taas tulokset heikkenevät. Nämä ovat myös tärkeitä oppeja ja on paljon helpompaa palata takaisin yksi askel kuin miettiä, mikä 17 muutoksesta aiheutti tulosten heikkenemisen.
Miten onnistut:
- testaa yhtä tai korkeintaan kahta asiaa kerrallaan
- dokumentoi muutokset ja tulokset esim. exceliin
- ota uutena tilastona myyntisivulla vietetty aika (Google Analytics) ja tutki, löytyykö sieltä vinkkejä siihen, missä kohtaa ihmiset poistuvat myyntisivulta
- voit myös hyödyntää ohjelmia, kuten Crazyegg tai Hotjar.
5. Ole tyytyväinen tuloksiin
Keskimäärin konversio on 2 %, mikä tarkoittaa että 100 ihmisestä 2 ostaa kurssin tai palvelun. Sisältöakatemiassa me lähdemme nostamaan sitä 5 % mutta mikään ei estä sinua parantamasta sitä vieläkin korkeammalle.
On kuitenkin tärkeää muistaa, että konversion parantaminen voi olla loputon suo. Muista siis välillä pysähtyä ja olla tyytyväinen siihen, mihin olet jo päässyt. 5 % konversio on erinomainen saavutus ja teet sen avulla jo paljon enemmän kauppaa kuin 2 % konversiolla.
Miten onnistut:
- Pysähdy siis hetkeksi,
- nauti helpommasta kaupankäynnistä
- ja säästä vaikka rahaa tuleviin mainoskampanjoihin
- 5 % konversio on erittäin hyvä ja voit sen jälkeen keskittyä ohjaamaan lisää ihmisiä myyntisivullesi.
Näin! Nyt tiedät miten kirjoittaa myyntisivu joka tuo varmasti kauppaa. Minkä vinkin sinä otat seuraavaksi haltuun?
Rekisteriseloste ja tietosuoja